Plėšyti biuletenius kvaila ir neteisinga

Autorius: Lietuviais.lt Šaltinis: http://lietuviais.lt/dienorast... 2016-09-28 21:53:35, skaitė 1843, komentavo 0

Plėšyti biuletenius kvaila ir neteisinga

Šiuo metu vienintelis būdas bandyti ką nors pakeisti Lietuvoje – boikotuoti begėdiškai nesąžiningus rinkimus.

Kaip ir prieš kiekvienus Seimo rinkimus, vėl ir vėl pasigirsta balsų, raginančių eiti balsuoti ir, pasiėmus balsavimo biuletenius, juos suplėšyti, pasiimti su savimi ar viską išbraukti.

Akivaizdu, kad tai ne tik kvaila, bet ir neteisinga.

Rinkimų sąrašuose – ne tik padugnės

Suplėšydami rinkimų biuletenį ar demonstratyviai išbraukdami visas pavardes, parodome, kad balsavimo sąrašuose nėra NĖ VIENO padoraus žmogaus, už kurį būtų galima balsuoti.

Tačiau juk taip tikrai nėra. Kažkur, beviltiškų partijų sąrašuose ar netgi mūsų šalį kelis dešimtmečius plėšiančių ir naikinančių pagrindinių vagių gaujų sąrašų uodegose tikrai yra ir visai padorių žmonių, gal netgi tokių, kurie iš tikrųjų nori ir gali padaryti ką nors gero Lietuvos labui.

Aš asmeniškai pažįstu kelis rinkimuose dalyvaujančius šaunius žmones, už kuriuos galėčiau balsuoti. Suplėšydamas biuletenį, juos įžeisčiau.

Problema ne žmonėse, o valstybėje

Vis dėlto, visi puikiai suprantame, kad kaip bebalsuotume, po pusantro mėnesio Seime vėl susirinks eilinė gauja vagių, sukčių ir apgavikų, kurie vėl 4 metus skirstys savo bendravagius į Vyriausybę, ministerijas, tarnybas, teismus ir kitas valstybines įstaigas.

Tiesiog rinkimų sąrašuose esantys padorūs žmonės neturi jokių šansų būti išrinkti, nes juos labai mažai kas pažįsta. Jau trečią dešimtmetį mūsų šalį valdantys sukčiai priėmė tokius rinkimų įstatymus, kad padoriam žmogui beveik neįmanoma tapti žinomu.

Tie, kas domisi, supranta, kad vien tik dalyvavimo rinkimuose reikalavimams patenkinti – įnašui sumokėti ir parašams surinkti – kandidatui realiai reikia bent kokių 10 tūkstančių eurų. Partijoms reikia dar didesnių sumų – 2 tūkstančiams narių pasamdyti ar kitaip surinkti bei kitiems reikalavimams įvykdyti.

Tapti viešai žinomam kainuoja dar brangiau – uždraudus reklamą gatvėse ir sunaikinus laisvą spaudą, reikia dešimčių tūkstančių eurų plakatams, užsakomiesiems straipsniams, kvietimams į televizijos laidas ar šokių konkursus pirkti.

Tiesiog visi rinkimus Lietuvos valstybėje reguliuojantys įstatymai surašyti taip, kad būtų išrinkti vien tik vagys, sukčiai ir apgavikai.

Padorūs žmonės rinkimuose neturi jokių šansų

Jei aš nueisiu ir pabalsuosiu už savo pažįstamus padorius žmones, mano balsas visiškai nieko nepakeis, netgi jei balsuos visi juos pažįstantieji.

Padorus žmogus (kaip aš suprantu padorumą) specialiai nekelia skandalų, kuriuos galėtų aprašinėti delfiai, nelenda Grybauskaitei į užpakalį, kad ši jį stumtų į viešumą, neužsakinėja straipsnių apie save, nesiveržia į šokių, dainų ar pan. konkursus, kur jį pamatytų būsimi rinkėjai, nežada kiekvienam po butą ir bendrai nemeluoja, kaip dauguma rinkimuose dalyvaujančių profesionalų. Todėl apie normalų padorų žmogų kažką žino ir už jį realiai gali balsuoti vos keli šimtai ar tūkstančiai žmonių.

Rinkimuose padorus žmogus praktiškai neturi šansų netgi patekti į antrąjį turą – jį toli už nugarų paliks ne tik prisivogtus milijonus žurnalistams sumokėję profesionalūs seimūnai, bet ir sentimentalių tetulių širdis užkariavę populiarių televizijos laidų herojai.

Pagaliau, netgi jei įvyktų stebuklas ir kuris nors mano pažįstamas padorus žmogus vis dėlto patektų į Seimą, tai visiškai nieko nepakeistų.

Esant dabartinei rinkimų tvarkai, neįmanoma, kad į Seimą būtų išrinkti daugiau, nei trys-keturi padorūs žmonės – jų balsų vis tiek nesigirdės vagių, sukčių ir apgavikų kompanijoje.

Vienintelis būdas realiai protestuoti – boikotuoti absurdiškus „rinkimus“

Todėl vienintelis realus būdas bandyti kažką keisti, protestuoti prieš išsigimusią valstybę, išreikšti savo pilietiškumą – iš viso nedalyvauti absurdiškuose „rinkimuose“.

Pačiu savo nuėjimu ir užsiregistravimu viešai demonstruojame, kad pripažįstame šią ir būsimą Seimo sukčių kompanijas teisėta Lietuvos valdžia, nors iš tikrųjų realiai tegalime pasirinkti iš kelių vagių ir apgavikų gaujų.

Dalyvaudami rinkimuose, nors ir netiesiogiai, tačiau pripažįstame, kad šios gaujos teisėtai ir su mūsų pritarimu išvogė Lietuvą, sugriovė mūsų gyvenimus ir viltis, išvijo iš tėvynės jau turbūt kas trečią mūsų tautietį.

Sugadindami biuletenius, nieko nepakeisime. O kai pamatysime, kad rinkimus boikotuoja didžioji dalis lietuvių, galbūt tai ir bus ŽENKLAS, kurio taip seniai laukiame?