Kalbėti apie stadionus G. Landsbergis neturi laiko

Autorius: Aurimas Budraitis Šaltinis: http://www.futbolas.lt/lt/nauj... 2016-10-19 00:17:15, skaitė 3968, komentavo 0

Kalbėti apie stadionus G. Landsbergis neturi laiko

Diplomatinė kalba ir jokio aiškumo. Tokį įspūdį galima susidaryti po trumpo pokalbio su galimai naujuoju šalies Ministru Pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu. Dabartinis Tėvynės sąjungos lyderis neįtikino, kad Lietuvos futbolui būtų geriau, jei artimiausius ketverius metus jis vadovaus šalies vyriausybei. 

Praėjusį ketvirtadienį susisiekus su G.Landsbergiu, pastarasis neatsisakė duoti interviu, tačiau išgirdęs pirmą klausimą, paprašė klausimus surašyti raštu. Šis klausimas skambėjo taip:

“Jūsų partijos narys Andrius Kubilius yra minėjęs, kad Lietuvai stadionas bus reikalingas tik tada, kai į mūsų šalį atvyks Madrido „Real“ ar Londono „Chelsea“. Sakykit, jei Jūs tapsite premjeru, irgi vadovausitės tuo pačiu principu?"

Prieš atsisveikindamas, G.Landsbergis pažadėjo atsakymus pateikti artimiausiu metu. O pateikė po keturių parų. Ir net ne atsakymus... Ir net ne pats.

"Sutinku, kad Lietuva turėtų turėti savo nacionalinį stadioną, atitinkantį vakarietiškus standartus, tačiau negalima statyti vien tam, kad užsidėti pliusą. Valstybės investicija turi būti labai gerai apgalvota, konkursai skaidrūs, o projektas įgyvendintas bendromis viešosios ir privačios investicijos pajėgomis, su aiškiais investuotojų įsipareigojimais dėl objekto ilgalaikės priežiūros, remonto bei paslaugų, užtikrinant, kad šis objektas bus atviras ir panaudojamas visuomenės reikmėms”, - atrašė Tėvynės sąjungos biuro atstovė Raminta Keršytė, laiške pridūrusi, kad dėl laiko stokos šiuo metu G.Landsbergis negali atsakyti į klausimyną.

O dabar jūsų dėmesiui klausimai, kuriems G.Landsbergis neturėjo laiko:

  1. Andrius Kubilius yra minėjęs, kad Lietuvai stadionas bus reikalingas tik tada, kai į mūsų šalį atvyks Madrido „Real“ ar Londono „Chelsea“. Sakykit, jei Jūs tapsite premjeru, irgi vadovausitės tuo pačiu principu?
  2. Žmonės, kurie yra toliau nuo politikos negali suprasti, kaip 2016 metais Lietuva neturi nei vieno bent kiek normalesnio stadiono. Jums pačiam tai suvokiama?
  3. Dar vienas klausimas iš tos pačios serijos. Armėnija, Moldova, Gruzija yra daug skurdesnės šalys, tačiau jos randa pinigų stadionams, o Lietuva neranda? Sutinkate, kad tai yra tiesiog nenoras rasti pinigų?
  4. Kodėl tose šalyse sugebama pastatyt stadionus už keliasdešimt milijonų, o Lietuvoje visada skaičiuojama šimtais?
  5. Kada Jūs pats paskutinį kartą buvote stadione? Kiek Jums įdomus futbolas?
  6. (Jei atsakymas į 5 klausimą „Įdomus“). Ar nenorėtumėte, kokį žvarbų vakarą apsilankyti Vilniaus LFF stadione arba, lyjant lietui, Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione?
  7. Kitąmet į Lietuvą atvyks Anglijos rinktinė ir, galime neabejoti, visa Britanijos žiniasklaida vėl šaipysis iš mūsų šalies, kad neturime kur žaisti. Pasakykit atvirai, Jums bus gėda?
  8. Paskutinis klausimas apie stadioną: ar tūkstantmečio stadionu praminto Nacionalinio stadiono iš tikro teks laukti tūkstantį metų, ar yra tokia tikimybė, kad viskas įvyks šiek tiek greičiau?
  9. Kita tema – mokesčiai sportininkams. Galite išaiškinti, kaip mūsų šalyje lietuviai sportininkai (ne tik futbolininkai) privalo mokėti didesnius mokesčius nei legionieriai?
  10. Jei tapsite premjeru, galima tikėtis, kad sporto klausimai gulės ne pačiuose apatiniuose Jūsų stalčiuose?
  11. Jei Lietuva patektų į pasaulio čempionatą Rusijoje, vyktumėt palaikti mūsiškių?

Tai, kad politikai rinkiminiu laikotarpiu sunkiai telpa į 24 valandas yra aišku. Tačiau, kaip pats G.Landsbergis minėjo, žiniasklaidai laiko visada atsiras. Tad kyla klausimas: dėl kokių priežasčių šįkart to laiko neatsirado?