Ministrui Tomui Žilinskui: Quidquid agis, prudenter agas et respice finem

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/ministrui-t... 2016-07-21 06:15:04, skaitė 1974, komentavo 0

Ministrui Tomui Žilinskui: Quidquid agis, prudenter agas et respice finem

Tai ką išgirdau kalbant Vidaus reikalų ministrą Tomą Žilinską per televiziją liepos 19 dieną, man sukėlė šoką. Šis ministras užsimojo integruoti Lietuvoje „pabėgėlius“, išmokyti juos lietuvių kalbos, kalbėjo apie kažkokias pramogas jiems, ekskursijas ir pan.

Visų pirma, jei tai pabėgėliai, ponas Žilinskai, tai pagal Ženevos konvenciją, pasibaigus konfliktui jų kilmės valstybėje, jie turi sugrįžti į savo tėvynę ir nėra jokio reikalo šių bemokslių ir jokiems darbams netinkančių žmonių niekur „integruoti“. Jiems lietuvių kalbos neprireiks grįžus į tėvynę, o palikti jų Lietuvoje negalima, nes bedarbių pilna ir Lietuvoje, nauji bedarbiai, o dar labiau amžini išlaikytiniai mums tikrai nereikalingi. Nereikalingi mums ir teroristai. O būtent su tais visais „pabėgėlias“ į ES atkeliavo musulmoniškas terorizmas, moterų išprievartavimų ir narkotikų prekeivių banga.

Per pačią migracijos krizę, jūsų, ponas Žilinskai, tipo politikai Vokietijoje postringavo, kokią milžinišką naudą „pabėgėliai“ atneš Vokietijos ekonomikai, bet dabar, praėjus vos 8 mėnesiams, jau aišku, kad bus tik 100 milijardų eurų nuostolis per metus, o visi šitie žmonės nepajėgia dalyvauti Vokietijos ekonomikoje. Kaip paskelbė Bild, iš jų tik 4 procentai tinkami kvalifikuotam darbui.

T.Žilinskas: „Ar tuos užsieniečius, migrantus, nuveža kas nors, pavyzdžiui, į Trakų pilį, parodyti, kokia didinga mūsų istorija, ar nuveža į Valdovų rūmus? (…) Manau, kad ne. Kita problema, Rukloje vos ne 70 proc. šeimų yra asocialios šeimos, tad kur mes juos integruojame? O koks yra užimtumas? Jeigu atstovai iš Darbo biržos atvažiuoja per savaitę du kartus? Kiek apskritai lietuvių įsidarbina per darbo biržą?“

Tai štai, ponas Žilinskai, nepaminės Lietuvoje niekas geru žodžiu jūsų neprotingų kalbų ir darbų. Jeigu Jums neaišku, kad šis jūsų darbas yra valstybei žalingas, jums pravartu nuvykti į Prancūziją ir pažiūrėti, kaip pasisekė integruoti šituos „pabėgėlius“ prancūzams Paryžiuje. Ten daugybė muziejų, gali pabėgėliai nuo ryti iki vakaro vaikščioti po Luvrą, Versalį, Orsi, Invalidų namus ir t.t. Bet nevaikšto, nesiintegruoja, o priešingai, jie dezintegruoja tenykštę visuomenę, ją terorizuoja, pjauna galvas, bado peiliais, traiško sunkvežimiais, šaudo ir sprogdina. Net jūsų kolegos į tų integruotų pabėgėlių rajonus bijo užeiti. Tai štai iki ko priveda kvailų politikų kvaili darbai. Jie priveda iki 11 teroro aktų per pusantrų metų, toje nukvaišusioje nuo neoliberalizmo ir tolerancijos Prancūzijoje. Mums to reikia? Mums neužtenka savų banditų, kad juos vežti iš svetur?

Laimei, Europoje ne visi ministrai neadekvatūs

Višegrado grupės šalys ir jų Vidaus reikalų ministrai visai sveiki, jie net nesiruošia nieko integruoti, ar po muziejus vedžioti.

Lenkijos Vidaus reikalų ministras Mariusz Blaszczak visiškai priešingos nuomonės negu mūsiškis. Jis pasakė, „kad, atsisakiusi nuo masinės migracijos Lenkijos vyriausybė tikisi išvengti klaidų, kurias padarė daugelis vakarų valstybių vyriausybių. „Ministro nuomone, Europa bus saugesnė su mažesniu skaičiumi musulmonų, negu su didesniu. Blaszczak manymu, Višegrado grupei, į kurią įeina Lenkija, Vengrija, Slovakija ir Čekija negresia terorizmas tokiu laipsniu, kaip Prancūzijai, nes šios šalys „nenori pas save apgyvendinti atėjūnų“. Skirtumas yra šių šalių migracijos politikoje.

Ministras pareiškė: „Lenkija irgi būtų tokioje situacijoje, jeigu ne valdžios pasikeitimas. Jau būtų tūkstančiai migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos“. Ankstesnė Lenkijos vyriausybė buvo įsipareigojusi priimti penkis tūkstančius migrantų, bet „Tvarka ir teisingumas“ (PIS) kategoriškai atsisakė juos priimti. Ministras pasakė, kad ankstesnioji valdžia buvo pasiruošusi padaryti tas pačias klaidas, kurias padarė kitos vakarų šalys. Jis pareiškė, kad „ateiviai iš Afrikos ir Artimųjų Rytų tiesiog nesiintegruoja“. „Mes nenorime, kad svetimi atvyktų pas mus ir apsigyventų tarp mūsų“.

Kadangi Europos vertybės remiasi krikščioniška kultūra, todėl ji negali gyventi kartu su kultūra ir vertybėmis ateivių į mūsų kontinentą, o multikultūralizmas yra „neteisinga“ sąvoka. Lenkijos ministras pareiškė, kad valdžia „privalo ginti piliečių teises, laisves ir saugumą“.

Kompanija prieš pabėgėlius Vengrijos MIP pavadinta „Ar jūs žinote?“

Kovodama prieš pabėgėlius, kuriuos T. Žilinskas taip nori integruoti Lietuvoje ir vedžioti juos po muziejus, Vengrija įgyvendina specialią „pabėgėlių“ atgrasymo programą masinės informacijos priemonėse, praneša Breitbart.

Vengrijos vyriausybė paskelbė eilę skelbimų savo puslapyje, kuriuose dėl teroro aktų kaltina 2015 metų pabėgėlių krizę. „Paryžiaus teroro aktus įvykdė migrantai“, – skelbiama viename pranešime, kuriame kalbama apie teroro aktą, kurio metu žuvo 130 paryžiečių. Tarp nusikaltėlių buvo du vyrai, kurie į Europą atvyko sirų ir irakiečių „pabėgėlių banga“.

Kituose skelbimuose įspėjama, „kad nusikaltimų prieš moteris padaugėjo geometrine progresija prasidėjus migrantų srautui“, kad „Libijoje milijonas migrantų laukia, kad vykti į Europą“.

Skelbimai bus publikuojami spaudoje, transliuojami per televiziją ir radiją, ant reklaminių skydų visoje Vengrijoje artimiausiomis savaitėmis, – informavo vyriausybėje.

Taigi, ponas Žilinskai, kaip romėnai sakė:  Quidquid agis, prudenter agas et respice finem.

Romėnai kalbėjo protingai, bet įsileido „pabėgėlius“ ir žlugo. Jūs gi, ponas ministre, ir kalbate nesąmones, ir nesąmonėmis užsiimate, labai žalingomis nesąmonėmis.