Tėvus, vegetariškomis dietomis kankinančius savo vaikus, italai žada dviem metams sodinti į kalėjimą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/tevus-veget... 2016-08-11 14:03:00, skaitė 2183, komentavo 0

Tėvus, vegetariškomis dietomis kankinančius savo vaikus, italai žada dviem metams sodinti į kalėjimą

Mokslininkai kalba, kad Homo sapiens rūšies egzistencijai didelę grėsmę kelia tai, kad jos nebeveikia natūrali atranka, o tuo pačiu ir evoliucijos dėsniai. Aš su tokia nuomone nesutinku. Pagal liberalų teoriją moteris gali virsti vyru, o vyras – moterimi, tai kodėl žmogus negalėtų virsti karve ir valgyti žolę? Štai jums ir Darvino evoliucijos paneigimas. Nori ir gali! Kad virsmas iš žmogaus į karvę būtų 100 procentinis, reikia žmogų prie žolės raciono pratinti nuo pat gimimo: vietoj pieno naujagimiui duoti gerti žolės išspaudas ir t.t.

Tai kur čia evoliucija, natūrali atranką? – jūs pasakysite. Kaipgi, išprotėjusių tėvų vaikai išmirtų – štai jums ir natūrali atranka.

Laimei, gyvename civilizuotame pasaulyje ir bepročius tėvus, kankinančius savo vaikus, į protą gali atvesti įstatymai, bausmės. Medicina, kaip rodo gyvenimas, prieš šios rūšies beprotybę yra bejėgė.

Lietuva šia kryptimi sparčiai žengia. Prie šių evoliucinės biologijos eksperimentų su vaikais prisidėjo net vaiko teisių kontrolierė, „sysalų“ specialistė. Turi tėvai teisę iš vaiko karvę daryti ir tiek. Nelygios gi būtų teisės: karvei galima ėsti žolę, o žmogui ne, kur tai matyta!

Bet štai atskriejo nelaukta netikėta žinia, įrodžiusi, kad Europoje gyvena ne vien tik bepročiai.

Italijoje ruošiamas įstatymas pagal kurį tėvai, darantys savo vaikus iki 16 metų amžiaus vegetarais, bus baudžiami laisvės atėmimo bausme iki dviejų metų, praneša italų Repubblica.

Partija Forza Italia, siūlo įstatymą, kuris numato baudžiamąją atsakomybę tėvams, kurie jaunesniems negu 16 metų vaikams nesuteikia maisto, kuriame yra „svarbiausios medžiagos reikalingos sveikam augimui“. Nusikaltusiems siūloma įkalinimo bausmė iki vienerių metų, o jei vaikas jaunesnis negu 3 metų – iki 2 metų. Jeigu vaikas numirtų, tėvai būtų baudžiami 6 metų įkalinimo bausme.

Kongresmenė Elvira Savino paaiškino, kad „beprotiška ir pavojinga“ vegetarinė dieta tampa vis populiaresne Italijoje. Tuo metu kai suaugę gali rinktis valgyti ką nori, vaikus reikia apsaugoti nuo tėvų „radikalizacijos“, nes šios dietos atima iš jų „svarbius elementus, būtinus fiziniam ir protiniam vystymuisi“.

Savino nurodo, kad vegetariškai dietai trūksta cinko, geležies, vitamino D, vitamino B12 ir omega 3, kurios reikalingos normaliam vystymuisi.

Įstatymas, jos autorės žodžiais, turi galutinai „pasmerkti beprotišką ir pavojingą tėvų primetamą vaikams mitybą“.

Įstatymo iniciatorė remiasi prieš mėnesį įvykusiu incidentu Milane, kada dėl vegetariškos dietos išsekęs vaikas buvo atvežtas į ligoninę.

Dar mėnesiu anksčiau, dviejų metų mergaitė iš Genujos buvo hospitalizuota ir išbuvo keliais dienas reanimacijoje dėl vitaminų ir hemoglobino stygiaus. Jos ligos priežastis irgi buvo tėvų taikyta dieta.

Biomedicinos dr. Algimantas Lebionka

Šauksmas