Airijos socialinės tarnybos tyčiojasi iš lietuvių ir kitų ES piliečių

Autorius: Vilmantas Povilaitis Šaltinis: https://visuomenedotcom.wordpr... 2016-07-10 14:11:46, skaitė 1935, komentavo 0

Airijos  socialinės tarnybos tyčiojasi iš lietuvių ir kitų ES piliečių

LDiena.lt perspėja: lietuviai ir kiti Rytų europiečiai , gyvenantys ir dirbantys Vakarų Europoje VISADA vietinių civilizatorių bus priimami ir vertinami TIK KAIP PIGI BALTA MĖSA!

LIETUVI, nori būti žmogumi? GYVENK IR KURK SAVO ATEITĮ TĖVYNĖJE!
---

Va, baigiau tokį raštą surašyti, dabar reikia rasti nepriklausomą ir laisvą žiniasklaidą kuri išspausdintų tai laikraštyje. Tą problemą turime spresti nedelsiant. Kol ES proto bokštai suka galvas, apie pabėgelius, kai kurios ES valstybės, vykdo atvirą susidorojimą su ES piliečiais

Kol ES proto bokštai suka galvas apie pabėgelius, kurie nedirbo ir nemokėjo jokių mokesčių ES valstybėse, kai kurios ES valstybės, įžūliai vykdo atvirą susidorojimą su ES piliečiais, kurie dirbo ir mokėjo mokesčius ES valstybėse. Kalbu apie tai, nes su tuo susidūrė mano Šeima, todėl viskas, ką pasakysiu, yra tiesa, o ne kažkieno nuogirdos, ar spėlionės.

Jau 2010-2011 metais teko susidurti su Airijos Socialinėmis tarnybomis. Tiesa pasakius, nelabai galiu, jas taip ir vadinti, nes jos labiau man primena gerai organizuotą nusikalstamą susivienijimą. Organizuotą nusikalstamą susivienijimą, kuris rūpinasi ne padėti darbo netekusiems arba sveikatos problemų turintiems žmonėms, bet kuo labiau juos pažeminti, paniekinti ir apvogti ir taip visiškai susidoroti su tais žmonėmis.

Gerai žinau, kad tokios problemos iškyla daugumai žmonių, kurie yra atvykę į Airiją iš kitų ES valstybių. Todėl yra būtina apie tai kalbėti viešai ir bendromis jėgomis spręsti tą problemą, kuri yra labia skaudi ir svarbi, tiems, kurie su tuo susidūrė.

Taigi, grįžtu prie savo istorijos.

Atvykome į Airiją , 2005 metais, dirbome ir mokėjome mokesčius, dirbome aišku ne visą laiką, pasitaikydavo laiko tarpų, kad ir nedirbome. 2010 metais gimė mažiausia Mūsų Duktė. Tai buvo ketvirtas vaikas Šeimoje, todėl Žmona, buvo vaiko auginimo atostogose. Bet faktas yra tai, kad dirbdami mokėjome mokesčius, bei nuomodavomės gyvenamą plotą Airijoje, kas yra brangiau, nei mokėti gyvenamo būsto kreditą. Taigi buvome tinkami čia dirbti, mokėti mokesčius ir Airijos piliečiams nupirkti namus, mokant gyvenamo būsto nuomą.

Bet vos susidūrus su problemomis, pasirodo, kad Airijos socialinių tarnybų manymu, esame netinkami ir neturime jokių socialinių garantijų, nors tiek mano, tiek ir mano Žmonos darbo stažas Airijoje yra didesnis nei du metai, kas buvo deklaruojama, kad tai suteikia visas socialines garantijas. O bendras darbo stažas ES valstybėse didesnis nei 12 metų

Kaip ir minėjau, su Airijos socialinėmis tarnybomis pirmą kart susidūrėme jau 2010-2011 metais, tuo metu Žmona buvo vaiko auginimo atostogose, o aš tuo metu turėjau sveikatos problemų ir praradau darbą. Todėl kreipėmės į Airijos socialines tarnybas, kurios nusprendė , kad man, jokia nei bedarbio, nei ligos pašalpa nepriklauso. Taigi, atsidūrėme situacijoje, kai reikėjo mokėti už gyvenamo būsto nuomą, mokėti mokesčius už elektrą ir dujas, beveik visai neturint pajamų.

Todėl atsirado įsiskolinimai, ne tik už namo nuomą, bet ir už kitus mokesčius, todėl buvo atjungta elektra, dujos, gerų namo šeimininkų dėka, neatsidūrėme gatvėje.
Primenu, kad visas veiksmas vyko ES valstybėje, Airijoje, su Mūsų daugiavaike Šeima, kurioje yra keturi vaikai.

Žiemos metu, atjungus elektrą ir dujas, buvome verčiami ne tik badauti, bet ir šalti, vaikai ruošdavo pamokas žvakių šviesoje. Praėjus maždaug 4 mėnesiams, po itin didelių Mūsų ir Mums padėjusių Žmonių pastangų, buvo pradėtos mokėti socialinės išmokos, bet nebuvo sugrąžinti pinigai už visą nemokėtą laiką, kuriuos , Airijos socialinės tarnybos tiesiog įžūliai pavogė. O vėliau nusprendę, kad iš Mūsų pavogtų pinigų nepakanka, tuomet sugalvojo, kad Mums permokėjo ir savavališkai pradėjo atskaičiuoti pinigų sumas, be jokio Teismo sprendimo. Nežiūrint į tai, kad jų veiksmai padarė didžiulę moralinę žalą ne tik Mūsų Šeimai, bet ir Mūsų artimiesiems, kurie taip pat labai pergyveno, tai, ką Mums teko išgyventi, toliau įžūliai ir negarbingai elgėsi ir tebesielgia iki šiolei. .

Kaip žinote, atvykėliai iš kitų ES ir ne tik ES šalių, Airijoje dirba sunkiausius darbus ir taip naikina savo sveikatą. Mano Žmona, taip pat dirbo labai sunkius darbus, o nuo 2014-06-09 dirbo viešbutyje kambarine. Darbas tikrai labai sunkus. Užjaučiu visas Moteris, kurios dirbą tokį sunkų darbą. Reikia kilnoti sunkias lovas, čiužinius.

Laikui bėgant Žmonai atsirado problemų su nugara, atsirado rankų tirpimas, silpnumas.

2015-08-14 Airijos gydytojai, Žmonai atliko vienos rankos operaciją, tuo pat metu, labai suaktyvėjo nugaros skausmai, pradėjo tirpti sėdmenys, kojos. Ypatingai stiprus skausmas eidavo į kairę koją. Žmoną pradėjo kankinti dideli nugaros ir kairės kojos skausmai, Žmona nebegalėjo ne tik normaliai vaikščioti, bet ir sėdėti, bei gulėti, todėl Šeimos gydytoja išrašė siuntimą į ligoninę. Atvykus į ligoninę praleidome visą dieną, nebuvo atliekami jokie tyrimai. Žmoną apžiūrėjas gydytojas, tiesiog išrašė tablečių nuo skausmo ir siuntimą, fizioterapijai.

Taigi, sumokėjome įspūdingą sumą už automobilio parkavimą ir išvažiavom namo, su visom savo problemom ir bėdom.

Buvom tiesiog šokiruoti, nes Žmoną kankino labai stiprūs skausmai ir net leidžiami vaistai nepadėjo. O čia, tabletės ir fizioterapija?

Todėl, matydamas, Žmonos kančią ir skausmus, nutariau skubiai pirkti bilietą į Lietuvą. Kur buvo suteikta skubi medicininė pagalba, jau Šeimos Klinikoje buvo statomos lašelinės ir išrašomi siuntimai skubiems tyrimams. Šeimos gydytoja rekomendavo kuo mažiau judėti, kategoriškai uždraudė karštą vonią. Nekalbant, apie Airijos gydytojo, (jeigu jį taip galima vadinti), paskirtą fizioterapiją.

Skubiai atlikus tyrimus paaiškėjo, kad žmonos stubure, nervų kanale yra navikas, kurio ilgis yra 17 centimetrų, nepagalvokit, kad kliedžiu, tai ne milimetrai, tai centimetrai.

Gavus atliktų tyrimų rezultatą, patys pagalvojome, kad tai klaida, bet pasirodo, tai buvo tiesa.

Airijos gydytojas, savo gydymo metodais būtų pasodinęs mano Žmoną į neįgaliojo vežimėlį ir privertęs naudoti sauskelnes, nes jo tariamo gydymo metodai, būtų privedę mano Žmoną prie apatinės kūno dalies paralyžiaus.

Tuo tarpu Lietuvoje, po skubiai atliktų tyrimų, skubos tvarka Kauno Klinikose, Gydytojai, Bronius Špakauskas ir Gintautas Vaitkevičius atliko labai sudėtingą operaciją ir taip išgelbėjo mano Žmoną, nuo apatinės kūno dalies, paralyžiaus.

Už ką, visa Mūsų daugiavaikė Šeima, esame labai dėkingi. Buvo atverti net šeši stuburo slanksteliai ir auglys, dalinai pašalintas.

Kadangi liko auglio dalių, buvo atliktas švitinimas radiacija, taikytas reabilitacinis gydymas, taip pat toliau atliekamas gydytojų onkologų, neurologų stebėjimas, bei konsultacijos.

Kadangi Žmona buvo dirbanti jai nuo pat 2015-08-14 atliktos rankos operacijos Airijoje, iki dabar yra išrašomi nedarbingumo lapeliai. (biuletenis) Dar būnant Airijoje buvo kreiptasi į Airijos socialines tarnybas, dėl nedarbingumo pašalpos, bet Airijos, socialinės tarnybos atsiuntė laišką, kad Žmonai, nedarbingumo pašalpa nepriklauso, nes ji nėra išdirbusi dviejų metų iki susirgimo.
Taigi, jeigu paskutinius dvejus metus išdirbote ne pilnai, nors bendras darbo stažas Airijoje yra gerokai daugiau nei du metai, o ES valstybėse, bendras darbo stažas didesnis nei 12 metų, esate nelaikomas žmogumi ir esate paliekamas likimo valioje, be sveikatos ir be pajamų. Tai netelpa į jokius teisingumo, protingumo rėmus. Žmogus yra atvirai žeminamas ir niekinamas, tai didžiulis psichologinis spaudimas, del kurio Žmogus ne tik patiria baisius pažeminimus ir psichologinius išgyvenimus, bet ir gali būti privestas prie savižudybės.

Tai yra didžiulis nusikaltimas Žmogiškumui.

Kadangi su šia problema susidūrėme ne tik Mūsų Šeima, bet ir daugelis kitų Žmonių, kviečiu visus Mus vienytis ir padaryti galą, patyčioms ir pažeminimams.

Taigi, šį rašinį pateiksiu įvairioms Pasaulio Žmogaus Teisių gynimo organizacijoms bei Žiniasklaidos priemonėms, Airijos Vyriausybei ir Jos nariams, bei pavieniams politikams, kurie suinteresuoti Žmogaus Teisių gynimu ir savo Valstybės įvaizdžio gerinimu.

Šiuo laišku kreipiuosi į visus, jį gavusius asmenis ir organizacijas ir prašau, padaryti viską, kad kuo skubiau šiame rašte išdėstytos problemos būtų išspręstos, ne tik Mūsų Šeimos atžvilgiu, bet apskritai nuo to nukentėjusių žmonių atžvilgiu.

Prašau:

  1. Išsiaiškinti ir sumokėti visus 2010-2011 metais nesumokėtas pinigų sumas.
  2. Sugrąžinti visas, neteisėtai nusavintas ir išskaičiuotas pinigų sumas
  3. Sumokėti visas, nuo pat mano Žmonos Jūratės Povilaitienės, ligos pradžios 2015-08-14 iki dabar nesumokėtas nedarbingumo ir ligos pašalpas.

Post Skriptum

Taip pat, esu giliai įsitikinęs, kad darbingumo netekusiems, bei darbo netekusiems žmonėms, išmokos privalo būti mokamos nedelsiant nuo ligos arba darbo netekimo pradžios ir pašalpos suma, privalo būti susieta su gauto atlyginimo dydžiu ir mokama tokiu pat laiku kaip ir gautas atlyginimas.

Didesnį atlyginimą gaunantys Žmonės sumoka didesnius ir mokesčius. Todėl sinchroniškai, turėtų būti mokamos ir pašalpos.

Jokiu būdu, darbingumo ar darbo netekęs Žmogus, kuris dirbo ir mokėjo mokesčius, negali likti be pajamų, vos netekęs sveikatos, ar darbo !!!!

Visa ši situacija yra grubus Žmogaus Teisių pažeidimas ir tai reiškia aiškų pralaimėjimą nešališkame Teisme, kuriame prašysime ne tik, laiku nesumokėtų pinigų sumos, bet ir moralinės žalos atlyginimo, kuri yra didžiulė.

Taip pat informuoju, kad su tokia problema esame susidūrę ne tik Mes, bet ir daugelis kitų Žmonių, todėl Mes vienysime jėgas ir ieškinį rašysime kolektyviniu būdu, todėl ieškinys moralinei žalai atlyginti bus įspūdingas, nes taip pažemintų ir paniekintų Žmonių yra daug.

Pagarbiai
Vilmantas Povilaitis