Kodėl prisijungiau prie Valstiečių ir žaliųjų frakcijos Seime

Autorius: Naglis Puteikis Šaltinis: https://www.facebook.com/notes... 2016-11-18 08:53:59, skaitė 3247, komentavo 0

Kodėl prisijungiau prie Valstiečių ir žaliųjų frakcijos Seime

Problemas galima kelti būnant opozicijoje ir kėliau jas 2012-2014. Spręsti tas problemas galima būnant pozicijoje - tai ir dariau 2011 metais, pvz. mano iniciatyva pavyko prastumti įstatymo pataisą, draudžiančią šiukšlių deginimo gamykloms miestų centruose deginti plastikus. Dabar jungiuosi prie Valstiečių ir žaliųjų frakcijos Seime, nes jie, be Centro partijos, vieninteliai įtraukė į rinkimų programą tuos punktus, kuriuos kėliau ir ties kuriais dirbau nuo 2011 metų - korupcijos ir turtinės nelygybės , mirtingumo ir emigracijos mažinimą, žemutinės savivaldos grandies bei teismų tarėjų atkūrimą. Jei LŽVS to nedarys - nedvejodamas iš jų frakcijos pasitrauksiu, kaip pasitraukiau iš TS-LKD partijos narių, kai pamačiau, kad Atgimimo ir Sąjūdžio laikų pasiaukojimą ir viešo intereso gynimą šioje partijoje išstūmė godumas, pasipūtimas, panieka mažai uždirbantiems ir patyčios.

Valdžios nesiekiau ir nesiekiu - nors Seimo audito komiteto pirmininko poziciją gali būti skirta tiek pozicijai, tiek opozicijai, o pastarieji valdantieji buvo sau pasiskyrę pirmininką, opozicijai "numetę" tik pavaduotoją, ši dauguma yra kitokia ir pirmininkės poziciją suteikė opozicijai - šiuo atveju I.Šimonytei (TS-LKD), o mane pasiūlė pavaduotoju. Jei Seimas tai patvirtins, būsiu kaip visada vienodai teisingas ir nieko nedangstysiu.

Jokiomis privilegijomis nesinaudojau:

Seimo automobilio prašiau tik dukart per 5 metus, kai skaudėjo koją ir pats negalėjau vairuoti;

užsienio komandiruotės buvau tik mirtino reikalo prispirtas dukart per 5 metus (Švedijoje dėl šiukšlių deginimo ir Gruzijoje dėl antikorupcijos - bet pastaroji, deja, neatnešė jokios naudos, skirtingai nei ta Švedijoje);

automobilio nelizingavau už valdiškas lėšas, kaip kad darė 90 proc. Seimo narių, o tik nuomavau (tokiu atveju negalima pasisavinti vertės apmokėjimo, kaip kad padaro lizinguojantys už taip vadinamas kanceliarines lėšas), 17 dieną grąžinau pasibaigus nuomos sutarties terminui;

Seimo viešbutyje negyvenu - gyvenu pas brolį Vilniuje;

1500 litų perviršį, kurį Konstitucinis Teismas sukombinavo Seimo nariams kaip neva algos atkūrimą po krizės atitikmenį, kas mėnesį pervesdavau labdarai, dažniausiai Bėdų turgui, nes jis kruopščiai patikrina paramos gavėjus, planuoju šitą praktiką tęsti kai tik grąžinsiu rinkimų skolas.