Sorošas ir jo finansuojamos organizacijos – grėsmė Latvijos nacionaliniam saugumui

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/sorosas-ir-... 2016-09-12 03:19:05, skaitė 2590, komentavo 0

Sorošas ir jo finansuojamos organizacijos – grėsmė Latvijos nacionaliniam saugumui

Ventspilio meras Aivaras Lembergs per savo spaudos konferenciją pareiškė, kad Amerikiečių milijardierių Džordžą Sorošą būtina įtraukti į „juodąjį sąrašą“ Latvijoje ir uždrausti jam atvykti į šalies teritoriją už antivalstybinę veiklą.

„Internete pasirodė informacija apie tai, kad Džordžas Sorošas leido šimtus tūkstančių eurų pabėgėlių priėmimo idėjų populiarinimui. Sorošas finansuoja pabėgėlių priėmimo propagandą. Latvijoje jis turi organizacijas Delna ir Providus, aš visada sakiau, kad tai absoliučiai antivalstybinės organizacijos. Pabėgėlių priėmimo propaganda, kas galiausiai sukels socialines, ekonomines problemas ir saugumo pavojų – tai antivalstybinė veikla. Aš skaitau, kad Latvijoje reikia uždrausti leisti Sorošo pinigus, uždrausti organizacijas, kurios dalyvauja panašiose kompanijose, kadangi tai kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Džordža Sorošą reikia paskelbti Latvijoje už įstatymo ribų, jam reikia uždrausti įvažiavimą į šalį, kaip uždraudė Rusijos dainininkams. Jį reikia prilyginti Rusijos dainininkams“, - pasakė Lembergs.

Jis nurodė, kad prieš kurį laiką Latvijoje jau veikė pabėgėlių priėmimo populiarinimo kompanija.

„Prieš pusantrų metų Latvijoje labai aktyviai propagavo pabėgėlių priėmimą. Šią propagandą vykdė Sorošo kontroliuojamos organizacijos „sorošistai“, kurios yra politinėse partijose. Daugiausiai „sorošistų“ - partijoje „Vienybė“. Aš kviečiu Latvijos vyriausybę, pirmoje eilėje – vidaus reikalų ministrą, paskelbti Džordžą Sorošą persona non grata vardan Latvijos nacionalinio saugumo interesų“, - pasakė Lembergs.