10 didžiausių pasaulio korporacijų uždirba daugiau, negu beveik visos kitos valstybės

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/10-didziaus... 2016-09-14 14:12:53, skaitė 2567, komentavo 0

10 didžiausių pasaulio korporacijų uždirba daugiau, negu beveik visos kitos valstybės

RT skelbia, kad Walmart, Apple ir Shell korporacijos yra turtingesnės negu Rusija, Belgija ir Švedija kartu paėmus. Be to, 69 iš 100 turtingiausių pasaulio subjektų dabar yra korporacijos, o ne valstybės. Pernai jų buvo 63. „Milžiniškas korporacijų turtas ir galia yra pagrindinių pasaulio problemų, tokių, kaip nelygybė ir klimato kaita, priežastis“— pareiškė kompanijos Global Justice Now direktorius Nikas Derden.

„Siekis pelno per trumpiausią laiką tampa svarbiau už milijonų planetos žmonių teises. Ir skaičiai sako, kad situacija tiktai blogėja“, — pasakė jis.

Šis pranešimas buvo paskelbtas siekiant padaryti poveikį Britanijos vyriausybei prieš šios problemos svarstymą SNO. Ekvadorui vadovaujant buvo bandoma kurti taisykles, kurios būtų privalomos transnacionalinėms korporacijoms, siekiant užtikrinti pilną spektrą žmogaus teisių.

Derdeno žodžiais, Didžiosios Britanijos valdžia aktyviai prisideda prie stambių korporacijų kapitalo įtakos didinimą per mokesčių struktūras, prekybinius sandorius, ir netgi pagalbos stambiajam bizniui programas.

„Jų ištikima parama Amerikos-Europos TTIP projektui tiktai vienas iš paskutinių pavyzdžių valstybės paramos stambiajam verslui. Savo gėdai, Didžioji Britanija taip pat reguliariai pasisako prieš besivystančių šalių kvietimą SNO kontroliuoti korporacijų veiklos pasekmes žmogaus teisių srityje“, — pareiškė Global Justice Now direktorius.

Šaltinis

Šauksmas