Aleksandras Duginas: Tai buvo paskutinis šansas nuversti Erdoganą

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/aleksandras... 2016-07-20 18:24:36, skaitė 2398, komentavo 0

Aleksandras Duginas: Tai buvo paskutinis šansas nuversti Erdoganą

Tai buvo paskutinis šansas nuversti Erdoganą, kuris, pasiremdamas kemalistais, tvirtai nutarė išsiskirti su Vašingtonu ir atsigręžti į eurazijos politiką, tai yra į Maskvą. Taip kad daugelis turkų politikų man leido suprasti, kad Turkija rimtai svarsto išėjimo iš NATO ir suartėjimo su Maskva saugumo srityje perspektyvą, tai pas amerikiečių agentūrą buvo tik viena išeitis – perversmas. Štai jį proamerikietiškos jėgos ir pabandė jį įvykdyti.

Ir taip, kas įvyko. Kadangi savo vizito metu aš susitikinėjau su eile aukštų turkų politikų, ir tarp jų, Ankaros meru Ibrahimu Melichu Gečkeku, tai bendras paveikslas politinių jėgų pasiskirstymo Turkijoje kaip tik pučo išvakarėse pas mane susiklostė gana aiškiai. Tas pats Ibrahimas Melichas Gečkekas figūra labai artima prezidentui Erdoganui, pokalbyje su manim kalbėjo apie paralelinę valstybę, „paralel devlet“ turkiškai, kuria Fetullacho Giuleno sektai pavyko sukurti Turkijoje.

Ši sekta turi savo vadavię JAV, Pensilvanijoje, ir iš ten valdo per savo išvystytą tinklą įtakos agentų apėmusių visą turkų visuomenę. Melich Gečkek graužėsi dėl to, kad ne iš karto tai suprato ir tik po to tapo aišku, kad po humanitarinėmis ir labdaros programomis slepiasi struktūra, kurią valdo CŽV. Toliau Melich Gečkek rivačiame pokalbyje papasakojo tai, ką pagarsino viešai, kai prasidėjo pučas: būtent Fetullacho Giuleno sekta stovėjo už mūsų lėktuvo numušimo ir lakūno nužudymo.

JAV uždavinys buvo supykdyti Ankarą su Maskva, būtent tada, kai tarp mūsų valstybių mezgėsi tarpusavio supratimas. Ir lėktuvas, ir piloto žūtis tapo šios geopolitinės intrigos instrumentais.

Šauksmas