Tokia miela Amerika

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/tokia-miela... 2016-11-10 09:02:43, skaitė 2245, komentavo 0

Tokia miela Amerika

Kaip byloja mano gyvenimiška patirtis, visus apgauti ir pergudrauti bando, švelniai tariant, ne patys protingiausi žmonės. Ir visos tos nesibaigiančios melagystės suveikia labai trumpam laikui. O štai Amerika, panašu, šventai tiki, kad galės visą pasaulį kvailinti iki begalybės. Ir tai, mano manymu, ne pačiu geriausiu būdu liudija apie amerikiečių protinius sugebėjimus.

Ką jie ten paprastai inkriminuoja TSRS/Rusijai, kai mėgina pavaizduoti rusus „blogio imperija“? Perbėkime per sąrašiuką.

Stalino represijos

Didžiausias Gulago kalinių skaičius buvo maždaug 1,8 milijono žmonių. Įskaitant kriminalinius nusikaltėlius, nacistų kolaboracionistus ir karo belaisvius. Sušaudytų tarp 1917 ir 1953 metų skaičius yra gerai žinomas – 730 000 žmonių. Įskaitant Pilietinio ir II Pasaulinio karų aukas.

Tuo pat metu kalinių Amerikoje skaičius šiandien siekia 2,6 mln žmonių. Turėdamos vos 5% pasaulio gyventojų, Jungtinės Valstijos uždarė už grotų 25% visų pasaulio kalinių. Ir ką po to derėtų vadinti „tautų kalėjimu“? Kur viešpatauja nelaisvė?

Vien žuvusių nuo nežmoniškų sąlygų Ruzvelto darbo armijų skaičius įvairių amerikiečių tyrinėtojų duomenimis sudaro daugiau kaip 500 000 žmonių. Ir šie duomenys iki šiol užslaptinti.

Rusai savo represijas pripažino, pasmerkė ir pareiškė atgailą. Amerikos vyriausybė savo nusikaltimus prieš savo pačios tautą iki šiol tebeslepia.

Beje, o kaip dėl japonų kilmės amerikiečių, kuriuos masiškai sukimšo 1940 metais į konclagerius vien dėl to, kad pas juos buvo „neteisingos“ akys? Kažkas atsiprašė už tai po 75 metų?

Tankai Prahoje

„Siaubingi rusai sutraiškė sukilimą tankais“. Malšinant 1968 metų riaušes, žuvo maždaug 50-60 čekų. Dauguma žuvo nuo draugų iš Vokietijos Demokratinės respublikos rankų, tačiau jiems pretenzijų niekas nereiškia.

Maždaug tuo pačiu laikotarpiu Amerika įsiveržė į Vietnamą, kur užmušė ir sužalojo daugiau kaip 6,5 mln žmonių.

Tačiau amerikiečiai – balti ir pūkuoti, o rusai – pikti kraugeriai. Teisingai, daktare Gebelsai?

Tragedija Novočerkaske

Taip, tragedija. Tarybinių žmonių maištas – beprecedentinis atvejis. Iki tol nieko panašaus nebuvo nutikę. Ir TSRS tokiems atvejams neturėjo nei guminių lazdų, nei ašarinių dujų, kaip „demokratiškuose“ Vakaruose.

Žuvo 26 žmonės, dar 87 buvo sužeisti.

Maždaug tuo pačiu laikotarpiu Amerikoje nušniokštė ištisas maištų stambiuose miestuose cunamis: Sent Luise, Detroite, Losandžele ir t.t. 1964 metais įvyko 5 riaušės, 1965 – 9, 1966 – 38, 1967 – jau 230. 1968 balandį, kaip atsakas į Martino Liuterio Kingo nužudymą, buvo surengta 202 maištai.

Oficialiais duomenimis 1964 metais buvo užmušti 5 ir sužeista apie 100 žmonių, 1965 – 36 ir 200, 1966 metais – 11 ir 500, 1967 – 117 ir 200, pirmojoje 1968 metų pusėje – 46 ir 3500 žmonių.

Neoficialiais duomenimis, vien Sent Luise ir Detroite malšinant riaušes buvo užmušta apie 200 žmonių kiekviename mieste.

Tačiau Amerika juk balta ir pūkuota, o Rusija – totalitarinė baisybė. Gebelsas audringai ploja karste.

„Įsiveržimas“ į Gruziją 2008 metais

Seniai įrodyta, kad būtent gruzinai pradėjo Cchinvalio ir aplinkinių kaimų apšaudymą, sumanę surengti Osetijoje etninius valymus (beje, jau ne pirmą kartą per pastaruosius metus). Ir tik visiškai ir galutinai parsidavę pseudo žurnalistai varo seniai netgi ES oficialių struktūrų paneigtą liniją.

O kiek taikių gyventojų žuvo Gruzijoje, kai Rusija privertė režimą sudaryti taiką? Nulis.

O kiek žuvo per Amerikos įsiveržimą į Iraką ir Afganistaną? Irake skirtingais duomenimis nuo 1,3 iki 1,5 mln, Afganistane – daugiau kaip 300 000.

Ir dar nereikia pamiršti, kad rusai Osetijoje buvo dislokuoti JTO nutarimu ir turėjo šios organizacijos taikdarišką mandatą. Amerikos gi invazijos neturi jokio juridinio pagrindo.

Bet juk Amerika – balta ir pūkuota, o Rusija – siaubūnė pasaulinio masto.

Policija

Rusijoje per pastaruosius metus policija nužudė 14 žmonių. 13 iš jų – teroristai vachabitai Kaukaze. Amerikoje per šį pusmetį policininkai nušovė 400 žmonių, daugiau kaip trečdalis jų buvo beginkliai. Bet juk iškart visiems aišku, kur viešpatauja tikroji laisvė ir demokratija.

Ir dar. Palyginimui

Rusija remia rusų kilmės sukilėlius, kurių netgi Kijevo teismas nepripažino teroristais, Ukrainos rytuose. Jie sukilo prieš neonacistinį perversmą. Įsivaizduojate, kaip suįžūlėjo tie rusai? Jie neleidžia nebaudžiamai žudyti savo tautiečių rusų!!!

Amerika Sirijoje remia tarptautinėje arenoje visuotinai pripažintus teroristais islamistus iš IV ir an Nusra grupuočių, kurios kaunasi prieš teisėtai išrinktą Bašaro Asado vyriausybę.

Bet juk Amerika balta ir pūkuota, o rusai – laukiniai kraugeriai.