Du ES renegatai: Barroso ir Draghi

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/du-es-reneg... 2016-07-20 18:26:10, skaitė 2433, komentavo 0

Du ES renegatai: Barroso ir Draghi

Renegatas, net ir pabuvęs Europos komisijos pirmininko poste, išlieka renegatu. Toks yra visada išsišiepęs ir kažkokio saldžiai apseilėto veido Žoze Manuelis Barroso (1, 2). Palaukęs pusantrų metų šitas tranformeris įsitaisė dirbti į Amerikos Investicinį banką Goldman Sachs. Jis užims nevykdančiojo Goldman Sachs prezidento ir konsultanto pareigas. Jo darbo frontas – viskas kas susieta su Didžiosios Britanijos išėjimu iš ES (Brexit).

Fransua Olandas ši Borroso žingsnį pavadino „moraliai nepriimtinu“. Savo interviu televizijos kanalams TF1 ir France2 jis priminė, kad Barroso vadovavo Europos komisijai 2007-2008 metų finansinės krizės metu. O šią krizę išprovokavo JAV bankai, tarp jų ir Goldman Sachs, savo nusikalstamais veiksmais hipotekos rinkoje. Be to Goldman Sachs prisidėjo prie Graikijos skolų krizės, kadangi patarinėjo Graikijai slėpti tikrą problemos mastą.

goldman_sachs_02-300x198

Olandas pasakė: „Ir po kelių metų po to mes sužinome, kad ponas Barroso prisijungia prie Goldman Sachs? Juridiškai tai leistina, bet moraliai tai neleistina“(3).

Europos finansų sistema yra ant krizės slenksčio (4,  5 ), dvigubai atpigo Deutsche Bank, Credit Suisse, Barclays, Royal Bank of Scotland, UniCredit akcijos.

Dar vienas ES renegatas ir transformeris – Europos centrinio banko (ECB) pirmininkas Mario Draghi

Besiginčijant Italijos ir Vokietijos vadovams ir finansistams, kas iš jų sėdi didesnėje krūvoje, ECB pirmininkas Mario Draghi, kaip įgudęs teatro aktorius „laiko pauzę“. Kiek anksčiau jis mentoriaus tonu visus ramindavo, taip ir neatskleisdamas, ką ruošiasi daryti.

Šis ES cirko artistas, dar pravardžiuojamas „Super-Mario“, 2002 – 2005 metais dirbo Goldman Sachs International vykdančiuoju direktoriumi ir viceprezidentu. Taigi, viešų ir privačių interesų sąsajos akivaizdžios, bet briuselio gyvatyne, žinia, „moralė ne jų dimensija.“

ECB ir Goldman Sachs

Mario Draghi yra laikomas Goldman Sachs, kuriame kaip minėjome dirbo 2002-2005 metais, „Trojos arkliu“. Tai vienas iš keturių stambiausių JAV bankų, bet susijęs su visomis įmanomomis machinacijomis fondų rinkose (6).

ECB prezidento postą Mario Draghi, šis Goldman Sachs „Trojos arklys“, užėmė 2011 metais. Iš pat pradžių jis leido suprasti, kad nesiruošia su niekuo derinti savo veiksmų.

Tik užėmęs postą jis be konsultacijų su Europos komisija ir kitomis ES institucijomis nusprendė skirti trijų metų 500 milijardų eurų kreditą ES bankų gelbėjimui.

Nuo tada, kai Mario Draghi užėme ECB prezidento postą, ES yra permanentinėje skolų krizėje, o Briuselio ir Eurozonos šalių vadovai yra šio renegato nuolatos šantažuojami financinio kolapso grėsme.

Viena iš didžiausių Draghi finansinių aferų yra „kiekybinis minkštinimas“.

Kiekybinio minkštinimo programa – banali pinigų spausdinimo operacija. Šios aferos išradėju buvo JAV Federalinė Rezervo Sistema (FRS). FRS prispausdintus dolerius keitė į FRS rinkoje superkamus „šiukšlinius“ vertybinius popierius. Šie „vaistai“ turėjo išgydyti ekonomiką, bet neišgydė, o pasaulio ekonomika buvo tiesiog užversta pigiais ir netgi nemokamais pinigais. Pinigai gaunami su nuline palūkanų norma nepateko į realų ekonomikos sektorių, o nukeliavo į finansų rinkas, todėl 2014 JAV valdžia sustabdė „suminkštinimo“ eksperimentą.

ECB šią amerikonų sukčių išrastą kvailystę pradėjo 2014 metais. Euro „minkštintoju“ kaip tik ir buvo Goldman Sachs „Trojos arklys“ Mario Draghi. Jo vadovaujamas ECB nutarė įvesti neigiamą palūkanų normą savo depozitinėms operacijoms. Kaip ir JAV pinigai ėmė plūsti ne į realų ekonomikos sektorių, o į finansų rinką.

ECB pūsdamas finansų burbulą aiškina, kad gelbsti Europą. ECB supirkinėja Graikijos, Ispanijos, Portugalijos ir Italijos “šiukšlinius” popierius ir tuo didina šių šalių-bankrotų popierių paklausą. Ekspertai prognozuoja, kad šitų šiukšlinių obligacijų kortų namelio griūtis neišvengiama.

Teigiama, kad Mario Draghi, griaudamas ES finansų sektorių dirba JAV ir JAV FRS naudai. Kiti ekspertai mano, kad jis dirba konkrečiai Goldman Sachs interesų naudai. Šis bankas, profesoriaus V.Katasonovo nuomone, net kitų didžiųjų JAV bankų fone išsiskiria tuo, kad yra įpratęs užsidirbti per krizes, bankrotus, griūtis. Be to jis įpratęs skverbtis į valdžią ir kritiniu momentu iš jos gauti biudžeto ir kitokią paramą. Tai jam padėjo išsilaikyti 2007-2009 krizės metu (6).

Ar gali ES vystytis ir klestėti, kai prie jos vairo nuolatos pastatomi Europos gyventojų nerenkami  renegatai?

Aš tuo labai abejoju.

Algimantas Lebionka

Šauksmas