Kodėl E. Masiulis nesėdi?

Autorius: Artūras Račas Šaltinis: http://faktai.lt/lietuva/kodel... 2016-05-20 16:43:17, skaitė 6285, komentavo 0

Kodėl E. Masiulis nesėdi?

Esu labai nustebęs.

Nes belaukdamas trečiadienio, studijavau Baudžiamąjį kodeksą ir ypač tuos jo straipsnius, kuriuose kalbama apie prekybą poveikiu ir kyšininkavimą.

Jei jums kyla klausimas, kodėl svarbus yra trečiadienis, tai viskas labai paprasta – tą dieną Sveiko proto lyderis Eligijus Masiulis neteko imuniteto, nes Vyriausioji rinkimų komisija patenkino jo prašymą padėti Seimo nario mandatą ten, kur jis turėtų būti. Tai yra, į šiukšlių dėžę.

Aš, kaip ir A.Tapinas, R. Sadauskas-Kvietkevičius, R.Savukynas, L.Donskis, R.Miliūtė, A.Matonis, A.Ramanauskas, G.Landsbergis ir visi kiti liberalių pažiūrų žmonės sveikinau šį E.Masiulio žingsnį.

E. Masiulis moralės ir politikos standartų kartelę pakėlė aukštai.

Iki tol juk niekas neatsisakydavo nei pirmininko posto, nei Seimo nario mandato.

Net tada, kai rasdavo grėsmes nacionaliniam saugumui, dramblį, ar “Norfos” prekės ženklą.

O pas E.Masiulį rado tik porą šimtų tūkstančių grynųjų. Nežinia kieno ir nežinia kaip pažymėtų.

Todėl E.Masiulis yra naujas politikos standartas. Simbolizuojantis sveiką protą ir liberalų požiūrį į grynuosius.

O bet tačiau grįžkime prie trečiadienio.

Šiandien jau ketvirtadienis, tačiau E.Masiulis su savo sveiku ir liberaliu protu vis dar vaikšto laisvėje. Kai tuo tarpu R.Kurlianskis iš “MG Baltic” jau kelias dienas minta valdišku maistu.

Pažįstu asmeniškai ir E.Masiulį, ir R.Kurlianskį.

Neturiu nieko prieš E. Masiulį ir jo sveiką protą. Gal tik išskyrus jo veiklą Susisiekimo ministerijoje.

Neturiu nieko prieš R.Kurlianskį. Gal tik išskyrus tai, kad jo valdoma žiniasklaidą suteikia eterį visuomenės padugnėms, tokiems, kaip A.Ramanauskas ar A.Užkalnis.

Bet skaitau Baudžiamąjį kodeksą ir nesuprantu, kodėl įtariamasis kyšio davimu ir prekyba poveiku sėdi už grotų, o įtariamasis kyšio ėmimu ir prekyba poveikiu vaikšto laisvėje. Nes bausmės pagal kodeksą lyg ir tokios pačios.

O jei paklaustumėte manęs, tai aš pasakyčiau, kad tas, kuris ėmė ir pas kurį rado, ir tas kuris turi galimybę realiai daryti įtaką nusižengė labiau, nei tas, kuris davė ir tikėjosi, kad ta įtaka bus padaryta. Viltis juk durnių motina.

Durniai, mano labai asmenine nuomone, yra ir tie, kurie tiki, kad pas E.Masiulį rasti pažymėti grynieji buvo skirti jo asmeninėms reikmėms ir neturi nieko bendro su Sveiko proto partija.

Tie durniai šiandien ploja katučių naujam Sveiko proto partijos lyderiui Remigijui, kuris sakosi už maistą neparsiduodantis.

Jis tik kartais nemokamai pasimaitina “MG Baltic” sąskaita pigiame “Naručio” restorane. Nes mero alga tai nedidelė. Be to, R.Kurlianskis kartu juk nevalgė.

Todėl Raimundas sėdi, Eligijus vaikšto, o Remigijus bus naujas Sveiko proto partijos lyderis.

Iš kiekvieno pagal nuopelnus, kiekvienam pagal sugebėjimus, kaip sakoma.