Konservatorių autoritetas profesorius J. Pundzius praturtėjo iš pavogtų banko „Snoras“ kreditorių pinigų?

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/jpundz... 2016-10-20 08:46:31, skaitė 4204, komentavo 0

Konservatorių autoritetas profesorius J. Pundzius praturtėjo iš pavogtų banko „Snoras“ kreditorių pinigų?


J. Pundzius ir D. Burgienė.

 

Viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad buvęs konservatorius, Kauno klinikų prof. Juozas Pundzius deklaravavo, neva, iš a.a. tėvo gautus 1,5 milijono eurų. Tačiau deklaravo neįtikinamai, todėl buvo iš konservatorių partijos spalio 19 d. buvo pašalintas.

Spėjama, kad ši istorija daug paprastesnė.

„J. Pundzius paprasčiausiai norėjo įteisinti iš banko Snoras pavogtus kreditorių pinigus, kuriuos „sukombinavo“ jo dukra. J. Pundziaus dukra yra liūdnai pagarsėjusio B. Burgio marti – Dovilė Burgienė. D. Burgienė yra Snoro banko Kreditorių komiteto narė!

Kartu D. Burgienė dirba advokate R. Valiūno ir partneriai advokatų kontoroje „Ellex“. Šioje advokatų kontoroje 5-erius metus, iki jo paskyrimo LB vadovu, dirbo D. Grybauskaitės statytinis V. Vasiliauskas.

Visas šis nusikalstamas susivienijimas kartu su bankroto administratoriais S. Frikliu, N. Kuperiu, G. Adomoniu jau 5-eri metai kaip vagia Snoro banko kreditorių pinigus bei, pusvelčiui pardavinėdami banko turtą, dalinasi „otkatais“. Banko Kreditorių komitetas, vadovaujamas Indėlių draudimo fondo vadovės A. Mažintienės ir kurio narė yra D. Burgienė, tvirtina visas bankroto administratorių išlaidų sąmatas ir visus turto pardavimo sandorius!

Taip ir „išplaunami“ banko akcininkų ir indėlininkų pinigai, tik į savas kišenes!“, - pinigų įteisinimo deklaravimo būdu versiją atskleidžia komentuotojas internete.

Šią informaciją ekspertai.eu perduoda policijai, prašydami ją patvirtinti arba paneigti. O jei reikia, pradėti ikiteisminį tyrimą.