Jauni ir gražūs: būsimoji „žurnalistė“ Vasarė Butkutė

Autorius: Artūras Račas Šaltinis: http://racas.lt/busimoji-zurna... 2016-07-26 21:06:24, skaitė 3878, komentavo 0

Jauni ir gražūs: būsimoji „žurnalistė“ Vasarė Butkutė

Jei pamenate, faktai.lt buvau pradėjęs tokį skyrelį „Jauni ir gražūs“. Deja, netrukus po to faktai.lt (kuriuose nebuvo Mokslo Tarybos finansuojamų projektų, o redaktorius nerašė užsakytų komentarų) teko susidurti su žiauria šiandienos realybe, tad pasibaigė ir skyrelis.

Bet, manau, idėja buvo gera ir reikalinga visuomenei, todėl nusprendžiau ją atnaujinti čia. Nes vis dar tikiuosi, kad padugnėmis negimstama, o tampama ir kad kai kurie jauni žmonės kartais klysta dėl kvailumo ar noro pasirodyti.

****

Šiandien pristatau Jums Vasarę Butkutę, kuri, atrodo, nori tapti žurnaliste.

Visada maniau, kad tėvai turi didžiausią įtaką formuojant jauno žmogaus asmenybę, tačiau įtakos turi ir mokytojai bei dėstytojai. Nieko nežinau apie Vasarės tėvus, norėčiau tikėti, kad jie yra padorūs žmonės, tačiau žinau, kas yra Andrius Vaišnys. Tai manau, kad Vasarės apsisprendimui išreikšti viešą paramą padugnėms, turėjo įtakos ir vieta, kurioji ji mokosi ir A.Vaišnys, nes jis yra tos vietos dekanas ir nuo jo priklauso, kokios žurnalistikos mokosi fakulteto, kuriame studijuoja V.Butkutė, studentai.

O apie ką gi mes čia kalbame, paklausite jūs. Atsakysiu. Vasarė patenka į „Jaunų ir gražių“ kategoriją, nes jai patinka štai tokie padugnių tekstai:

vasarei patinka

Butkutei patinka

Nežinau, ar Vasarei tokie tekstai patinka todėl, kad jie patinka A.Ramanauskui, A.Užkalniui ir kitiems į juos panašius padugnėms, ar patinka todėl, kad A.Vaišnys yra jos dekanas, ar todėl, kad ji iš Kėdainių, ar patinka iš tiesų, dėl auklėjimo ir mokymo.

Bet žinau, kad šiuo metu Vasarė atlieka praktika „Kauno dienoje“. Sakyčiau labai tinkama vieta jai, nes ši žiniasklaidos priemonė davė Lietuvai Šarūną Černiauską, kuris vėliau yra viešai prisipažinęs, kad ilgai sėdėjo mėšle ir bijojo. Nežinau, ar Vasarė irgi sėdi mėšle ir bijo, kaip kad Š.Černiauskas, bet gali būti, kad ilgainiui ji irgi taps Lietuvos žiniasklaidos žvaigžde.

Nes jau dabar ji yra pašnekinusi ne tik Š.Černiauską, bet ir kitą „tyrėją“ Skirmantą Malinauską, kuris Vasarei atskleidė tikrosios žurnalistikos paslaptį: „etikos kodekso taip stipriai sureikšminti, kaip dažnai daroma, nereikėtų – net ir pats Lietuvos Žurnalistų sąjungos vadovas Dainius Radzevičius yra sakęs, jog tai – daugiau rekomendacinio pobūdžio dokumentas. Todėl, jeigu tikrai reikia kažką nufilmuoti ir supranti, kad to reikalauja visuomenės interesas, niekada negalvoji apie kodeksą – tiesiog darai tai, ką reikia padaryti.“

Tikėtina, kad Vasarė S.Malinausko pamoką išmoko.

Vasarė rašo ne tik apie žurnalistiką. Jos tikroji aistra yra kosmetika, kurios paslaptimis ji dalijasi savo tinklaraštyje.

Kol mokėsi mokykloje, Vasarė, kaip ji pati sako, nebuvo pats populiariausias vaikas ir bijojo patyčių.

Vasarė bijo patyčių

Tačiau dabar, pasimokiusi pas A.Vaišnį ir padirbėjusi „Kauno dienoje“, Vasarė pasikeitė ir patyčių nebebijo.

Patyčios Vasarei dabar patinka ir ji drąsiai skelbia apie tai visam pasauliui, spausdama „Like“ prie padugnių tekstų.

Manau, kad šios jaunos ir gražios merginos laukia šviesi ir gera karjera Lietuvos žiniasklaidoje. Jei būčiau Monika, būtinai pakviesčiau Vasarę darbuotis krūtų portale. Ten tokių jaunų ir gražių žmonių labai reikia.

Žiedas tarp žiedų. Vasarė tarp užkalnių ir ramanauskų.
Žiedas tarp žiedų. Vasarė tarp užkalnių ir ramanauskų.