Kaip nustoti mirkti negatyvo dumble ir išplaukti į švarius gyvenimo vandenis

Autorius: Linga Švanienė Šaltinis: https://psichologaspades.blogs... 2016-11-12 21:19:09, skaitė 2500, komentavo 0

Kaip nustoti mirkti negatyvo dumble ir išplaukti į švarius gyvenimo vandenis


Arūno Maniušio nuotr.

Skaitau S.Kovaliovo straipsnį "Kai kas apie gerą gyvenimą" ir norisi pasidalinti man patikusiomis mintimis.

Profesorius pastebėjo, kad norint ką nors diskredituoti, tai paprastai daroma trimis būdais:

1. Visas dėmesys kreipiamas į oponento trūkumus ir jie visais būdais išryškinami ir aptarinėjami, kai tuo tarpu geri dalykai sąmoningai nematomi arba apie juos nutylima.

2. Stengiamasi pabrėžti, kad jūs nesusijęs su tomis blogybėmis, kurios būdingos oponentui, ir jis yra vos ne tų blogybių šaltinis. Pavyzdžiui, teigiama, kad piliečiai visai nesusiję su blogybėmis, vykstančiomis šalyje, nes kalti tik valdininkai.

3. Oponentas nėra laikomas lygiu sau, apkaltinant jį amoralumu, kompetencijos stoka, akivaizdžių dalykų neišmanymu ir pan.

S. Kovaliovas kviečia nustoti mirkti negatyvo dumble, o plaukti į švarius gyvenimo vandenis.  Ir tai daryti galima atitinkamais trimis būdais:

1. Sąmoningai ieškoti gyvenime gerų dalykų. Jei protas iš įpratimo kreipia dėmesį į negatyvus, tai reikėtų jį auklėti vienai blogai minčiai priskiriant tris geras mintis.

2. Prisiimti pilną atsakomybę už savo gyvenimą, nes visa tai, kas su mumis nutinka, yra pasekmė, kad kažko nepadarėme (dažniausiai) arba padarėme ne tai ir/ar ne laiku.

3. Pabandykime (net jei iš pradžių bus nelengva) gyventi taip, lyg mus suptų ne apgavikai, niekšai, savanaudžiai, o paprasti žmonės, kurie turi tiek gerų tiek blogų savybių. Tamsia ar šviesia puse jie į mus atsisuks, priklauso tik nuo mūsų pačių.

Pagal S.Kovaliovo straipsnį "Кое-что о Хорошей жизни…"