Kas pasiuntė marginalus į JAV gatves

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/kas-pasiunt... 2016-10-08 11:44:32, skaitė 2378, komentavo 1

Kas pasiuntė marginalus į JAV gatves

Kai visi puikiai žino, Šarlote (Šiaurės Karolina) paskutinėmis savaitėmis siaučia neramumai, kuriuos išprovokavo eilinį juodaodį nušovę policininkai. Marginalai išėjo į gatves ir pradėjo griauti ir laužyti viską iš eilės. Jeigu tikėsime Šarloto policijos departamentu, 70% marginalų yra ne vietiniai, o atvyko iš kitų miestų. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad riaušės yra organizuotos. Iškyla klausimas – kas tai daro?

Tinklaraštis Zerohedge tvirtina, kad už riaušių stovi Džordžas Sorošas. Internetinis leidinys mini dokumentus, kuriuos paskelbė DCLeaks.com po to, kai buvo nulaužti nevyriausybinės organizacijos Open Society Foundation (OCF) serveriai. OCF įkūrė ir finansuoja Sorošas. Dokumentai byloja, kad OCF finansavo visą eilę Amerikos ekstremistinių organizacijų, tame tarpe BlackLiveMatters (toliau — BLM). BLM kovoja už juodaodžių teises Amerikoje ir žinoma tuo, kad organizuoja įvairiausias protesto akcijas.

Prieš pusantrų metų per analogiškas riaušes Fergiusone (Misuris) laikraštis The Washington Times jau kaltino Sorošą neramumų organizavimu. Taip kad tai ne precedentas. Fergiusone neramumai kilo irgi po to, kai žuvo juodaodis Maiklas Braunas.

Savo straipsnyje leidinys The Washington Times, remdamasis OCF mokesčių ataskaitomis, tvirtino, kad Sorošas investavo 33 milijonus dolerių į riaušių Fergiusone organizavimą. Apie tai laikraštis paėmė interviu iš OCF generalinio direktoriaus K. Cimermano, kuris turėjo drąsos patvirtinti, kad OCF, pradedant paskutiniu XX amžiaus dešimtmečiu, finansuoja organizacijas, kurios susijusios su Fergiusono neramumais. Savaime aišku, Cimermanas neigė faktą, kad šios organizacijos aktyvistai tiesiogiai dalyvavo riaušėse.

The Washington Times žurnalistinis tyrimas pakankamai detalus. Ten išvardinamos ir žmonių pavardės, ir organizacijų, kurie suvežė marginalus į Fergiusoną autobusais, pavadinimai.

Zerohedge serijoje straipsnių šia tema išvardina dar visą eilę nevyriausybinių fondų (Center for American Progress, the Ford Foundation, Borealis Philanthropy), kurie finansuoja visuomenines organizacijas, kovojančias už juodaodžių teises. Zerohedge taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad visus incidentus, kai juodaodžiai žūsta nuo policininkų rankų, ne atsitiktinai pastaraisiais 2-3 metais aktyviai nušviečia žiniasklaida. Anksčiau tokios istorijos į žiniasklaidą nepatekdavo, ir nebuvo jokių neramumų. Dabar situacija iš principo pasikeitė.

Zerohedge stengiasi įteigti skaitytojams labai paprastą mintį. Kad tam tikra oligarchų grupė mėgina perkelti į Ameriką tas technologijas, kurios iki šiol buvo sėkmingai naudojamos visame pasaulyje – visuomenės protestų organizavimo technologijas. Ir tai reiškia, kad Amerikos elite įvyko skilimas ir prasidėjo karas. Leidinys tvirtina, kad Sorošas siekia visiškai performatuoti JAV.

Trumpiau tariant, į Ameriką atėjo 1917-ieji metai.