Kazimieras Juraitis: Gabrielius Landsbergis žaidžia nešvariai

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/kazimieras-... 2016-09-14 14:11:53, skaitė 2319, komentavo 0

Kazimieras Juraitis:  Gabrielius Landsbergis žaidžia nešvariai

Landsbergių klanas Lietuvos naujųjų laikų istorijoje – reiškinys, turintis jam būdingų išskirtinių savybių. Viena iš jų – nemeilė Lietuvos Tautai. Nepulsiu įrodinėti šio klano nelietuviškų šaknų ir dėl šios priežasties kylančio negatyvaus jausmo kitiems Lietuvos gyventojams gojams (lai tai daro istorikai ar antropologai).

Tokiai išvadai padaryti man užtenka kai kurių nuolat besikartojančių faktų, kurie pasitaiko tuomet, kai Landsbergiams ar landsbergistams nepavyksta jų užmačios. Tuomet Tauta išvadinama “runkeliais”, “šunauja”. Landsbergis vyresnysis – pagarsėjęs politinių intrigų meistras, nevengiantis bet kokių priemonių savo tikslams pasiekti. Darosi panašu, kad nuo jo neatsilieka ir Gabrielius Landsbergis, kurį Tauta jau meiliai vadina Anūkėliu. Juk bet kur, bet kokiomis aplinkybėmis (jei tik kalbama apie politiką) pasakyk “Anūkėlis” – ir iškarto aišku, kas omenyje turimas!

 Rugsėjo 6 d., 08:49 Gabrielius Landsbergis savo veidaknygėje išpatino  tokio turinio tekstą su dokumentu:

Совершенно секретно. Lietuvos kairiųjų istorija. Svarbu, kad nepatektų į netinkamas rankas!
P.S. Perdavė komunistų nemėgstantis kaunietis. Prašė nepamiršti istorijos. Nepamiršime, kaunieti.

Ta proga kreipiausi į Lietuvos generalinę prokuratūrą.

PAREIŠKIMAS

Šių metų rugsėjo 6 dieną Tėvynės Sąjungos Krikščionių Demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis savo veidaknygėje pateikė dokumentą, kuriuo siekiama įtakoti rinkėjus nebalsuoti už Gabrieliaus Landsbergo konkurentus.

Teigiama, neva šį dokumentą jam įteikė “komunistų nemėgstantis kaunietis”.

Išviešinto dokumento autentiškumas kelia didžiulių abejonių:

1. Ant rusiško blanko rašoma lietuviškai;

2.Anspaudas ir blankas – skirtingų įstaigų;

3. Nesilaikyta elementarių raštvedybos taisyklių, nes nenurodoma data ir vieta.

4. Pasirašo A.Kasperavičius, kuris vargu ar galėjo tokį dokumentą pasirašyti, nes tuo metu, kai jis laikinai ėjo LKP sekretoriaus pareigas, dar nebuvo gimusi Tautos Pažangos judėjimas, kuris be to, išvis niekuomet neegzistavo.

5. Ant blanko parašyta: “ypatingai slaptai”, tačiau skleisti siūloma itin plačiai.

Manau, kad šis tariamas dokumentas – grubi klastotė, kuria Gabrielius Landsbergis siekia savo naudai pakeisti rinkimų rezultatus.

PRAŠAU:

1.Išreikalauti iš Gabrieliaus Landsbergio dokumentą, kurį jis paviešino rugsėjo 6 dieną savo veidaknygėje (kopija pridedama).

2. Ištirti šio dokumento autentiškumą.

3. Pasiteisinus įtarimams, kad dokumentas suklastotas, prašau iškelti baudžiamąją bylą Gabrieliui Landsbergiui ir jo bendrininkams už dokumentų klastojimą, dalyvavimą nusikalstame sambūryje ir dezinformacijos skleidimą.

pagarbiai,
Kazimieras Juraitis

(dokumentas jau perduotas baudžiamojo persekiojimo skyriui, jam suteiktas kodas 5.6/3414 )

Šauksmas