Jonaviečiai neleido Kauno policijos pareigūnams, užuot gaudžiusiems kontrabandistus čigonus, terorizuoti senutės

Autorius: JonavosŽinios.lt Šaltinis: http://jonavoszinios.lt/jonavo... 2016-09-14 22:00:45, skaitė 2093, komentavo 0

Jonaviečiai neleido Kauno policijos pareigūnams, užuot gaudžiusiems kontrabandistus čigonus, terorizuoti senutės

Jonavos turguje antradienio rytą – netikėtas incidentas. Čia dirbantys Kauno apskrities policijos pareigūnai, pabandė paimituoti kovą su kontrabandinių cigarečių platinimu, bet susidūrė su neabejingais jonaviečiais, kuriems toks policijos "darbas" pasirodė mažų mažiausiai niekšiškas ir amoralus.

Kaip „Jonavos žinios“ sužinojo policijoje, nuo antradienio ryto turguje dirbo Kauno apskrities policijos pareigūnai, kurie bandė sučiupti kontrabandinių cigarečių prekeivius ir pirkėjus, o Jonavos turgaus prieigose dirbo pareigūnai be tarnybinės uniformos.

Incidentas kilo po to, kai pareigūnai norėjo sulaikyti tris pakelius kontrabandinių cigarečių iš NUOLATOS TURGAUS PRIEIGOSE CIGARETES PARDAVINĖJANČIO ČIGONO nusipirkusią senyvo amžiaus moterį. Kaip bebūtų nekeista - kontrabandinių cigarečių pardavėjo policininkai net nepabandė sulaikyti.  Pasak turgaus prekeivių, jos ginti stojo kelios dešimtys žmonių, kurie fiziškai sutrukdė tyrėjams moterį nusivesti iki tarnybinio automobilio.


Jie mus saugo - vadovaudamiesi lietuvių liaudies išmintimi, kad geriau bobutė voronoke, negu čigonas laukuose

„Jai pasidarė bloga, todėl iškvietėme greitąją pagalbą“, - sakė turguje tuo metu buvę žmonės.

Jonaviečiai piktų žodžių negailėjo ir pareigūnams. Policininkams - dviems vyrams ir vienai moteriai kliuvo dėl to, kad policija negali sučiupti kontrabandinių cigarečių tiekėjų, o nepaisant to, jog turgaus prieigose dirba policija, romų tautybės žmonės čigonai cigaretes pardavinėja beveik pareigūnų akivaizdoje.

Viena moteris ėmė belsti į nežymėtą automobilį, kuriuo išvažiavo pareigūnai, reikalaudama, kad šie grąžintų moteriai tris pakelius cigarečių.

Jonaviečiai garsiai piktinosi ir įstatymais, kuriais vadovaujantis negalima baudų nemokančius romus čigonus pasodinti už grotų.

„O tą seną moterį jie „tampė“ beveik valandą. Ar tai – žmoniška? Ar ji tikrai pati didžiausia nusikaltėlė? Kaip jums ne gėda? Ką jūs darot? Ar tokia yra Lietuvos policija?“ – vienas per kitą kalbėjo Jonavos turguje buvę žmonės.

Didžiąją dalį incidento mobiliuoju telefonu filmavo ir prieš kontrabandinių cigarečių prekybą kovojantis jonavietis Andrius Lobovas.

Turgaus prekeivių teigimu, nors iš karto tyrėjai elgėsi drąsiai, šoko visiems į akis, demonstravo savo galią, jėgą bei ryžtą "padaryti tvarką", bet vėliau užspausti žmonių, jie su jonaviečiais į kalbas nesileido ir išvažiavo.

PAPILDYTA Kauno apskrieties VPK komentaru: šiandien, rugsėjo 13 dieną nuo 9.00 val. Jonavos turguje buvo organizuota priemonė, kuria buvo siekiama išaiškinti ir užkardyti akcizais apmokestintų prekių neteisėtą apyvartą. Jonavos turguje dirbo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai.  Turguje ir bei jo prieigose prevencinės priemonės buvo vykdomos tiek neteisėtą prekybą vykdančių asmenų atžvilgiu, tiek nelegalius tabako gaminius perkančių asmenų atžvilgiu. Panašias akcijas pareigūnai planuoja vykdyti ir ateityje.

Šiais metais Jonavoje yra sulaikyti ir nubausti 27 asmenys, kurie nelegaliai prekiavo arba įsigijo kontrabandinių cigarečių. Iš nelegalios apyvartos yra išimta 5946 pakelių cigarečių".