Rusiją būtina sutriuškinti mūsų pačių galvose

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/03/17/ru... 2024-03-18 16:12:00, skaitė 902, komentavo 5

Rusiją būtina sutriuškinti mūsų pačių galvose

Strateginės aplinkybės

Šiandien Vakarų demokratijų lyderiai, politikos analitikai ir šiaip žmonės, kuriems dar kažkiek rūpi pasaulio, o ypač senutės Europos saugumas, stebės finalinius teroristinės Rusijos fiurerio rinkimų parodijos elementus.

Daugelis provakarietiškų pasaulio žinių portalų jau nebevadina ciniško karo nusikaltėlių Kremliuje surengto reginio rinkimais, tačiau svarbiausia, matyt, kaip bus į „išrinktą“ paieškomą tarptautiniu mastu nusikaltėlį reaguojama ir kreipiamasi po jų.

Inertiškas demokratinių visuomenių ir jų išrinktų politikų mąstymas yra suprantamas. Šiaip ar taip, daugelis jų beveik aštuonias dešimtis metų gyvena taikoje, kurios iliuzinio stabilumo nesukrėtė didesnės krizės, nekalbant apie rimtas, grasinančias egzistencijai.

Net ir Kubos branduolinio ginklo baubas buvo fragmentiškas, trumpalaikis epizodas, kurio rimtumo absoliuti dauguma nespėjo ir nesugebėjo suvokti, todėl pasaulio susinaikinimo realybės – sąmonėje, suvokime – nebuvo.

Taika ir geras, sotus gyvenimas diskutuojant apie aptvaruose laikomų vištų laisves vakariečius padarė pusėtinais vyno žinovais, kuris gausiai vartojamas prie pietų stalo privedė prie kelių dalykų.

Visų pirma, prie fizinio ištižimo. Po jo sekė mąstymo padargų, skirtų grėsmei suvokti ir į jas reaguoti degeneracija.

Saugumo politikos analfabetai užliejo turtais be skrupulų veikiančius naftodolerių tarpininkus, Rusijos čiuptuvams giliai sulindus į sprendimų priėmėjų išanges bei užveržus kiaušus. Žinoma tiems, kurie juos turėjo.

Pasikeitus kelioms kartoms, vakariečių mąstymas iš taikos ir steiko pozicijų privedė prie blogio ašies sustiprėjimo, išsikerojimo.

Rusijos – Irano vėžys tapo ne tik pavojingas savo branduolinio šantažo toksinais pasaulinėje medžiagų apykaitoje. Su Kinijos pagalba jis tapo nauju žmonijos dariniu, išvešėjusiu pačioje jos imuninėje sistemoje.

Turime paradoksą, kai Vakarai ir jų politikai, įvairiais būdais papirkti ar įbauginti Kremliaus įtakos agentų formuoja nuomonę, kad Rusijos silpnumas, jos sutriuškinimas ekonominiame ir kariniame frontuose prives prie jos subyrėjimo, kas neva yra egzistencinė grėsmė Vakarų taikai.

Paradoksas čia tas, jei kas dar nemato, kad būtent Maskvos branduolinis šantažas ir ordų siautėjimas Ukrainoje yra Vakarų vienybės ir tikroji tolesnio išlikimo grėsmė.

Rusijos ginkluotų valkatų mūšio lauke Ukrainos žemėje sutriuškinimas yra būtina, bet nepakankama sąlyga mūsų išlikimui.

Jos plačiai veikiančio agentūrinio tinklo ir įtakos agentų Europos sostinių parlamentų ir vyriausybių koridoriuose sunaikinimas turi būti vykdomas lygiagrečiai.

O svarbiausia – Rusiją būtina sutriuškinti mūsų pačių galvose. Tik tada galima eiti į mūšį ir jį neabejotinai laimėti. Kitu atveju, nugalėjus drakoną, drakonas taps nugalėtoju.

Reikšmingi postūmiai

Vakar paskelbtame vaizdo įraše neįvardytas Rusijos savanorių korpuso (RSK) narys teigė, kad Rusijos gynybos ministerija melavo teigdama, jog po antradienio operacijos korpusas buvo sunaikintas.

Įraše ordos driskius sakė, kad penktadienį buvo paimtas į nelaisvę per išminavimo misiją ir vienintelis iš savo grupės narių liko gyvas po to, kai jų automobilis buvo apšaudytas.

Paklaustas, ar sutinka su Rusijos gynybos ministerijos pareiškimu, kad per susirėmimus su Maskvos pajėgomis žuvo 500 sukilėlių ir buvo prarasta 18 tankų, RSK į nelaisvę paimtas rusas atsakė: „Nemanau, kad duomenys teisingi“ ir kad „nemačiau tiek daug žuvusiųjų“.

Mūsų žiniomis, jungtinės RSK, legiono „Rusijos laisvė“ ir Sibiro bataliono pajėgos išplėtė savo kontroliuojamą teritoriją Rusijos pusėje netoli sienos su Ukraina ir reikalauja susitikimo su Belgorodo gubernatoriumi Gladkovu, kad būtų aptartas apsikeitimas karo belaisviais.

Šaltiniai ant žemės teigia, kad nors orda per savaitę pasistūmėjo į priekį, į vakarus nuo Avdejevkos bei užėmė kelis nereikšmingus Ukrainos kaimus, jos puolimas yra pristabdytas.

Kai kuriose atkarpose okupantai sugebėjo pajudėti keliolika kilometrų, bet jų patiriami nuostoliai neleidžia įsibėgėti.

Gali būti, kad Kremlius taupo mėsą ir gelžgalius platesniam puolimui, tačiau jų generalbalvonai žino, kad laiko langas veriasi – parama Ukrainai iš JAV gali plūstelėti bet kuriuo metu.

Trumpai

Rusijos bus paprašyta laikytis paliaubų Ukrainoje per Paryžiaus olimpines žaidynes, pareiškė Prancūzijos prezidentas.

„Reikalavimas nutraukti ugnį per olimpines žaidynes. Jie (rusai) privalo tai padaryti. Taip visada būdavo“, – sakė E. Makronas kalbėdamas per vertėją ukrainiečių kanalui. „To bus paprašyta“, – sakė jis.

Nesijuokit, gal žmogus apsivalgė prastai paruoštų varlių blauzdelių. O gal čia ne mesjė Makronas, o jo antrininkas? Privalo tai padaryti, ėtikma*j.

Šeštadienį pagrindinė Gazos ruože veikianti Jungtinių Tautų pagalbos agentūra pranešė, kad šiaurinėje palestiniečių anklavo dalyje sparčiai didėja ūmus mitybos nepakankamumas.

Tuo tarpu Izraelis ruošiasi siųsti delegaciją į Katarą naujoms deryboms dėl paliaubų, kuriose bus vėl tariamasi su „Hamas“ dėl įkaitų.

Nepriklausoma JT Tarptautinė pažeidimų Ukrainoje tyrimo komisija rado naujų įrodymų, kad Rusijos valdžios institucijos pažeidė tarptautines žmogaus teises ir tarptautinę humanitarinę teisę bei padarė atitinkamų karo nusikaltimų.

Ataskaitoje daugiausia dėmesio skiriama ukrainiečių karo belaisvių kankinimui ir aprašomi siaubingo elgesio su jais keliose Rusijos Federacijos kalinimo vietose atvejai.

Nukentėjusiųjų pareiškimuose atskleidžiamas netinkamas elgesys, kuris karo belaisviams sukelia didelį skausmą ir kančias ilgo kalinimo metu, o visa tai daroma šiurkščiai negerbiant žmogaus orumo ir sukelia ilgalaikes fizines ir psichines traumas.

Kovo 15 d. Džo Baidenas kartu su Atstovų Rūmų pirmininku M. Džonsonu dalyvavo bendrame renginyje Kapitolijaus pastate, skirtame švento Patriko dienai ir Airijos ministro pirmininko Leo Varadkaro vizitui paminėti.

JAV prezidentas padėkojo Airijos vadovams už pagalbą Ukrainai ir pabrėžė, kad yra „pasiryžęs ir toliau atlikti savo vaidmenį“.

„Esu įsitikinęs, kad didžioji dauguma… Kongreso narių yra pasirengę atlikti savo vaidmenį, ir toliau raginu kiekvieną šioje salėje esantį narį pasipriešinti Vladimirui Putinui. Jis yra banditas!“, – sakė Baidenas.

Lietuvoje

Savaitgalio trileris dėl KAM at(si)statydinimo ir Tado Tumo laidotuvės. Pastarosiose Antakalnio kapinėse stovėjo vieninga Lietuva, socialdemokratas prie konservatoriaus, nacionalistai radikalai šalia VSAT generolo.

Vieningos politinės Lietuvos, deja, buvo skystokai – trys vienetai Seimo narių, neskaitant puspolitikio miesto tarybos nario, vieno iš šių eilučių autoriaus, kuris perdavė Lietuvos kario našlei Volodymyro Zelenskio pasirašytą Ukrainos vėliavą.

Kita politinė Lietuva vieningai demonstravo viešųjų ryšių cirką. A. Anušauskas su G. Nausėda aptarinėjo siaubingus korupcinius krašto apsaugos sistemos dalykus, su kuriais narsioje kovoje, regisi, krito gynybos ministras.

Jei paklausite mūsų – kiek keistoka ministro pozicija, kaltinti korupciniais procesais instituciją, kuriai pats daugiau nei tris metus vadovauji.

Bet kas moka, tas taip šoka.

Jau tapo tradicija, kad dauguma Lietuvos politikų savo elgesiu demonstruoja savo požiūrį į valstybę ir į jos rinkėjus kaip į lengvai protiškai atsilikusią masę, kuri reikalinga tik savo asmeniniams, merkantiliniams ar iškreipto valdžios supratimo ir jos demonstravimo poreikiams tenkinti.

Mes žinome, kad jums visiems rūpi klausimas dėl ministro, sprendimų ir ateities. Mielieji, norime atkreipti jūsų dėmesį ir paprašyti kuo blaiviau vertinti padėtį. Iš esmės – nieko baisaus nenutiko. Premjerė gavo ministro prašymą paliuosuoti jį iš pareigų penktadienį vakare.

Per penkias Konstitucijoje numatytas dienas, ji turi laiko apsispręsti ir teikti prezidentui siūlymą dėl ministro – pritarti tokiam žingsniui ar ne, galbūt, pasiūlyti, jei pritaria, kitą, keičiančią kandidatūrą. Ir tada jau prezidento valia bus galutinai padėt tašką.

Per tas penkias dienas KAM ministras niekur nedingsta, eina toliau savo pareigas, ir galimai eina jas ir toliau. Arba ne.

Nemaloniausia ir tikrai kelia nerimą visoje šioje kebeknėje tai, kad mūsų LRV kanceliarijoje, ir, greičiausiai, dar blogiau, premjerės kabinete, žioji skylė.

Per tą skylę visa informacija yra liejama ir nuliejama. Taip, mes esame tik už tai, kad visuomenė būtų informuojama, ir kuo greičiau beigi su visais paaiškinimais ir kita reikalinga argumentacija.

Bėda tik, kad mes gyvename kare – informaciniame kare, o dvi mūsų kaimynės kariauja dar ir agresyvų fizinį karą. Ir mums labai, labai neramu ir liūdna, kad ir viename kare – tiesiogiai, ir kitame – netiesiogiai, per kaži kokias sukurtas skyles išliejama, mažų mažiausiai, psichologinės operacijos Kremliaus kontūrais, forma.

Tai be galo neatsakingas, sakytume, kenkėjiškas, ardomosios veiklos prieš valstybę požymius turintis elgesys. Mūsų įsitikinimu, tuo nedelsiant turėtų užsiimti valstybės saugumo tarnybos.

O dėl esamo ar būsimo ministro… Palikime tai premjerei. Jai su savo ministrais dirbti, ir ji tikrai geriau už mus žino, ko jos ministrų kabinete šiuo metu per daug ar, tiksliau, per mažai.