Lenkijos vyskupai ir prezidentas Kristų oficialiai pripažino Lenkijos Karaliumi

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2016/1... 2016-11-24 09:08:45, skaitė 3843, komentavo 0

Lenkijos vyskupai ir prezidentas Kristų oficialiai pripažino Lenkijos Karaliumi


Susipažinkite - naujas Lenkijos respublikos karalius. ALELIUJA!

Šį savaitgalį Krokuvos Dievo Gailestingumo bažnyčioje Lenkijos katalikų vyskupai, dalyvaujant šalies prezidentui Andrzejui Dudai ir daugybei piligrimų, oficialiai paskelbė Jėzų Kristų esant Lenkijos Karaliumi ir pripažino jo valdžią valstybei, jos žmonėms ir politiniams vadovams.

Vėliau šią ceremoniją pakartojo visos šalies vyskupijos ir dauguma parapijų.

Ceremonijos idėja kilo iš kol kas oficialiai nepripažinto apsireiškimo Dievo tarnaitei Rosaliai Zelkovai, kurio metu jos buvo pareikalauta, kad Lenkija pripažintų Jėzų Kristų esant Karaliumi. Tačiau po Antrojo Vatikano susirinkimo šis siūlymas nesulaukė paramos iš vyskupų ir buvo atliktas tik dabar, praėjus daugiau nei 40 metų.

Tačiau socialinis Jėzaus Kristaus karališkumas yra paremtas dogmatinėmis tiesomis apie Kristų ir nėra paprasčiausio privataus apsireiškimo elementas.

Šv, Grigalijus Didysis asmenis, neigiančius Kristų esant kiekvienos valstybės ir viso pasaulio Karaliumi, įvardijo esant eretikais.

Apie socialinį Jėzaus Kristaus karališkumą rašė ir kiti popiežiai. 1925 metais popiežius Pijus XI išleido encikliką Quas Primas, kuria įvedė Viešpaties Jėzaus Kristaus Karaliaus iškilmę. Ji buvo ir tradiciniame liturginiame kalendoriuje iki šiol švenčiama paskutinį spalio mėnesio sekmadienį.

1969 metais popiežius Paulius VI pervadino iškilmę į Jėzaus Kristaus Visatos Valdovo šventę. Naujajame liturginiame kalendoriuje ji perkelta į paskutinį liturginių metų sekmadienį, tarp lapkričio 20 ir 26 dienos.

---
LDiena.lt: šis unikalus lenkų šūdeličio sprendimas - savo valstybei, oficialiai vadinamai respublika, pasiskirti Karaliumi prieš du tūkstančius metų galbūt gyvenusį, o gal ir ne, žydų mitologijos herojų, puikiai iliustruoja šizofrenišką fanatiško žydkrikščių religingumo prigimtį. Religingumo, nieko bendro neturinčio nei su Dievu, Vienatiniu Pasaulio Sutvėrėju, nei su Tikėjimu, kuris yra kiekvieno žmogaus asmeninis ryšys su savo Kūrėju.

Akivaizdu, kol mūsuose dominuos žydkrikščių okupantų atnešta ir mums prievarta primesta pasaulėžiūra - tol mes neišsivaduodime iš jos sukurtos parazitinės visuomenės pančių.