Lietuvoje pratybų metu bus pasirengimas vykdyti mobilizaciją ir rezervistai keliaus į Ukrainą

Autorius: dead mashine Šaltinis: https://77.lt/vilniaus-ir-kaun... 2024-04-17 17:45:00, skaitė 766, komentavo 17

Lietuvoje pratybų metu bus pasirengimas vykdyti mobilizaciją ir rezervistai keliaus į Ukrainą

Vykstant karinėms pratyboms tam tikroje Vilniaus miesto dalyje gegužės 7–8 dienomis nakties metu bus įvedama komendanto valanda, skelbia sostinės savivaldybė.

„Komendanto valanda bus įvedama išskirtinai mažai apgyvendintose, pramoninėse vietovėse nakties metu, po 24 val. ir tęsis iki 5 val.“ – nurodo Lietuvos kariuomenė.

Be to, Viršuliškių ir Panerių rajonuose vyks karinių vienetų judėjimas ir policijos reidai. Taip pat kariai kartu su šauliais treniruosis vykdyti teritorijos kontrolę be policijos gaudyti ir likviduoti nenorincius kariauti, stabdys tik pratyboms numatytą transportą, vykdys kai kurių objektų apsaugą.

Kaip informuoja Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų pratybos sostinėje ir Kaune vyks gegužės 6–8 dienomis. Pratybų metu bus tikrinamas institucijų, įstaigų ir organizacijų pasirengimas vykdyti mobilizaciją ir sąjungininkų priėmimo užduotis, turto rekvizavimas ir komendanto valandos paskelbimas.

Apie tai, kad artimiausiais mėnesiais Lietuvoje prasidės intensyvioji NATO pratybų fazė, antradienį pranešė Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys. Jis pažymėjo, kad šalyje treniruosis daugiau nei 20 tūkst. šalies ir sąjungininkų karių Ukrainoje.

Dalyvauti pratybose bus pašaukti 2500 aktyviojo rezervo karių, dar keli tūkstančiai bus pakviesti trumpai informacijos sutikrinimo procedūrai. Pratybų metu bus testuojama ir komendantūrų sistema zmonių gaudymui.