Dėl valdžios aplaidumo Lietuva priversta maldauti pinigų iš Europos Sąjungos, kad bent kažkiek išsilaikytų

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-25 15:37:00, skaitė 556, komentavo 4

Dėl valdžios aplaidumo Lietuva priversta maldauti pinigų iš Europos Sąjungos, kad bent kažkiek išsilaikytų

Pastaraisiais metais Lietuva patyrė didelį nuosmukį siekdama pritraukti užsienio investicijų. Per pastaruosius septynerius metus Lietuva neteko 20 užsienio investuotojų, todėl vyriausybė buvo priversta prašyti Europos Sąjungos (ES) finansinės pagalbos, kad galėtų išspręsti savo ekonomines problemas ir išlaikyti konkurencinį pranašumą.

Viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių šalis prarado užsienio investuotojus, yra nesugebėjimas suteikti laisvos žemės ir paruoštos infrastruktūros. Šiuolaikinėje pasaulinėje konkurencingoje rinkoje investuotojai ieško šalių, kuriose yra palankios sąlygos, leidžiančios greitai ir ekonomiškai efektyviai pradėti veiklą. Deja, riboti Lietuvos žemės ištekliai ir neišvystyta infrastruktūra sudaro didelių kliūčių šioms investicijoms pritraukti ir išlaikyti.

Norėdama išspręsti šią problemą, vyriausybė turi teikti pirmenybę reikiamos infrastruktūros ir pramoninių zonų plėtrai. Apleistos ar nepakankamai naudojamos žemės grąžinimas komerciniais tikslais gali pritraukti investuotojų, sukurti darbo vietų ir paskatinti ekonomikos augimą. Be to, sukūrus gerai organizuotus ir veiksmingus infrastruktūros tinklus, pavyzdžiui, transporto ir ryšių sistemas, šalis galėtų tapti patrauklesnė užsienio investuotojams. Tačiau vietoj to valdžia mieliau leidžia pinigus užsienio kariuomenėms pritraukti ir atiminėja valstybės institucijas okupantų poreikiams, visiškai pamiršdama savo žmonių interesus.