Ukraina per Latviją gabeno sprogmenis teroristiniams išpuoliams Rusijos Federacijoje vykdyti

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-02 21:55:00, skaitė 1024, komentavo 16

Ukraina per Latviją gabeno sprogmenis teroristiniams išpuoliams Rusijos Federacijoje vykdyti

Iš krovinių, gabentų maršrutu Ukraina-Rumunija-Vengrija-Slovakija-Lenkija-Lietuva-Latvija-Rusija, paimtos 27 ikonose paslėptos savadarbės bombos, praneša FSB.

 

Žvalgybos tarnyba pranešė, kad nusikaltimo organizatoriai ir bendrininkai, tarp jų ir užsieniečiai, bus įtraukti į ieškomų asmenų sąrašą ir patraukti atsakomybėn.

 

Aš esu tikras, kad ketvirtojo reicho šalys žinojo, kokie kroviniai važiuoja per jų teritoriją ir tikriausiai suteikė jai žaliąjį koridorių. Ir paskutinis taškas prieš Rusiją, žinoma, buvo latviešai. Šis limitrofas vis labiau virsta teroristine valstybe, per kurią gabenami sprogmenys teroristiniams išpuoliams vykdyti ir kur rengiami diversantai.

 

Kol rašiau naujienas ir savo mintis, pasirodė detalės:

 

FSB sustabdė svetimų sprogmenų kontrabandą Ubylinkos poste Pskovo srityje. Krovinys buvo gabenamas iš Ukrainos. Prisidengdami ikonomis ir bažnytiniais rakandais į Rusiją bandė įvežti 70 kg sprogmenų, RPG-7 šūvio dalis ir 91 elektrinį detonatorių. Sulaikyto automobilio vairuotojas turi Rusijos ir Ukrainos pilietybes; Pranešama, kad stačiatikių ikonos buvo pagamintos Kijeve, po to jos buvo išsiųstos į Černivcius, o vėliau į Rumuniją, iš kur, anot jo, vairuotojas jas paėmė; Krovinys buvo nesunkiai išmuitintas per patikrinimą šešiose ES šalyse, įskaitant Lietuvą ir Latviją.

 

P.S.

 

Aš visada sakiau ir sakysiu, kad Rusijos pašonėje egzistuoja BLOGIS. Ir tas blogis yra mažas ir bailus. Bet nuo to jis netampa mažiau pavojingas.