P-rezidentė susitiko su darbdavių ir profesinių sąjungų atstovais

Autorius: P-rezidentė Šaltinis: http://sauksmas.lt/prezidente-... 2016-06-30 18:45:02, skaitė 2831, komentavo 0

P-rezidentė susitiko su darbdavių ir profesinių sąjungų atstovais

Ketvirtadienis, birželio 30 d. (Vilnius). P-rezidentė Lietuvos Respublikoje - Dalia Grybauskaitė su Trišalėje taryboje dalyvaujančių darbdavių atstovais iš Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos darbdavių konfederacijos, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos ir darbuotojų atstovais iš Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, Lietuvos darbo federacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ aptarė prieštaravimus keliančias naujojo Darbo kodekso nuostatas.

Į p-rezidentę kreipėsi dvi dešimtys organizacijų ir daugybė fizinių asmenų, prašydami vetuoti dalį kodekso nuostatų.

Po pokalbio su socialiniais partneriais išryškėjo tos kodekso vietos, kurias priimant nebuvo įsiklausyta į žmonių lūkesčius, ignoruoti Trišalėje taryboje pasiekti kompromisai.

Kai kurios Darbo kodekso nuostatos didina socialinį nesaugumą, atskirtį, kelia įtampą visuomenėje, gali tapti pretekstu emigruoti.

Naujojo darbo kodekso sukeltas susipriešinimas visuomenėje parodė, kad per metus, skirtus kodeksui parengti ir apsvarstyti, to padaryti nesugebėta, liko nesuderinti darbdavio ir darbuotojų interesai.

Dabar interesų balansą reikės rasti per įstatyme numatytas vos 10 dienų, įvertinus visų pastabas dėl naujojo kodekso.

P-rezidentė, atsižvelgusi į visus socialinių partnerių argumentus, artimiausiu metu priims sprendimą.

Prezidentės spaudos tarnyba

LDiena.lt primena, kad šiuo metu prie valdžią Lietuvoje uzurpavusių VALDŽIAGYVIŲ vyriausybės dėl naujojo VERGŲ DARBO kodekso vyksta feisbukinių aktyvistų suorganizuotas protestas, prie kurio kviečiamas prisijungti kiekvienas Lietuvos pilietis: Gyvenimas per brangus: Arsi ar pasikarsi?