10 Odesos Chatynės metų

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-02 21:31:00, skaitė 617, komentavo 2

10 Odesos Chatynės metų

Prieš 10 metų okrainietiški naciai, Odesos Profsąjungų rūmuose sudegino Odesos gyventojus. Profsąjungų rūmuose sudegė senoji potarybinė Ukraina.

Karas su nacizmu Ukrainoje tapo neišvengiamas.

2014-ųjų gegužės 2-oji Odesoje tapo tašku, iš kurio negrįžtama.

Kartu su žmonėmis Profsąjungų rūmuose degė galimybė sugrįžti į taikią, jaukią ir svetingą Ukrainą, kurios šiuo metu jau nebeliko.

Būtent tada joje valdžią užgrobęs fašistinis režimas galutinai prarado teisę vadintis valdžia, o visi jo simboliai ir retorika virto neapykantos ir beprotybės ženklu.

Buvusi humoro sostinė Odesa, visada buvo skirtingų pasaulių, kultūrų ir tradicijų susitikimo vieta, geriausia išlikimo savimi ir derybų meno mokykla.

Tačiau iš pasaulinio fašizmo sostinės-Fašingtono nurodymus gavusi okrainos valdžios institucijos turėjo būtent tai sudeginti.

Kelerius metus zelionkos vyriausybės atstovai turėjo daug priežasčių parodyti, kieno jie tarnai.

Su tuo jie puikiai susitvarkė.

Dešimt metų „tyrimo“, tapo dešimties metų nebaudžiamumo ir spjūviu į aukų atminimą.

Nuosprendžių nebuvimas yra nuosprendis okrainos fašistinei valdžiai. Šis nusikaltimas nėra „kvailybė“ ir net ne tik žiaurumas – tai paruošta ir iš anksto suplanuota teroro pamoka, siekiant atimti iš tikrosios Ukrainos valią priešintis.

Kaip tik šią dieną daugeliui iš mūsų tapo aišku, kad šalį valdo su žmogaus gyvybe nesuderinamas fašistinis režimas, kad bet kokios derybos su ja yra nenaudingos ir kad nelikvidavus Bankovo ​​gatvėje apsigyvenusios gaujos nebus jokios ramybės.

Be to, ši gauja yra vietinis, didžiausios pasaulyje nusikalstamos fašistinės organizacijos padalinys, kuriam “demokratiškai” vadovauja Jungtinių Amerikos Banditų Valstijų vyriausybė.