Užmušti herojų kiekviename žmoguje

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/uzmusti-her... 2016-09-06 23:43:15, skaitė 3351, komentavo 0

Užmušti herojų kiekviename žmoguje

Netrukus pasirodys naujas komiksas, dabar su supermenu-transgenderiu. Ir tai ne šiaip seksualinių nukrypimų propaganda pačiu gryniausiu pavidalu. Serija komiksų "Alters" pasirodys rugsėjį ir papasakos apie herojų su genderiniais sugebėjimais ir sugebėjimu valdyti gravitaciją. Leidykla "AfterShockComics" pranešė, kad herojaus vardas bus Čalis, o siužetinės linijos parodys jo transformaciją iš paprasto studento Čarlio Jango į transgenderinę merginą Čalis, kuri sugebės valdyti gravitacijos laukus.

Tai jau nebe plonytis skalpelis ir lazerio spindulys, kurio pagalba Holivudas apdoroja vidutinių statistinių amerikiečių smegenis, o lygiagrečiai ir visą likusį pasaulį. Tai jau nebemaskuojamos vaikų protų skerdynės benzininiu pjūklu, kapojimas kirviu.

Jau pats „supermenų“ fenomenas yra baisiai pavojingas dalykas vaikiškai sąmonei, būtent su įvairaus plauko „supermenais“ į dar nesutvirtėjusius protus įkalamas didžiulis kiekis specifinių reguliatorių, kurie užkerta kelią tikrajam heroizmui, paprasto žmogaus didvyriškumui.

Dideles problemas visada išsprendžia tiktai supermenai, turintys žmonėms nebūdingų galių. Paprasti žmonės šiuolaikiniuose kūriniuose dažniausiai atrodo visiškai niekingai. Be titano nagų, voratinklių, negalėdami būti nematomais, be lazerių ir t.t.

Mažo vaiko, kuris vartoja tokius filmus, knygas, komiksus, smegenyse susiformuoja nuostata: „Jeigu problema atrodo neišsprendžiama, o tu nesi žmogus voras, vadinasi, lauk kol pasirodys žmogus voras.“ arba, kaip dabar – supertransseksualo.

Iš esmės visas šitas supermenizmas yra ne kas kita, kaip kova su Herojumi, slypinčiu kiekviename žmoguje. Ir tai velniškai geniali karo su Žmogumi schema. Nes paprastas eilinis žmogus tampa tikru Žmogumi tik atlikęs žygdarbį. Karinį žygdarbį, meilės žygdarbį, kūrybinį, darbo žygdarbį.

O jeigu žmogui atkirstas kelias, atimta galimybė atlikti žygdarbį įkalant į galvą supermeniškumo virusą, tikimybė tapti Žmogumi tampa niekingai maža.

Kai dėl lyties pakeitimą, kai paprastas studentas, drauge su moters kūnų gauna supergalias – čia viskas kraštutinai aišku. Tai naujas nužmoginimo propagandos lygmuo, kur prie heroizmo sunaikinimo pririšamas dar ir bet kokios saviidentifikacijos sunaikinimas.

Tu ne tik ne herojus, tu dar ir nepilnavertis vyras. – kalba šitas komiksas paaugliui. – Tu, žinoma, gali manyti, kad turi vyriškus pirminius lyties požymius – tačiau tada tiksliai neturėsi sugebėjimo valdyti gravitaciją. Taip kad pats spręsk, ko tu nori.

Iš esmės štai tokie pasikėsinimai į heroizmą anksčiau ar vėliau turi būti prilyginti nusikaltimams prieš žmoniškumą.

Su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.