NATO pavertė Europą karinių nusikaltimų bendrininke

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/nato-pavert... 2016-09-08 15:34:41, skaitė 2623, komentavo 0

NATO pavertė Europą karinių nusikaltimų bendrininke

Amerikiečių politologas Polas Kreigas Robertsas nesiliauja mėginęs apeliuoti į tėvynainių sveiką protą, primindamas Rusijos ir JAV priešpriešos priešistoriją. Grįždamas prie tokios populiarios „šaltojo karo“ temos, jis visiškai sutriuškina amerikiečių politikų argumentus, neva įrodančius pasaulio gynimo nuo Rusijos būtinumą. Jų tikslai nėra tokie kilnūs: pašalinti konkurentę Rusiją Europos rankomis visais įmanomais būdais.

XX amžiaus šaltasis karas buvo beprasmiškas, o dabartinis išvis muša visus rekordus. Ir čia jis teisus, Prisiminkime, kaip gyveno rusai po TSRS žlugimo. Vakarų politikai ir biznieriai šeimininkavo Rusijoje kaip savo namuose. O kaipgi: Rusija prisijungė prie Europos, tapo „civilizuota“. O realiai buvo paversta žaliavų tiekėja, gamtinių resursų šaltiniu, dėl ko mus, po teisybei, jau tada niekino. Ir tai integracija? Lygybė? Bendradarbiavimas? Jeigu taip, tada aš nesuprantu šių žodžių reikšmės.

Kolonijinė politika. Rusų aborigenus amerikiečiai bandė pripratinti prie gyvenimo jiems skirtame tvarte, tačiau apsiskaičiavo. Gyventojų tarpe didėjo nepasitenkinimas tokia situacija ir sekantys Vašingtono žingsniai, jo padarytos klaidos, pastūmėjo Rusijos patriotus ryžtingiems veiksmams.

Kokį turime rezultatą: NATO braunasi į priekį, prišliaužė jau visai arti Rusijos sienų. Rusofobai žviegia ir reikalauja izoliuoti Rusiją, sunaikinti ją sankcijomis. Vašingtonas demonizuoja Rusiją ir Putiną, vadina nauja grėsme pasauliui.

Branduolinis ginklas. Šaltasis Karas su Tarybų Sąjunga visgi nebuvo toks pavojingas. Taip, mes prisimename Kubą ir tai, kaip visas pasaulis balansavo ant pražūties slenksčio. Dabar situacija gerokai prastesnė. Prezidentaujant Klintonui, Bušui II ir Obamai nebuvo nieko padaryta, kad sumažėtų įtampa: provokacijos, tušti, jokio pagrindo neturintys kaltinimai, grasinimai.

Viena kompiuterio klaida ir viskas: raketos paleistos! Pasitikėjimo daugiau nebėra. O iš kur jis gali atsirasti, jeigu aplink Rusijos sienas susikoncentravo tiek daug NATO pajėgų ir Amerikos kariškių? Klaida bus palaikyta realiu užpuolimu ir po jo seks atsakomasis smūgis. Pasekmės jau apskaičiuotos ir daugmaž žinomos.

Robertsas tiesiai sako, kad neokonservatoriai Amerikoje dangstosi NATO bloku, naudojasi juo kaip pagalbine karine jėga: „NATO tikslai šiandien – paversti visas Europos šalis karinių Vašingtono nusikaltimų bendrininkėmis“.

O kur tai matyta, kad bendrininkai kaltintų savo bosą „tamsiais darbeliais“? Prisipažinti, kad patys drauge darė karinius nusikaltimus?

Dėl šios priežasties Robertsas atiduoda pirmenybę Donaldui Trampui, kuris gali sudaryti taiką su Rusija. Jo žodžiai apie surežisuotą konfliktą su Rusija skiriasi nuo Klinton pareiškimų apie Putiną kaip „naująjį Hitlerį“.

Ar išgirs amerikiečiai Robertso raginimus, ar susimąstys apie savo ateitį? Politologas jau užsiminė, kad amerikiečiai mato tai, kas įsivaizduojama, o ne realias grėsmes, tarytum išties gyventų „Matricoje“. Europiečiai irgi aktyviai kvailinami tais pačiais tikslais.

Karingai nusiteikę politikai Vašingtone naudoja seną kaip pasaulis metodą: apgaule priversti kvailius atlikti nusikaltimą prieš taiką, kad paskui tie šoktų pagal jų dūdelę.

Kol kas dar nevėlu atsipeikėti ir atsisakyti konfrontacijos su Rusija. Ar pasinaudos Europa suteiktu jai šansu? Jeigu ne, tai alternatyva jiems taps Tarptautinis karo tribunolas.