Išprievartavimų krizė Vokietijoje tapo nekontroliuojama

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/isprievarta... 2016-08-14 13:59:21, skaitė 2100, komentavo 0

Išprievartavimų krizė Vokietijoje tapo nekontroliuojama

Duomenų apie išprievartavimus slėpimas yra Vokietijos fenomenas, rašoma portale Gatestoneinstitute. Dauguma nusikaltėlių yra neišaiškinami, o kai nusikaltėliai išaiškinami, jie sulaukia švelnių bausmių. Pranešama tiktai apie vieną iš dešimties išprievartavimų Vokietijoje ir tiktai 8% jų pasibaigia kaltinamuoju nuosprendžiu, informavo Teisingumo ministras Heiko Maas.

Iki 90% lytinių nusikaltimų, įvykdytų Vokietijoje 2014 metais, nėra užfiksuoti oficialioje statistikoje, informavo Kriminalinės policijos asociacijos vadovas André Schulz.

„Yra griežti nurodymai iš aukščiau nepranešti apie nusikaltimus, kuriuos padaro pabėgėliai. Nuostabu, kad apie kai kuriuos nusikaltimus sąmoningai nepranešama ir informacija tampa konfidencialia“, – pasakė aukštas pareigas užimantis policijos pareigūnas iš Frankfuto, pranešė Bild.

Lytinė prievarta Vokietijoje pasiekė epidemijos lygį, nes Vokietijos kanclerė Angela Merkel įleido į šalį daugiau negu vieną milijoną pagrinde vyrų migrantų iš Afrikos, Azijos ir Artimųjų Rytų.

Gatestone Institutas apie tai, kad migrantai prievartauja vokietes pranešė 2015 metų rugsėjo mėnesį, kada Merkel atidarė sienas dešimtims tūkstančių migrantų, užstrigusių Vengrijoje. Sekanti ataskaita buvo atspausdinta 2016 metų kovo mėnesį po moterų antpuolių Kiolne, Hamburge ir kituose Vokietijos miestuose.

Vokietijoje išprievartavimų krizė tik stiprėja ir įgyja epidemijos pobūdį.

2016 metų liepos mėnesį migrantų lytinę prievartą patyrė šimtai vokiečių moterų ir vaikų. Jauniausiai aukai buvo vos 10 metų, vyriausiai, 79. Antpuoliai įvyko pliažuose, dviračių takuose, kapuose diskotekose, produktų parduotuvėse, muzikos festivaliuose, garažuose, vaikų aikštelėse, mokyklose, prekybos centruose, taksi, visuomeniniame transporte, viešuose parkuose, viešuose baseinuose ir tualetuose. Plėšrūnai šmirinėja visur; niekur nėra saugu.

Liepos mėnesį 24 moterys buvo išprievartautos Bremeno muzikos festivalyje Breminale.

Gatestoneinstitute apžvalgoje minima dar dešimtys muzikos festivalių ir plaukymo baseinų, kur buvo prievartaujamos moterys.

Informaciją apie lytinius nusikaltimus paprastai galima aptikti tiktai vietinėse policijos ataskaitose, kai kada nušviečiamos regioniniuose laikraščiuose, rašoma apžvalgoje.

Centrinė Vokietijos spauda apie nusikaltimus, kuriuos sukėlė nusikalstama Merkel politika, tyli. Pagrindinės Vokietijos MIP tarnauja Merkel valdžiai, remia jos nusikalstamą politiką, apie tai byloja prof. dr. Michael Haller atlikti moksliniai tyrimai.

Vokietijos spauda visaip dangsto migrantus-prievartautojus. Vadina juos „pietiečiais“ (Südländer), žmonėmis su „tamsia oda“ (dunkelhäutig, dunklere Gesichtsfarbe, dunklem Hauttyp) arba „Pietų odos spalvos“ (südländische Hautfarbe).

Liepos 7 Vokietijos parlamentas palaimino baudžiamojo kodekso pakeitimus, ir praplėtė išprievartavimo sąvoką, palengvino deportacijos galimybę už lytinius nusikaltimus.

Welt vasario 25 dieną pranešė, kad Gesseno žemės valdžia nutylėjo apie migrantų nusikaltimus, neva „dėl visuomenės intereso nebuvimo“.

Sausio 24 dieną Welt pranešė, kad nutylėjimas duomenų apie migrantų nusikaltimus yra „Vokietijoje plataus masto reiškinys“.

Kaip pranešė Rainer Wendt, Vokietijos policijos profsąjungos pirmininkas (Deutschen Polizeigewerkschaft, DPolG), „kiekvienas policijos darbuotojas žino, kad jis privalo atitikti tam tikriems politiniams lūkesčiams. Geriau tylėti.“

Sausio 22 dieną iš žurnalo Focus buvo pašalintas policijos pranešimas, kuriame minimi „nusikaltėliai iš Šiaurės Afrikos“, neva, „gali būti įtarti visi žmonės kilę iš Šiaurės Afrikos“.

Sausio 8 dieną laikraštis Bild paskelbė straipsnį pavadintą „policija draudžia kalbėti tiesa?“

Gatestoneinstitute skelbiamame straipsnyje pateikiama ir daugiau faktų apie migrantų padarytus nusikaltimus, nusikaltimų nutylėjimo atvejus.

Straipsnis, kurio santrauka čia pateikta, mums pasirodė aktualiu ypač tuo, kad ir Lietuvos Vidaus reikalų ministras yra linkęs pateikti visuomenei neobjektyvią informaciją apie vežamus į Lietuvą migrantus, kurių kultūroje moteris traktuojama, kaip vyro daiktas, skirtas jo lytinių įgeidžių tenkinimui.

Paruošė Algimantas Lebionka

Šauksmas