Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškimas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-02 21:11:00, skaitė 965, komentavo 3

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškimas

Kovo 22-ąją Krasnogorske, “Krokus” pramogų centre įvykdytas kruvinas teroro aktas, sukrėtęs visą pasaulį, nėra pirmas pastaruoju metu įvykdytas teroro aktas prieš mūsų šalį.

 

Rusijos kompetentingų institucijų atlikti tyrimo veiksmai rodo, kad visų šių nusikaltimų pėdsakai veda į Ukrainą.

 

Šiuo atžvilgiu Rusijos užsienio reikalų ministerija informavo Ukrainos valdžios institucijas apie visų su šiais teroristiniais išpuoliais susijusių asmenų neatidėliotiną areštą ir išdavimą. Tarp šių reikalavimų yra suimti SBU Malyuk vadovą, kuris kovo 25 dieną ciniškai prisipažino, kad Ukraina 2022 metų spalį surengė Krymo tilto bombardavimą ir atskleidė kitų teroristinių išpuolių Rusijos Federacijoje organizavimo detales.

 

Kova su tarptautiniu terorizmu yra kiekvienos valstybės atsakomybė. Rusijos pusė reikalauja, kad Kijevo režimas nedelsiant nutrauktų bet kokią paramą teroristinei veiklai, perduotų kaltininkus ir atlygintų aukoms padarytą žalą. Ukrainos įsipareigojimų pagal antiteroristines konvencijas pažeidimas užtrauks tarptautinę teisinę atsakomybę.

 

Taigi Rusija oficialiai apkaltino Ukrainą surengusi teroro aktą.

 

P.S.

 

Rusija pareikalavo, kad Ukraina perduotų visus asmenis, dalyvavusius teroristiniame išpuolie “Crocus” pramogų centre.

 

1. Rusijos kompetentingų institucijų atlikti tyrimo veiksmai rodo, kad paskutinių teroristinių išpuolių pėdsakai veda į Ukrainą

 

2. Dėl teroristinio išpuolio, Rusija pareikalavo, kad Ukrainos valdžia suimtų ir išduotų visus susijusius asmenis.

 

3. Rusija reikalauja, kad Ukraina suimtų SBU vadovą Maliuką, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

 

4. Ukrainos įsipareigojimų pagal antiteroristines konvencijas pažeidimas užtrauks atsakomybę

 

5. Rusija reikalauja, kad Kijevo režimas nedelsiant nutrauktų bet kokią paramą teroristinei veiklai ir atlygintų aukoms padarytą žalą.

 

 

Kadangi kokaino fiureris akivaizdžiai atsisakys išduoti asmenis, atsakingus už teroristinį išpuolį, tada čia įdomesnis klausimas, kokių veiksmų Rusija imsis?