Britanijoje sparčiai didėja geografinė atskirtis tarp imigrantų ir vietinių britų

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2016/1... 2016-11-09 05:54:25, skaitė 2965, komentavo 0

Britanijoje sparčiai didėja geografinė atskirtis tarp imigrantų ir vietinių britų

Organizacijos "Atvira demokratija" paskelbtas tyrimas rodo, kad Jungtinėje Karalystėje vis daugėjant imigrantų, tarp vietinių britų ir migrantų didėja geografinė atskirtis.

Pasak tyrimo autorių, imigrantai ir vietiniai nėra linkę maišytis ir gyvena atskirose gyvenvietėse. Taip pat parodyta, kad iš vietų, kur sparčiai auga imigrantų populiacija, britai išsikrausto į vietas, kur daugumą sudaro baltieji.

Newhame, rytiniame Londono rajone, tik 16% gyventojų yra baltieji. Prieš 10 metų jie sudarė 33% gyventojų. Panašūs baltųjų populiacijos mažėjimo tempai yra ir kituose miestuose, tokiuose kaip Birmingamas, Lesteris, Slau, Lutonas ar Bradfordas.

Kai kuriose šalies vietovėse nuo 1991 iki 2011 metų baltųjų populiacija sumažėjo net 50%.

Vienas iš homogeniškiausių migrantų gyvenamų miestelių yra Blackburnas, kurio Whalley Range rajone net 95% gyventojų yra imigrantai iš Artimųjų Rytų ir kitų Azijos šalių, o vietinės mėsos parduotuvės savininkas teigia, kad jam nei karto nėra tekę parduoti mėsos baltajam britui.

Tyrimas, atliktas prof. Tedo Cantle'o ir prof. Erico Kaufmanno, parodo, kad Jungtinė Karalystė yra kaip niekada anksčiau etniškai maišyta, tačiau ir izoliacija tarp baltųjų ir imigrantų auga itin greitai. Imigrantai nėra linkę integruotis ir gyvena uždarose bendruomenėse, o vietiniai gyventojai stengiasi kuo greičiau išsikraustyti iš vietovių, kur imigrantų populiacija auga.

Parengta pagal Dailymail.co.uk informaciją