Ukraina rengė teroro aktus Kryme

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/ukraina-ren... 2016-08-11 13:57:14, skaitė 2494, komentavo 0

Ukraina rengė teroro aktus Kryme

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas griežtai reagavo į Ukrainos Gynybos ministerijos parengtų diversantų grupių bandymą surengti Kryme teroro aktus. V.Putinas tai pavadino „kvaila nusikalstama akcija“ ir pabrėžė, kad esant šiai situacijai nėra prasmės rengti susitikimą „Normandijos formate“, pranešė RIA.

Sužinota, kad Rusijos Federaline saugumo tarnyba užkirto kelią Teroro aktams Kryme.

Rugpjūčio 7 dieną Armiansko rajone buvo aptikta diversantų grupė. Jos sulaikymo metu buvo nušautas rusų kariškis.

V.Putinas pavadino šį incidentą „labai pavojingu žaidimu“, ir konstatavo, kad Ukraina vietoj to, kad ieškoti taikaus sureguliavimo kelių, ėmėsi teroro praktikos. Jis pasakė: „Iš pirmo žvilgsnio, atrodytų, tai kvaila nusikalstama akcija. Kvaila, nes neįmanoma teigiamai paveikti žmones, gyvenančius Kryme, tokiu būdu, o nusikalstama, nes žmonės galėjo žūti“.

Vienintelė tokių akcijų prasmė, Rusijos prezidento nuomone, atkreipti Ukrainos gyventojų dėmesį nuo tragiškos savo šalie ekonomikos būklės, nuo žmonių, kurie užgrobė valdžią Kijeve, ir tęsia savo tautos apiplėšimą.

„Mes, be abejo, nepaliksime tokių dalykų be dėmesio“, – pareiškė Rusijos prezidentas. Jis pasakė, kad Rusija padarys viską, kad užtikrinti piliečių ir infrastruktūros saugumą. Tuo tikslu bus imtasi „rimtų papildomų priemonių, ir ne tik“.

Tie, kas palaiko šiandieninę Kijevo valdžią, pabrėžė Putinas, turi apsispręsti, ko jie nori, kad jų klientai ir toliau užsiimtų panašios rūšies provokacijomis ar realiu taikiu sureguliavimu.

Šauksmas