Rusijos-TSRS "nusikaltimų" europietiškoms "vertybėms" sąrašas (iš interneto, suomis surašė)

Autorius: Veikko Korhonen Šaltinis: http://fishki.net/anti/1802518... 2016-09-22 12:44:43, skaitė 3200, komentavo 0

Rusijos-TSRS

Šitą pokštą apie Rusijos-TSRS nusikaltimus, įvykdytus kitų šalių atžvilgiu pradėjo Feisbuke Suomijos blogeris Veikko Korhonen iš Oulu miesto. Ne komunistas, jeigu ką.

Taigi:

1802 ir 1918 m.m. - klastingai padovanojo suverenitetą Suomijai.

1918 m. - nesąžiningai ir klastingai padovanojo valstybingumą latviams ir estams, kurių jie niekada iki tol neturėjo.

Lietuva atgavo valstybingumą 1918 m. taip pat dėka Rusijos.

Lenkija atkūrė valstybingumą padedant Rusijai du kartus, 1918 m. ir 1944 m.

Rumunija gimė pergalingo Rusijos karo su Turkija pabaigoje ir tapo suverenia šalimi Rusijos valia 1877-1878 m.m.

Moldova kaip valstybė susiformavo TSRS sudėtyje.

Bulgarija kaip valstybė gimė Rusijos pergalės Rusijos-Turkijos kare 1877-1878 m.m. dėka. "Atsidėkodami" bulgarai dalyvavo antirusiškų koalicijų pusėje net dviejų pasaulinių karų metuį. Dabar Bulgarija - NATO narė ir savo teritorijoje įkūrė Rusijos geopolitinio priešo JAV karines bazes. Po 1945 m. Bulgarijos teritorijoje nebuvo nei vieno rusų kareivio ...

Azerbaidžanas kaip valstybė atsirado pirmą kartą tik TSRS sudėtyje.

Armėnija išliko fiziškai ir atgimė kaip valstybė Rusijos imperijos ir TSRS sudėtyje.

Gruzija išliko fiziškai ir atgimė kaip valstybė Rusijos imperijos ir TSRS sudėtyje.

Baltarusija ir Ukraina pirmą kartą tapo valstybėmis tik po Didžiosios Spalio revoliucijos. Tapo visiškai nepriklausomomis 1991 m.

Šveicarija tapo nepriklausoma dėka Suvorovo, kuris išlaisvino ją iš Prancūzijos prieš 217 metų.

Rusija klastingai išlaisvino Austriją, Čekoslovakiją ir Lenkiją iš Trečiojo reicho okupacijos 1945 m.

Jekaterinos II pozicijos dėka Rusija 1780 m. parėmė Šiaurės Amerikos Jungtines Valstijas kare, kuris baigėsi Anglijos pralaimėjimu ir nepriklausomybės JAV suteikimu.

Du kartus per paskutinius 2 šimtmečius Rusija dovanojo nepriklausomybę daugumai Europos šalių, sumušdama Europos diktatorių Napoleono ir Hitlerio kariuomenes.

Tik Stalino pozicijos dėka derybose su Jungtinių Amerikos Valstijų ir Didžiosios Britanijoje kolonizatoriais Vokietija išsaugojo savo valstybingumą po pralaimėjimo Antrajame pasauliniame kare. Ruzveltas ir Čerčilis reikalavo valstybę pavadinimu Vokietija ištrinti iš pasaulio žemėlapio ir istorijos, tačiau nugalėjo J. Stalinas su savo požiūriu - "Hitleriai ateina ir išeina, o vokiečių tauta pasilieka".

Gorbačiovas kažkada padarė viską, kad būtų sugriauta Berlyno siena ir Vokietija būtų suvienyta 1990 m.

Be TSRS pagalbos Egiptas nebūtų pajėgęs išgyventi ir sustiprinti savo nepriklausomybę Izraelio, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos 1956-57 m. agresijos prieš Egiptą metu. 1967 metais TSRS pagalba Izraelis buvo sustabdytas 1967 metais agresijos prieš Egiptą metu ir tai išgelbėjo arabus nuo triuškinančio pralaimėjimo dviejų karų 1967-74 m.m. metu.

Angola iškovojo savo nepriklausomybę 1975 metais tik TSRS paramos dėka.

Dauguma Vakarų Europos kolonijų visame pasaulyje gavo nepriklausomybę tik pasaulinio dekolonizacijos judėjimo, kuriam vadovavo TSRS, po Antrojo pasaulinio karo dėka.

Dar galima pažymėti Rusijos imperijos-TSRS pozityvų vaidmenį tokių valstybių kaip Kinija, Vietnamas, Korėjos LDR, Indijos atsiradimo ir vystymosi istorijose. Beje, Graikiją nuo Turkijos išlaisvino taip pat Rusija tolimais jau 1821 metais. O kur dar Alžyras, Kuba, Mozambikas ir t.t ir pan...

Na ką, rusai, jums vis dar ne gėda?...

Plėštumėte visą pasaulį, kaip tai darė šimtmečiais ir tebedaro šviesieji, civilizuoti europiečiai - britai, ispanai, italai, prancūzai, olandai, portugalai ir, be abejo, Jungtinės Amerikos Valstijos, būtumėte civilizuoti, savi. O dabar, po visų aukščiau išvardintų neeuropietiškų "piktadarybių" esate kažkokie barbarai...