Trampas nori paskirti savo žentą-habadniką patarėju Baltuosiuose rūmuose

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/trampas-nor... 2016-11-19 11:17:24, skaitė 2902, komentavo 0

Trampas nori paskirti savo žentą-habadniką patarėju Baltuosiuose rūmuose

Izraelio portalas Cursorinfo rašo, kad išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trampo žentas Džaredas Kušneris gali užimti pagrindinio patarėjo Baltuosiuose Rūmuose. Laikraščio The Wall Streeet Journal duomenimis, paskyrimas 35-mečio Donaldo Trampo dukters vyro vyriausiu arba specialiuoju patarėju stumia būsimi aparato vadovas Reince Priebus ir jo patarėjas Steve Bannon.

Kol kas nėra aišku, ar federalinis įstatymas draudžiantis į tarnybą priimti gimines darbui Baltuosiuose Rūmuose. Tačiau būsimas prezidento žentas davė suprasti, kad apeis šią kliūtį, atsisakydamas nuo atlyginimo.

Kušneris, yra savininkas jo tėvo įkurtos statybų vystymo kompanijos ir laikraščio New York Observer, aktyviai dalyvavo Trampo rinkimų kompanijoje. Jeigu Hilari Klinton rėmėsi taktika pranešimų tradicinėje spaudoje ir televizijos MIP, milijardieriaus rėmėsi internetu ir socialiniu tinklu. MIP duomenimis, rinkimų išvakarėse jis buvo vienu iš artimiausių kandidato į prezidento postą patarėju.

Kaip papasakojo „Kursorius“, Donaldo Trampo žentas – Džeredas Kušneris – palikuonis žydų partizanų, jo senelė jaunystėje kariavo pačiame garsiausiame brolių Bielskių „šeimyniniame būryje“, kuris kovėsi su hitlerininkais Baltarusijos miškuose nuo 1941 iki 1944 metų.

„Aš anūkas žydų, pergyvenusių Holokaustą. 1941 gruodžio 7, dieną, kada japonai užpuolė Pirl Harborą, fašistai apsupo Naugarduko geto ir įsakė gyventojams išsirikuoti į dvi eiles. Taip jie suskirstė žmones į gyvus ir mirusius, – papasakojo interviu laikraščiui The New York Observer Kušneris, atsakydamas į kaltinimus kai kurių publicistų-žydų, pagal kuriuos Trampas neva yra „rasistas“ ir „antisemitas“. – Mano senelės sesuo, Ester, norėjo pasislėpti kaimynų name, bet vietinis vaikėzas, pamatęs, kur ji bėgo, ištempė ją iš ten. Ester buvo skaičiuje maždaug 5100 žydų, kurie žuvo pirmoje „akcijoje“ prieš Naigarduko žydus“.

Tuvija Belski ir jos broliai – Zuše ir Aronas – po karo repatrijavo į Izraelį, bet 1950 metais pervažiavo į JAV.

Savo interviu Džaredas Kušneris papasakojo apie tai, kad jis ir jo uošvis niekada neslėpė savo simpatijų Izraeliui. Kušnerio nuomone, antisemitizmo antpuolis ant Donaldo Trampo – yra jo politinių priešininkų užmačios.

Kaip pranešė „Kursorius“ dvi dienos iki prezidento rinkimų Ivanka kartu su vyru atėjo į Liubavičių rebė sinagogą, kad paprašyti dėl tėvo pergalės.

Džaredas Kušneris ir Ivanka Tramp susituokė 2009 metais. Vestuvių išvakarėse Ivanka priėmė gijurą, patvirtintą vienu iš svarbiausių JAV rabinų, tačiau, Izraelio rabinatas jo nepripažino. Pas santuokinių šeimą yra trys vaikai, rašoma Cursorinfo.

---
LDiena.lt: primename, kad "Chabad-Liubavič" judaistinė atšaka yra ypatingai ksenofobiška ir rasistinė. Jeigu normaliems žydams nekyla problemų bendraujant su kitų tautų atstovais, tai chabadistai mato vienintelį ateities scenarijų - judėjai (ir ne bet kokie- o tik priklausantys jų sektai) vieninteliai yra "Izraelio Dievo" vaikai, o visi kiti - tai dvikojai gyvuliai, niekuo nesiskiriantys nuo kitų galvijų ir todėl turintys aptarnauti "Išrinktąją Dievo tautą".

Tai kad jie į savo tarpą priėmė goję - pagal jų pačių apibrėžimą - gyvulį, tai tik dar kartą prikišamai pademonstruoja, kad net didžiausi fanatikai dėl didelių pinigų arba įtakos suras savo išsigimėliškoje ideologijoje dogmų apėjimo būdą.

"Chabad-Liubavič" sekta turi savo filialą ir Lietuvoje. Maža to, Lietuvos respublika oficialiai skyria jai paramą, kaip ir kitoms taip vadinamoms "tradicinėms religinėms" bendruomenėms.