Beveik du trečdaliai prieš NATO „ginklų žvanginimą

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/beveik-du-t... 2016-06-30 18:21:43, skaitė 2022, komentavo 0

Beveik du trečdaliai prieš NATO „ginklų žvanginimą

“Beveik du trečdaliai prieš NATO „ginklų žvanginimą” – tokia šios dienos straipsnio „Frankfurter Allemeine Zeitung“ antraštė. Vokietijos Užsienio reikalų ministro Šteinmajerio NATO manevrų „Anakonda“ kritika sukėlė ažiotažą. Bet vokiečiai palaiko tokį jo vertinimą ir yra tos pačios nuomonės, kad NATO neturėtų žvanginti ginklais prie Rusijos sienų. Tiktai devyni procentai respondentų palaiko Vokietijos vyriausybės ketinimą siųsti šimtus Vokietijos kareivių į Pabaltijį. Apie tai byloja visuomenės nuomonės apklausa, kurią atliko YouGov institutas Deutsche Presse-Agentur užsakymu.

Vokietijos URM vadovas Frankas Valteris Šteinmajeris (Frank-Walter Steinmeier) lairaštyje Bild am Sonntag yra pasakęs: „Ko mums dabar nedera daryti, tai aštrinti situacijos ginklų žvanginimu ir koviniais šūkiais. Tas, kas mano, kad mes simboliniais tankų paradais ties rytinėmis aljanso sienomis pasieksime didesnį saugumą, tas klysta“.

64 procentai respondentų palaikė šiuos Šteinmajerio pasisakymus dėl NATO ir Rusijos, 16 procentų buvo prieš.

Tiktai devyni procentai vokiečių palaikė Vokietijos vyriausybės planus dislokuoti Baltijos valstybėse šimtus kareivių Rusijos sustabdymui. Ir tai tuomet, kai 49 procentai respondentų skaito galimu Maskvos įsikišimą į situaciją Baltijos šalyse, kaip prieš du metus Kryme. 30 procentų netiki tokiu scenarijumi.

Liepos 8 ir 9 dienomis Varšuvoje vyksiančiame NATO susitikime numatoma priimti sprendimą dėl keturių papildomų batalionų dislokacijos Lenkijoje ir Baltijos valstybėse. Tikimąsi, kad Vokietija prisiims vadovavimą batalionui, kuris bus dislokuotas Lietuvoje.

A.L.

Šauksmas