Feisbuko karai: iškrypėliška Lietuvos inteligentija demonstruoja tikrąjį veidą

Autorius: Laurynas Ragelskis Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2016-10-17 19:15:38, skaitė 6429, komentavo 0

Feisbuko karai: iškrypėliška Lietuvos inteligentija demonstruoja tikrąjį veidą

Visi išsilavinę žmonės žino Vladimiro Uljanovo-Lenino išsireiškimą: "Inteligentija - tai ne nacijos smegenys, o šūdas". Mažesnioji šių žmonių dalis žino tikslią citatą iš kurios konteksto buvo ištrauktas šis, amžinas kaip ir pats proletariato vadas, memas. Tačiau, šiuo atveju būtent netikslus ir grubus apibendrinimas labai tiksliai ir taikliai nusako reikalo esmę.

Petras Mendeika - konservatizmo ir demokratiškos krikščionybės lietuviškame teatre švyturys, p-rezidentės Grybauskaitės spyčraiterės vyras, stojo į sunkią ir nelygią kovą tolimoje Naujosios Vilnios rinkimų apygardoje už konservatorių generalinę sekretutę - Moniką Navickienę ir prieš save išsikėlusį Algirdą Paleckį. Ir kaip visada tokiais atvejais, atakos taikinys - skaitytojų emocijos, o lengviausiai iššaukiamos emocijos yra pyktis, baimė, neapykanta. Tarp jo komentatorių reiškiasi žydų rašytojo sūnelis, literatai, teatralai, advokatai, seimo nario patarėja ir kiti, laikantys save "mąstančiais", "išprususiais", "sąmoningais" ir tikruoju "tautos žiedu".

Tame ir yra esmė: save priskiriantys "tikriesiems vertybiniams patriotams" asmenys, į visus kitus žiūri blogiau negu į žemės kirmėles, nes gi vata, tai yra niekas, šiukšlės, kurias reikia deginti ir naikinti. Taip ir pakvimpa Odesos Profsąjungų rūmais su 240 gyvai sudegintais žmonių. Taip ir kyla klausimas - ar gavę automatą į rankas bei Ausweis'ą iš iubermenšų rankų, šitie "tėvynės gynėjai" nesurengs skerdynių po visą Lietuvą.


Būsimas Lietuvos fiureris - Petras Mendeika

Komentarai po Mendeikos publikuota nuotrauka, demonstruojantys, kad Leninas, plačiąja prasme ir konkrečiu atveju, buvo kaip niekada teisus:
---

Sergey Kanovich Ko jus tyciojates is zmoniu?

Evaldas Bėčys Epicentre stovi žmogus, kuris griauna valstybingumo pamatus. Skleidžia dezinformaciją ir visaip kitaip kenkia. Manęs šalia jo ir su šautuvu neatvarysi nusifotografuoti.

Adamberg Ata O jei sautuvas tavo rankose butu?

Sergey Kanovich niekas dėl to nesiginčyja. Aš tik manau, kad tokios etikėtės yra geriausia paskata tiems nesusipratėliams dar labiau palikyti tą niekšelį. nepamirškite, kad blogos reklamos nebūna. Manau, kad pats niekšelis ypatingai džiaugiasi tokiu dėmesiu. Vienas dalykas raginti ir apeliuoti į žmones, aiškinant vertybinius skirtumus, kitas, paprasčiausiai iš jų besityčiojant. Jei ką ir vadinčiau vatniku, tai sistemą, kuri leido jam apskritai balotiruotis

Evaldas Bėčys tie veikėjai, kurie balsuos už tą parsidavėlį facebook,o neskaito, nes tiesiog neturi galimybės kaip tai padaryti. Juk neslepiant- po jo vėliava susibūrė grupelė neišsilavinusių, politiškai neišprususių žmonių. Ir kaip pavadinti tuos, kurie šliejasi prie tokio veikėjo, kuris ant bačkos atsistojęs rėkte rėkia-savi šaudė į savus? Kurio visi poelgiai nukreipti prieš mūsų valstybės stabilumą? Kuris dar beje iš A. Paulausko 2004m. gavo ordiną ,,už nuopelnus Lietuvai,,.
Na gerai galim pavadinti juos kitaip- žmonėmis, kurių galvose vata, arba tiesiog pliušiniais meškiukais. Galima diskutuoti su visomis partijomis ir suprasti jų nuostatas ir įsitikinimus, nes visi jie vienaip ar kitaip prisideda prie mūsų gerovės kūrimo. Bet apie ką galima diskutuoti su tautos išdaviku, sistemos ardytoju? Ir labai gerai, kad žmonės nustojo tylėti ir pradėjo viešinti tokius veikėjus.

Sergey Kanovich Taip, kaip pavadinot - neissilavine ir politiskai neispruse. O del to, kas skaito ir kaip transliuoja neskaitantiems FB , gerai zino putlerio samdiniai

Antanas Jonynas (matyt, gerbiamo poeto ir vertėjo atžalėlė): kad jie patys iš savęs tyčiojasi.


Laima Stanienė
 (Seimo nario patarėja kaipmat atranda seimo nariui patarti tinkamą sprendimą): Ką jie supranta, juk vietoj smegenų vata.

Giedre Kazlauskaite už Paleckį balsuojama iš skurdo ir informacinio neraštingumo, bet nesuprantu, kad suteikia teisę privilegijuotiesiems (labiau išsilavinusiems, turintiems didesnes pajamas) iš tų užribio žmonių tyčiotis. ir ar tikrai tai efektyviausias būdas kovoti su Paleckio demagogija. man atrodo atvirkščiai - čia itin paleckiškas metodas.


Irute Sugintiene
 O vargeli...:( O ką veikia ten jaunas vyras su vaikeliu...


Vincas Vyrukaitis
 Visi dar tikisi kad Tarybu valdzia gris ir Maskva m a o n m i s Apipils !!

Antanas Jonynas esu tikras, kad didžiosios dalies šitų skurstančiųjų pajamos yra ne mažesnės, negu Giedrės Kazlauskaitės. tik jie, deja, neskiria nei menkiausios dalies tų pajamų savo informacinio neraštingumo sumažinimui.


Mindaugas Balčiūnas
 Niekas nesityčioja, tik parodo rinkėjų mentalitetą. "Susikūrusią sovietų sąjungą irgi panašūs valdyti pradėjo.

Antanas Jonynas kad būtum išsilavinęs, reikia bent menkiausio noro ir pastangos lavintis, o ne kaltint pasaulį ir lanzbergį. galiausiai visi sovietmečiu tose pačiose mokyklose mokėmės, privalomai ir nemokamai

Juozas Garla Taip, Giedre, jie turi savo gana uždarą aplinką, gyvena lyg gete, Maskvos laiku. Teko man per pirmuosius 10 nepriklausomos Lietuvos rinkimų lankytis rinkėjų namuose tikrinant sąrašus, nešiojant kvietimus. Atsidaro vienos durys - eina Maskvos Vremia laida. Ką, rinkimai? Taigi tik ką buvo (Maskvoje). Kiti seka Lenkijos radiju. Irgi nesigaudo vietinėse realijose. Būni kantrus ir paplepi su žmonėm. Vieną kitą abejonę ir atimi iš žmonių. Padariau išvadą, kad reikia kalbinti, bet neužsipūsti ir nedaryti iš žmonių priešų. Mūsų klaidomis maitinasi gelbėtojai.

Giedre Kazlauskaite NV gyvenu ketvirtus metus. įdomu, kad prieš rinkimus ten intensyviai pluša tik Paleckis, kitiems politikams turbūt neapsimoka prasidėti su tokia vargo vakariene.

Kęstutis Navakas nv esu gyvenęs apie dvejus metus. ekspyriensas visam gyvenimui.

Audronė Petronytė Bet jie tokie pat rinkėjai, kaip ir mes, tai kodėl jie negali turėti savo nuomonės. Man irgi nepatinka Paleckas, bet nejaugi vienas atsiradęs Seime (jeigu net taip ir įvyktų) užkrėstų bacilomis visus kitus Seimo narius?


Saulius Menkevičius
 Užkrėst neužkrės, atvirkščiai – manau jį greit iš ten išmėš per kokią nors apkaltą dėl priesaikos išdavimo. Bet–iki to laiko jis ten ruošiasi daryti spektaklius ir kviesti visokius maskvos žurnaliūgus ant vaizdo ir *kas svarbiausia* – Lietuvoje yra svarbesnių problemų nei dar vienas cirkininkas, jų jau tikrai turėjom pakankamai, o tuo metu rimtesnės problemos į foną pasitrauks per šį vienų patriotizmo demonstravimo o kito–tėvynės išdavimo seansą.

Vincas Vyrukaitis Uzkrata reikia naikinti nuo pat p r a d z i u !!! Tuo labiau kad I N S P I R U O J A M A S is Maskvos !!

Audronė Petronytė Pirmyn!!! tik gal iš anksto planą, kaip jį naikinti, išdėstykit arba pasidalinkite patirtimi, kaip Jūs jį naikinote ar naikinate

Vincas Vyrukaitis Paprasciausiai elgtis kaip Putinas Rasijoj. ne vincei planus kurti tam yra Teisetvarkos institucijos !!

Audronė Petronytė Kaip Putinas? ta prasme - N.Vilnią, kaip Krymą užgrobti ar TV uždrausti? Tai dar yra Š.Koreja - ten irgi viena nuomonė visiems privaloma

Petras Mendeika Gerbiama Audrone, ar jūs skiriate nuomonę nuo antivalstybinės veiklos ?

Vincas Vyrukaitis Nezeinau kaip jus ten moketes , bet nesuprantate kad Lietuvai nereikia V. vilnios grobti , jinai ir taip priklauso vilniaus m. strukturai . Ir cia niekas nedraudzia jam reiksti savo nuomones , bet kai tai perzengia ribas ir tampa antivalstybine veikla tai atleisk maryte . Tamsta kaip advokate pilnai tai suprantat

Audronė Petronytė Žinoma, kad aš suprantu, jog žmogus jau yra nuteistas ir tai pažymėta jo kaip kandidato anketoje. Jeigu turite duomenų apie jo daromą naują nusikalstamą veiką - praneškite. Bet mes kalbame ne apie kandidatą, o apie rinkėjus, kurie gyvena N.Vilnioje. Tai yra esminis skirtumas.

Vincas Vyrukaitis Bet kandidatas tuos rinkejus mulkina suteikdamas jiems vilti . O duomenu galetu ir teisesauga ir zurnalistai parinkti . Vien tik klausimas is ko jis tokias pilis galejo pastatyti ar nupirkti .

Juozas Garla Įdomu, kaip nerado pagrindo neregistruoti. Neprieštaraučiau tokiam demokratijos "pažeidimui", nes jis vertas pilietybės atėmimo. Tarp jo ir tų rinkėjų yra didelis skirtumas. Jie patikėjo išgamos melagystėms. Šiaip ar taip - jie tam tikra prasme yra apgaviko aukos. Panašiai kaip telefoninių sukčių.

Robertas Veterinaras Tėvynės išdavimas yra nusikaltimas.

Andrius Repsys Vatnikai ir fufaikės... :) Arba tiesiog raudonoji velniava (kaip sakydavo mano senelė)

Gintautas Lenkas Putlerio saulės vežėjų uab.


Žilvinas Smalys
 Čia ne vatnikai, o Homo Sovieticus - anos epochos reliktai. Šitiems nedaug jau teliko, na ir perauklėt jų šansų nėra. Kur kas bjauresni jaunieji vatnikai - agresyvūs, įžūlūs, savo melo skleidimui pasitelkiantys visus galimus metodus.

Palmira Mikėnaitė jei mokėčiau, tyčiočiaus iš Putino, Hitlerio, ir iš Paleckio, žinoma, o čia viso labo jų aukos pavadintos vatnikais - kaip kitus vadina leftistinėm lervom ar megztom beretėm

Sergey Kanovich Tai cia, atseit, adekvatu ? Butent, aukos, gal to ir nesuprantancios. Nuo tokio "auklejimo" tikrai neprasvieses

Antanas Jonynas Sergejau, tu rimtai tiki, kad čia galima ką nors "apšviesti"? Saulės neapšviesi, o jų pačių galvos spinduliuoja Stalino saulėm.

Sergey Kanovich tai negi geriau pagal putleri "mochit v sortire "...

Antanas Jonynas kas apie tai kalba? o įvardinti reiškinį geriau, negu "jautriai" ir suprantančiai tupinėti aplinkui. bet tiek to, pasakiau ir nesivbeliu toliau į samprotavimus

Sergey Kanovich Antanai, juk esi jautrus zodziui. Kam pasiduot minios instinktams, ar jau nebera lietuvisko zodzio neismaneliams ir apgautiesiems?


Elena Skirelienė
 Petrai Mendeika, jūs tik tiek ir teradote? Manau, kad kelis kart daugiau.

Karolis Antanas Kiek šūdų

Henrikas Šarkūnėlis Galiu lažintis, kad didžioji dauguma, tai imigrantai arba jų palikuonys iš Rusijos ir Baltarusijos.

Jūratė Kiaulakienė tiksliau pasakius okupantai?

Giedrius Vilutis visa laimė, kad jiems nedaug liko


Aušra Dambauskienė
 KGBistai, jų informatoriai ir jų šeimų nariai bei palikuonys niekur nedingo, kolonistai taip pat.

Aurimas Mandeika Is susirinkusiu veidu matyti, kad dar turi uzsilikusiu rubliu ir tikisi su paleckiuku juos linksmai isleist. Tokius ragink, sviesk kiek nori, jiems prie ruso buvo geriau #sindromusdebilitikus


Matilda Giedre Allen
 Negaliu patiketi, mokytojas Taraskevicius per pati viduri ir anei kuom nepasikeites


Eugenija Odebrecht
 Visu sudužusių bobeliu svajone-nususęs Paleckiukas;)Jos sveikos moterys ir joms Monika nepatinka;)