Lietuvos mokslininkai A. Vinokuras, E. Žiobienė ir kiti apie pabėgėlių integravimą žinojo ir rašė dar 2009 m.

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/vokiet... 2016-11-17 08:37:07, skaitė 2669, komentavo 0

Lietuvos mokslininkai A. Vinokuras, E. Žiobienė ir kiti apie pabėgėlių integravimą žinojo ir rašė dar 2009 m.

Vokietijos vykdoma pabėgėlių politika stebina ir skeptikus, ir ją palaikančiuosius. Tiksliau, palaikiusiuosius. Šiuo metu, kaip pranešė Vokietijos žiniasklaida, Vokietijoje statomos didesnės nei Berlyno sienos (jos aukštis buvo 3,6 m; viename miestelyje prie Miuncheno jos aukštis sieks 4 m).

Pabėgėlių siena bus baigta 2017 m. pavasarį.

2015 m. spalį daugiau nei 17 tūkst. pabėgėlių sėkmingai padavė Vokietiją į teismą dėl to, kad ši nesuteikė jiems pabėgėlių statuso.

Taip įvyko po kanclerės Angelos Merkel atvirų durų politikos, kai 2015 m. į šalį leista atvykti 1,1 mln. pabėgėlių. (Šaltinis: independent.co.uk)

Kol kas nežinia, ką apie pabėgėlių krizę žinojo ES valdžia ir Vokietija, tačiau Lietuvos mokslininkai ir visuomenės veikėjai Arkadijus Vinokuras, dr. Edita Žiobienė, dr. Tadas Tamošiūnas ir dr. Zita Čeponytė dar 2009 m. išleido knygą „Pabėgėlis daugiakultūriškumo kontekste (pagalbinė knyga žurnalistams, pabėgėlių asociacijoms, politikams, darbdavių ir verslo asociacijų, valdžios institucijų, jaunimo atstovams“ (sudarytojas A. Vinokuras). Ši knyga išleista vykdant Europos pabėgėlių fondo Lietuvoje 2008 m. programą.

2009 m. gruodžio 19 d. minėta knyga pristatyta Lietuvos vartotojų institute.

Jos visą tekstą lietuvių kalba (152 puslapiai) galite skaityti čia.

Galbūt tuomet Jums pavyks suvokti, kad pabėgėlių krizė buvo seniai planuotas dalykas, o ne sąmokslo teorija. Tiesa, vėliau A. Vinokuro sudarytoji knyga buvo tartum pamiršta, nors joje yra aiškios instrukcijos, pvz., žurnalistams, kuriose dažnai minimas žodis PRIVALO: Žurnalistams – jie privalo objektyviai, nenusižengdami Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksui, pristatyti pabėgėlių temą visuomenei. (...) Lietuva, tapusi Europos Sąjungos nare, privalo suteikti politinį prieglobstį tiems, kurie to prašo, neribojant pabėgėlių skaičiaus.