Tatjana Montian: Ukraina tai višta be galvos

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/tatjana-mon... 2016-07-20 18:20:25, skaitė 2361, komentavo 0

Tatjana Montian: Ukraina tai višta be galvos

Tatjana Montian – žinoma Ukrainos advokatė, visuomeninė veikėja, publicistė, gabi oratorė. Jos pasakytos kalbos, patalpintos Youtube, visada susilaukia šimtatūkstantinės auditorijos. Šiulome pasiklausyti paskutiniojo Tatjanos Montian interviu „Ukraina tai višta be galvos“. Montian šiame interviu pasakoja apie politinę padėtį Ukrainoje, Ukrainos valdžią, šalies teisėsaugos būklę, politiką, ekonomiką, apie atskirus politinius veikėjus, tarp kurių ir šiuo metu Lietuvoje viešinti „Donbaso gyventojų žudikė“ Nadežda Savčenko. Autorės labai gyvą, pilna metaforų, aforizmų, epitetų, palyginimų, unikalių liaudiškų žodžių kalbą praktiškai neįmanoma tiksliai išversti. Tai reikia išgirsti originale, todėl žemiau pateikiamas tik kelių jos kalbos fragmentų vertimas.

https://www.youtube.com/watch?v=JP7Qho0yxJo

10:00

Klausimas:Sekančią dieną po jūsų vizito į Europą Didžioji Britanija balsavo už išėjimą iš Europos Sąjungos.

Montian: Žmonės su kuriais aš bendravau, ar man taip sekėsi, ar man nesisekė. Paprasti žmonės autobusuose, parkuose, parduotuvėse, gatvėse, visi sakė „dieve, nors kad Britanija sugriautų šitą velnišką bendrabutį“.

13:11

Klausimas: Ar pasikeis požiūris į Ukrainą po „Brexit“?

Montian: Ukraina ten aštuntoje eilėje. Konkretūs lobistai daro taip, kad  morka asilo panosėje kai kada judėtų, priima kažkokius tarpinius sprendimus, kad štai vaikinai tuojau tuojau bus be vizų, nors asilui aišku, kad jokio „be vizų“ laukinei valstybei, kurioje laksto marodieriai su balaklavais, kuriuos į laisvę išleidžia generalinis prokuroras be juridinio išsilavinimo, žmonių iš tokios šalies be jokio bevizio niekur neleis.

15:21

Klausimas: Nesenai pas mus sugrįžo mūsų Nadežda Savčenko, koks jūsų požiūris į ją.

Montian: Aš ne vieną kartą pasisakiau, kad mane įrašė į jos šalininkus, bet aš visada stebėjausi, kaip laukinę telyčią buvo galima paversti mega žvaigžde, didvyre, ir bandyti iš jos padaryti politiką? Vėliavą jiems į rankas, tegul bando. Tai labai linksmina.

Klausimas: Kas jus linksmina?

Montian: Visi jos akibrokštai. Kaip ji tupi basomis kojomis Aukščiausioje Radoje. Ką ji ten plepa, tiesa, kai kada pas ją praslysta ir sveikos mintys, bet kokiu būdu tai siejasi su tuo, ką ji darė anksčiau, kaip ji elgėsi ir kaip ji pasisakydavo, ką čia pasakysi. Kai ji savo bendrapiliečius žudė, kai ji Maidane reiškėsi. Kas tuo patikės? Suaugę žmonės nesikeičia.

16:50

Klausimas: Patriotus supykdė jos kvietimas vesti tiesiogines derybas su LLR ir DLR, su Plotnickiu ir Zacharčena.

Montian: O Plotnicks su Zacharčenka ves su ja tiesiogines derybas? Aš labai abejoju. Niekas su ja nesiruošia derėtis dėl tos paprastos priežasties, nes vietiniai gyventojai LLR ir DLR visiškai netrokšta pripažinti ją niekuo kitu, kaip savo bendrapiliečių žudike.

17:50

Klausimas: Pas mus pasikeitė premjeras. Jau galima sulyginti Groismaną su Jacemiuku.

Montian: Vietoj grynai proamerikietiško vagišiaus triušio dabar pas mus Vinicos bandiuga, be to toks nuo gimimo turguje, vagis iš vagies, mažaraštis sutvėrimas, banditas iš banditų. Žmonės dar kažką lodavo ant Janukovičiaus, lyginant su Groismanu jis tiesiog žvaigždė inteligencijos ir išsilavinimo. Ir komanda pas Groismaną visa tokia, vieni Vinicos vagys, mafijoziai ir kitos šiukšlės.

Dar pas mus spikeris Parubij – nacis ir fašistas. Pilnas komplektas. Ko siekėme, dėl ko šokinėjome, tą ir turime.

užrašė Algimantas Lebionka

Šauksmas