Skaudi žinia - Latvija liko be pabėgėlių! Paslapčiomis paspruko paskutiniai oficialiai gavę prieglobstį asmenys, įskaitant suintegruotą vertėją

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-10-23 05:49:38, skaitė 2642, komentavo 0

Skaudi žinia - Latvija liko be pabėgėlių! Paslapčiomis paspruko paskutiniai oficialiai gavę prieglobstį asmenys, įskaitant suintegruotą vertėją

Liūdna tolerantiškai visuomenei naujiena atskriejo kaimyninės Latvijos.

Pranešama, jog iš ten pabėgo paskutiniai du oficialūs pabėgėliai iš 23-jų, 2015 m. gavusių prieglobstį toje šalyje pagal EK primestą kvotą. Kiti užvežtiniai į Vokietiją nelegaliai paspruko gerokai anksčiau.

Tarp pabėgusių pabėgėlių yra ir Muceniekų pabėgėlių centro darbuotojas - vertėjas iš Afrikos, kuris buvo laikomas idealiu pabėgėlių integravimo pavyzdžiu. Nes pats buvo pabėgėlis iš Eritrėjos, prakutęs latvių kalboje ir gavęs neblogai apmokamą valdišką tarnybą pabėgėlių centre.

Tačiau net tam džiunglių vaikui nelegalaus gyvenimo Vokietijoje perspektyvos pasirodė saldesnės, nei vertėjavimas pabėgėliams Latvijoje.

Pagrindinė priežastis, dėl kurios sprunka pabėgėliai - per menkos latviškos pašalpos, nepalyginamos su tomis, kurias gauna jų likimo broliai iš dosnių Mamos Merkel rankų.

Šiuo metu nedirbančiai šeimos galvai latviai moka 139 eurai per mėnesį. Kiti šeimos nariai kas mėnesį gauna dar po 97 eurus kiekvienas. Taigi, tipinė keturių pabėgėlių šeima su dviem vaikais nieko nedirbdama per mėnesį Latvijoje gauna 430 eurų. Pinigai mokami tol, kol pabėgėliai ras darbą, bet ne ilgiau kaip metus.

Būtent ši rūsti liberalios ekonomikos sąlyga labiausiai gąsdina pabėgėlius. Perspektyva po metų sėdėjimo ant liesos pašalpos sunkiai dirbti fizinį darbą tam, kad užsidirbti pragyvenimui sau ir savo vaikams, jų visiškai nevilioja. Tuo jie galėjo verstis ir Turkijoje.

Pajamas nešantį "darbą" Europoje dauguma jų įsivaizduoja, kaip neribotą vaikų darymą bei gimdymą, gyvenant valdžios apmokamame name, vien už statusą bei vaikus gaunant kelių VDU dydžio pašalpas bei lengvatas. O čia vietoje išsvajotosios dolce vita vietos mokesčių mokėtojų sąskaita jų laukia žuvies dorojimo fabrikai, valymo paslaugų įmonės ir statybų sektoriaus pagalbinių darbininkų pareigos su minimaliais atlyginimais.

Tskant, vietoje vokiško ar švediško socializmo, kuriame jiems būtų skirta privilegijuoto "vaikų veisėjų ir augintojų" luomo padėtis, vargšus įmetė į chemiškai gryną liberalią ekonomiką, kurioje kas nedirba, tas nevalgo. O kas dirba mažai kvalifikuotus darbus, tas valgo liesai. Džiūvėsėlius be sviesto ir be dešros.

Beje, įdomus aspektas - nelegaliai būdami Vokietijoje visi 23 pabėgę pabėgėliai (~pabėgėliai ) ir toliau gauna tuos 139 eurus iš Latvijos vyriausybės. Kuri net žada svarstyti galimybę kiekvienai pabėgėlių šeimai iš karto išmokėti dvylikos mėnesių pašalpą.

Kuriems galams?

Gal specialiai tam, kad tie pabėgėliai galėtų iškart pasiimti latviškas pašalpas už visus metus ir nieko nebelaukdami ir nesitikėdami nešti kudašių į sotesnes ES šalis?

O ką - visai įdomi ir svarstytina ir Lietuvoje praktika. Gavo žmogeliai prieglobsti, o paslaugūs Migracijos departamento pareigūnai jų ir klausia:

- Kaip ponai-afrikonai norėtumėte gauti lietuviškas pašalpas:

a) kas mėnesį, iki įsidarbinimo, bet ne ilgiau, nei metus; 
b) iš karto už metus į priekį?

Paslaugiai primindami, kad atveju B nelegaliai palikus Lietuvą nebebus galima į ją sugrįžti, nes teks iškart grąžinti neteisėtai pasisavintus mokesčių mokėtojų pinigus.

Hmm, tikrai įdomus pabėgėlių problemos sprendimo variantas.