Kaip duoti kyšį kelių policininkui

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://www.facebook.com/algim... 2016-11-25 09:18:11, skaitė 1590, komentavo 0

Kaip duoti kyšį kelių policininkui


Kad kelelis nedulkėtų

Taip jau Kaune nuo G.Žemaičio laikų. Toks nerašytas. Jei stabdo, vadinasi reiks mokėti 100% atvejų. Nes Kauno mentas dykai rankos nekilnos. Jis tau ne koks tranzuojantis studentas iš kaimo.

Pirma taisyklė - nesiginčyti. Nes jei važiuoji normaliai, t.y. viršiji ne daugiau 12km/h (10 km/h = pastaba, pinigų nepaimsi, kiti dėl matuoklio paklaidos, jei užsišyksi, skųsies, tai ir nepriteis) - tai niekas tavęs nerūšios.

Paaiškina, ką pažeidei ir kokia bauda. Ginčysies - neims ir kainuos daugiau. Nes tada pastringa jo šeimyninė programėlė Ką Šiandien Parnešiu Bobai ir pasileidžia Apps Faras.

Nieko nekalbėk. Tegu savo kortas pats rodo. Būk kaip merga, duosi jei mokės paprašyti. Svarbiausia stebėti ir pamatyti ženklus.

Ženklas Nr.1. Faras ilgokai nužvelgia veidrodėlyje (tu jau sėdi patrulinėj ant užpakalinės). Tikslas - įvertinti, ar tu ne koks žurnalistas ar šiaip nesveikas pilietinės visuomenės stukačius.

Ženklas Nr.2. Ilgai varto rankose tavo vairuotojo pažymėjimą, tarsi ten būtų ką studijuoti. Tikslas - laukia pasiūlymų. Geriau patylėti, nes tada įgyji strateginę iniciatyvą ir krenta kaina. Jis turi prabilti pirmas.

Ženklas Nr.3. Jis prabyla. Tekstas standartinis: "Tai kur, VAIRUOTOJAS, dirbat?" (variantas perskaičius iš teisių - ponas Jonai ar Petrai). Tarsi jam tikrai tai rūpėtų ir turėtų bent kokią reikšmę. Tikslas - patikrinti tavo mokumą ir pradėti derybas. Atsakyti reikia, kad pardavėju Maksimoj ar turguj, tada bus pigiau.

Dabar tavo eilė prabilti. Reikia kuo daugiau, pageidautina- rusiškai, keiktis. Tipo bl,nx, kaip nepamačiau ženklo, pzdc, mane boba užmuš, pinigų tai nė, dar už butą krv nemokėta... Tai paskutinis testas - patikrinimas, ar esi savas.

Tada jau gali duoti. Pusę pusės baudos padedi ant rankinio stabdžio. Jei knisis, stumi dūrą ir sakai, kad tai moki baudą. Na, runkelis, nesupratai.

Jei ims, paprastai meta raktinę frazę "Ar problemų nebus?". Atsakai, kad tu rizikuoji daugiau, kalėjimu, taip kad ne. Tada įgudusiu judesiu viens du paima ir atsisveikinat kaip seni, geri draugai.

Atiduodamas teises visada sako - būkit atsargūs už vairo ir palinki gero kelio.

Kauno kelių policininkai - geri ir mandagūs žmonės. Čia tau ne Vilnius ar kokia Šilalė, ten tai žvėrys. Su šlypsais, glotniai nusiskutę sadistai, tfū.