Imamas Awad Olwan: "Saudai yra žydų šeima"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://ldiena.lt... 2016-07-01 07:39:11, skaitė 3111, komentavo 0

Imamas Awad Olwan:

 

Gatestone institutito skelbiamame interviu su Švedijoje esančios musulmonų bendruomenės imamu Awad Olwan pateikiami įdomūs faktai apie Saudo Arabiją valdančios Saudų dinastijos ir jų propaguojamos radikaliausios islamo pakraipos – vachabizmo kilmę bei paskirtį. Imamas Olwan pasakė, kad „yra patikimi šaltiniai iš Egipto, rodantys, kad Saudo karališkoji šeima yra tikrai žydų šeima, kuri atėjo į Arabijos pusiasalį iš Irako kažkada 1700.“

Po sukūrimo 1928 metais karalystės Saudo Arabija ir iki šiandien vachabizmas yra egovalstybinė ideologija. Intensyvus šios islamo versijos tiesiogiai susietas su Saudų karališkos dinastijos finansinės galios augimu.

Šeštą dešimtmetį daugelyje islamo valstybių susikūrė ekstremistinės organizacijos, išlaikomos už Saudų pinigus. Praktiškai visur jos kovojo ir kovoja su veikiančiomis vyriausybėmis naudodamos įvairius teroristinius metodus. Seniausia Saudų remiama ekstremistinė organizacija „Broliai-musulmonai“, kuri 1981 metais surengė Egipto prezidento A.Sadato nužudymą ir iki šiandien destabilizuoja padėtį šioje valstybėje. Saudai yra ir pagrindiniai Islamo Valstybės teroristų sponsoriai. Jų finansuojami teroristai sugriovė Siriją ir Iraką, jie stato Europoje vachabistų mečetes, kuria įvairias ekstremistines organizacijas.

Turtingoji Saudo Arabija neįsileidžia savo tikėjimo brolių arabų pabėgėlių iš kaimyninių valstybių į savo teritoriją, nors ten pabėgėliams yra sukurta ideali infrastruktūrą – milijonams maldininkų skirtos palapinės, kurios užpildomos tiktai chadžo (piligrimystės į Meką ir jos apylinkes) metu, t. y. vos penkias dienas per metus.

Gatestone Švedijoje gyvenantis imamas Awad Olwan pasakė, kad „vachabizmą išrado britų imperialistai prieš 200 metų“. Jo žodžiais „yra patikimi šaltiniai iš Egipto, rodantys, kad Saudo karališkoji šeima yra tikrai žydų šeima, kuri atėjo į Arabijos pusiasalį iš Irako kažkada 1700. Jie sukūrė kariuomenę su britų Britų pagalba, kovojusių su Osmanų imperija. Po to, jie sukūrė Jordanijos armiją ir taip toliau ir taip toliau."

Olwan žodžiais, jis yra parašęs knygą apie tai, „kad ISIS/ Daesh tikslas yra perkelti dėmesį nuo arabų ir Izraelio konflikto, ir padaryti tai konfliktu tarp sunitų ir šiitų - ir jiems tai pavyko. O dabar jie ištrins visus Artimuosius Rytuos, pamatysite! Tai katalikų žemė, musulmonas žemės ir viskas daroma tik tam, kad tik pateisinti žydų valstybės egzistavimą."

Olwano nuomone skelbiama internete informacija, kad ISIS sukūrė Izraelio „Mosad“ turi pagrindo, „Artimuose Rytuose tai bendra teorija“, nes tokiai stipriai jėgai sukurti „reikalingi ginklų tiekimai kiekvieną dieną, reikalingas planavimas.“ „Tai nėra teroristai, kurie išmoko kariauti internete, tai labai apmokyti, aukštos kvalifikacijos žmonės“.