Krūtų metamorfozės: M.Garbačiauskaitė apie LVŽS ir R.Karbauskį

Autorius: Artūras Račas Šaltinis: http://racas.lt/metamorfozes-g... 2016-10-28 11:56:30, skaitė 2968, komentavo 0

Krūtų metamorfozės: M.Garbačiauskaitė apie LVŽS ir R.Karbauskį

Pgrindinių Lietuvos naujienų logotipas
Pagrindinių Lietuvos naujienų logotipas. Krūtys paslėptos po rūbais.

Kvaili žmonės, kurie dedasi protingais, dažniausiai atsiskleidžia būtent per savo kvailumą. Mano asmenine ir subjektyvia nuomone, krūtų portalo (delfi.lt) vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė yra kvaila.

Kai ji rašo komentarus už mokesčių mokėtojų pinigus, kuriuos paskirsto Mokslo Taryba, dar šiek tiek save kontroliuoja, bet kai pralaimėjus konservatnikams, kurie skelbia pliusminus du trečdalius (nemokamų) komentarų krūtų portalo „Politikos ringe“ , lieja savo emocijas Facebook’e, savikontrolė dingsta ir Monika atsiskleidžia visu gražumu.

Nežinau, ar jai pikta dėl to, kad konservatnikų (nemokama) nuomonė ateinančius ketverius metus gali neberinkti pakankamai click’ų, ar dėl to, kad gali sumažėti „projektų“, ar tiesiog jai kaip moteriai patinka M.Adomėnas, ar ji pagaliau suprato, kad valdžioje vis dėlto bus LVŽS ir kad „projektai“ be valdžios palaiminimo neįmanomi, bet jos pastarųjų dienų nuotaikų metamorfozės mane tiesiog sužavėjo.

Todėl negaliu jomis nepasidalinti. Šiaip ar taip, nors ir krūtų portalas, bet pagrindinis Lietuvoje.

durne1

durne2

durne3

durne4

durne5

durne7

durne6

Jei manęs paprašytų apibūdinti nuotaikos kaitą, sakyčiau, nuo visiškos desperacijos per neviltį iki susivokimo, kad vis dėlto nepavyko. Nors ir rinko įtakingiausius ir dėjo titaniškas pastangas.

Bet gražiausias yra Monikos ilgiausias tekstas, už kurį nemokėjo Mokslo Taryba ir kuriame Monika bandė atrodyti protinga. Mano subjektyvia nuomone, jai labai nepavyko, nes būti protingu ir bandyti atrodyti protingu yra labai skirtingi dalykai. Ypač – kai širdyje neviltis ir netikrumas dėl ateities.

Gerai, trolinimą šalin, dabar apie valstiečių pergalę. Patinka mums tai ar nepatinka, ji yra logiška, rinkėjai pasakė, ką galvoja ir tą pasirinkimą reikia gerbti. Čia kaip su Brexitu – niekas netikėjo, elitui nepatinka, bet tam buvo prielaidų ir nepadės jokie nauji priešlaikiniai. Netikiu aš jais, o jei jie ir įvyktų, rezultatas Valstiečiams gal net palankesnis būtų.

Kaip vakar rašė Vladimiras Laučius, „nuo pat 2000 m. Seimo rinkimų kas ketverius metus labai didelė rinkėjų dalis arba net dauguma balsavusiųjų nori ne šiaip nubausti valdžią už socialinį nejautrumą, bet nubausti taip, kad joje neliktų socialdemokratų ir konservatorių.“

Tai štai, atsirado tokia jėga, kuri tuos norinčius nubausti gana tinkamai konsolidavo ir pristatė savo paternalistinę pasaulėjautą ir aiškiai KAIRIĄJĄ ekonominę politiką ir laimėjo. Be to, partijos neturi Lietuvoje autoriteto, o po tokių ministrių kaip Vėsaitė, Pitrėnienė ir Pabedinskienė, profesionalios vyriausybės idėją parduoti valstiečiams buvo dar lengviau.

Galime dabar spjaudytis nuo to neaiškaus valstiečių-žaliųjų darinio, bet reikia pripažinti, kad kai šalyje baigus vadovauji kairiajai koalicijai yra tokie skurdo rodikliai, kai regionai yra tokie apleisti, kai kaimas geria ir tokia emigracija, reikėjo kažko tokio laukti.

Galiausiai, akivaizdu, kad nepatenkintas buvo ne tik kaimas, bet ir miestas. Po euro kainos aiškiai pakilo ir daugumai tai labai pasijuto – žmonių perkamoji galia sumenko, ir kadangi daugelio pajamos nedidelės, tai kerta.

Socdemams viskas buvo dzin per tuos ketverius metus, galiausiai jų kadenciją vainikavo superliberalus darbo kodeksas, regionuose jie nedirbo nei per kadenciją, nei prieš rinkimus, tai ko jie dabar stebisi?

Konservatoriai svaigsta apie investicijas ir startupus. Kokie startupai, kai 2015 m. duomenimis, kaime be tualeto su nutekamuoju vandeniu gyvena 31 proc., be vonios ar dušo – atitinkamai 4 ir 29 proc. žmonių. Investicijos, žinoma gerai, bet reiktų pasistengti, kad ir gerovė būtų tolygiau valstybėje paskirstoma. Ir – rinkėjai turi trumpą atmintį, bet va štai Kubiliaus nurėžtas pensijas ir kalbas apie išlaikytinių mentalitetą žmonės atsimena, nors užmušk.

Na ir perka jie tą serialu paremtą Naisių viziją. Feisbuko komentuotojai ir klausia – kas čia blogo, kad Naisiai sutvarkyti, ar geriau geriantis ir apleistas kaimas? Bėda ta, kad Naisių vizija labai jau lėkšta ir primityvi, ir norėčiau rinktis ne iš šių dviejų alternatyvų, bet kad kaimas būtų pasiturintis, gerai gyvenantis, leidžiantis sau ir kokybišką pramogą ir turintis didesnių aspiracijų, ne tik tvarkingą kolūkį su pagoniškais stabais ar agitbrigadų teatrą. Bet tokio pasirinkimo nėra.

Apie Naisių fenomeną gerai rašė Indre Makaraityte: „Kodėl doru darbu uždirbančiam atlyginimą žmogui reikia duoti nemokamų koncertų, nemokamų festivalių, kodėl už jį kažkas turi ateiti ir iškloti trinkelėmis aikštę, kad jam nereiktų braidyti po purvą traktorių išmuštose duobėse?“

O mes netrukus pamatysime, ko vertos taip garsiai deklaruojamos Valstiečių vertybės ir kaip jiems pavyks įgyvendinti tai, ką pažadėjo. Nes laimėjus šitiek mandatų pasiteisinimas, kad neleido koalicijos partneriai, nebegalios.

Išvadas galite pasidaryti patys.

O bet tačiau dar įkišiu savo trigrašį ir pasiūlysiu atkreipti dėmesį į Monikos pasažus apie Pitrėnienė ir Vėsaitę, bei visiškai kvailą jos ilgojo komentaro pabaigą. Nes tik ožys raudonais batais gali teigti, kad su 56 balsais Seime gali įgyvendinti viską ką norėjai, be koalicijos partnerių paramos.

Nežinau, ar Monika turi raudonus batus.