Europos Komisija „atsakė” ūkininkams

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/104214/europos... 2024-03-18 16:10:00, skaitė 726, komentavo 5

Europos Komisija „atsakė” ūkininkams

Europos Sąjungos valdžios institucijos yra pasirengusios daryti nuolaidas žemės ūkio gamintojams ir atidėti daugelio normų, įskaitant susijusias kovos su klimato kaita, įgyvendinimą, praneša „euronews” leidinys.

Europos Komisija pasiūlė peržiūrėti kai kurias bendrosios žemės ūkio politikos nuostatas.

Siekiama palengvinti ūkininkų gyvenimą ir kartu „išlaikyti stiprią, tvarią ir konkurencingą ES žemės ūkio ir maisto politiką”.

Pasak Europos Komisijos, tai „tiesioginis atsakas į šimtus prašymų, gautų iš ūkininkams ir ES valstybėms narėms atstovaujančių organizacijų”.

Tačiau šis atsakymas tenkina ne visus.

„Jis tenkina tam tikrą skaičių žemės ūkio verslo sindikatų, kurie nori ir toliau būti konkurencingi tarptautinėse rinkose, aukodami ūkininkų sveikatą ir aplinkos apsaugą”, – sakė valstiečių organizacijos „Via Campesina” koordinatorius ir ūkininkas Morganas Odi.

Today, we are proposing a targeted review of the Common Agricultural Policy.

The aim is to reduce administrative burden and offer more flexibility to our farmers, while maintaining a strong, sustainable and competitive policy for EU agriculture and food.

Read more ↓

— European Commission (@EU_Commission) March 15, 2024

Pastaraisiais mėnesiais žemės ūkio produktų gamintojai visoje Europoje protestavo, tame tarpe ir Briuselyje. Daugybė demonstracijų ypač nukreiptos prieš naujus Europos standartus, susijusius su aplinkos apsauga ir kova su klimato kaita.

Eurokratai pasiryžę šerta vabalais, o nenorinčius jų valgyt numarint badu, vardan klimato tikslų. Juos stabdo tik masiniai, išeinantys už nacionalinių valstybių ribų protestai, kurie jie jau nebegali nematyti.