Hilari – žlugusi IVIL bobutė

Autorius: Izraelis Šamiras Šaltinis: http://sauksmas.lt/izraelis-sa... 2016-08-21 12:18:22, skaitė 2275, komentavo 0

Hilari – žlugusi IVIL bobutė

Hilari Klinton, Demokratų partijos atstovė į JAV prezidento postą, atrodytų, visa šokoladinė. Ją palaiko – veikiantis prezidentas, visos pagrindinės Amerikos MIP. Atrodytų, pergalė kišenėje. Bet taip ir būtų prieš kelis metus – niekas ir nesužinotų apie jos varžovą Donaldą Trampą. Bet dabar, kompiuterinių tinklų technologijų amžiuje, jai nelengva.

 

tmpYLsba5

Jos rojaus sode atsirado gylys interneto-žurnalistas Džulianas Asanžas, jau ketvirti metai uždarytas Ekvadoro atstovybėje Londone. Iš pradžių jis paskelbė Demokratų partijos susirašinėjimą, kuris parodė, kad jos lyderiai įsivėlę į suokalbį, kad prastumti Klinton kandidate į prezidento postą. Partijos generaliniam sekretoriui teko atsistatydinti, o žmogų, paskelbusį susirašinėjimą, rado negyvą Vašingtono gatvėje.

Ir tuomet Džulianas Asanžas paskelbė Hilari susirašinėjimą, iš kurio paaiškėjo, kad būtent ji būdama valstybės sekretore kontroliavo ginklų tiekimą Islamo valstybei. Priedo, pasakė Asanžas, ji melavo net davusi priesaiką, kada prisiekinėjo Senatui, kad nieko nežino apie ginklų tiekimą teroristams.

Asanžo pareiškimą būtų galima nutylėti, bet jį pasigavo Donaldas Trampas – Respublikonų kandidatas į prezidento postą. Jis apkaltino Hilari Klinton ir Baraką Obamą tuo, kad jie simpatizuoja IVIL ir jos tikslams, kad jie pagimdė šią organizaciją ir vykdė netikrą karą su ja, kas kainavo milžiniškus pinigus amerikiečių mokesčių mokėtojams  – bet atnešė padorias pajamas poniai Klinton ir jos fondui.

Žinomas mūsų skaitytojui Maiklas MakFolas, kaip visada ant folo (pražangos) ribos, apkaltino Trampą tuo, kad jis skleidžia rusišką propagandą. Pentagonas pasipiktino – po dešimties tūkstančių karinių skrydžių prieš islamistus, juos vis dar kaltina teroristų rėmimu! Bet Trampo ir Asanžo pusėje faktai.

Ginklų tiekimas teroristams ir šios kruvinos organizacijos sukūrimas vyko taip. Valstybės sekretorė Hilari Klintos įstengė įtikinti Baraką Obamą (kalbama, kad jis vaidino pasyvią rolę šioje istorijoje) tiekti ginklus Sirijos ir Libijos režimų priešams. Tuo tikslu didžiulė partija amerikietiškų ginklų buvo parduota Katarui. Nykštukinė kunigaikštystė Persų įlankos pakrantėje su jos milžinišku biudžetu sumokėjo už ginklus ir dar pervedė nemažą sumą į Klinton fondo sąskaitą. Ginklai buvo nusiųsti į Bengazį, besiribojančią su Egiptu Libijos dalį – sukilėliams-islamistams ekstremistams.

Po Kadafio nuvertimo, dalis ginklų buvo peradresuota iš Libijos – į Siriją, tenykščiams sukilėliams. Pas Klinton ir Obamą nebuvo abejonių, kad sukilėliai – islamo ekstremistai. Kad tai patvirtinti, Asanžas paskelbė ypač slaptą Amerikos Gynybos ministerijos pranešimą, štai citata: „Sukilėliai iš Irako Alkaidos žino Siriją, kovoja prieš Asado režimą iš pat pradžių. Vakarų valstybės, Įlankos monarchijos ir Turkija palaiko jų planus užgrobti Rytų Siriją“. Taip atsirado IVIL Sirijoje.

Ir vėliau, liudija pranešimai, paskelbti „VikiLeaks“, teroristai gaudavo ginklus iš Amerikos. Trampas tai panaudojo savo kalbose, jis pareiškė: „IVIL svajoja, kad išrinks Klinton, o aš – IVIL pabaiga“.

Šaltinis

Vertė Algimantas Lebionka