Valdas Anelauskas: Prezidento Donaldo Trampo rinkiminis pažadas „Make America Great Again“ – neįgyvendinama svajonė?..

Autorius: LaisvasLaikraštis.lt Šaltinis: http://versijos.lt/valdas-anel... 2016-11-28 08:54:19, skaitė 1303, komentavo 0

Valdas Anelauskas: Prezidento Donaldo Trampo rinkiminis pažadas „Make America Great Again“ – neįgyvendinama svajonė?..

Kaip žinia, po JAV prezidento rinkimų protestai prieš Respublikonų partijos remiamą Donaldą Trampą virto riaušėmis. JAV policija sulaikė mažiausiai 250 žmonių, dalyvavusių riaušėse, kurias D. Trampo priešininkai kėlė po jo pergalės prezidento rinkimuose. Apie tai lapkričio 11 d. informavo naujienų agentūra „The Associated Press“. Porinkiminės aistros plačiai nušviečiamos viso pasaulio žiniasklaidoje. Gėdingai baigiantis kadenciją Barakas Obama, lankydamasis Vokietijoje, per spaudos konferenciją atvirai pareiškė palaikąs protestuojančius prieš D. Trampą bei paragino tęsti protestus toliau. Nei jis, nei rinkimus pralaimėjusi H. Klinton, iki šiol nepasmerkė riaušininkų.

Los Andžele (Kalifornijos valstija) protestai buvo iš esmės taikūs, bet ten sulaikyti 185 žmonės. Pagrindinė dingstis jiems sulaikyti buvo tai, kad protestuotojai blokavo gatves ir kliudė eismui. AP duomenimis, per vieną iš sulaikymų buvo lengvai sužeistas policininkas. Kalifornijos valstijos Oklendo mieste, kur per protesto akcijas traumų patyrė keli policininkai, buvo sulaikyta 11 žmonių.

Anksčiau Oregono valstijos Portlando mieste, kur lapkričio 9 dieną apie 300 žmonių užblokavo automobilių eismą, buvo sulaikyta keliasdešimt protestuotojų. Policija buvo priversta panaudoti pipirines dujas ir gumines kulkas, kadangi riaušininkai stabdė automobilius ir vykdė vandalizmo aktus. Niujorko policija taip sulaikė mažiausiai 30 protesto akcijos dalyvių.

Oregono valstijos Judžino mieste gyvenantis disidentas Valdas ANELAUSKAS išskirtiniame interviu „Laisvam laikraščiui“ mielai sutiko pakomentuoti porinkiminę situaciją JAV, kas yra visoje Amerikoje kilusių riaušių užsakovai bei vykdytojai.

„Šią savaitę Amerikoje švenčiama Padėkos diena (angl. „Thanksgiving day“). Visi, laikantys save amerikiečiais, dėkoja Dievui ir likimui bei vieni kitiems už tai, ką turi. Tai tradicinė amerikiečių šventė, švenčiama be išimties visų piliečių, besijaučiančių amerikiečiais savo širdyje.

Padėkos diena nėra religinė šventė. Ją švenčiantys gali priklausyti bet kuriai religinei bendruomenei, gali būti atvykę iš bet kurio pasaulio kampelio, kilę iš bet kokio socialinio sluoksnio. Tai visiškai nesvarbu. Žmogus paprasčiausiai turi jaustis amerikiečiu, o iš tiesų yra savotiška religija. Todėl šiemet daugelis amerikiečių, Padėkos dieną valgydami tradicinį keptą kalakutą, esu tuo įsitikinęs, padėkos Dievui už naujai išrinktą prezidentą D. Trampą (man teko matyti ne vieną nuotrauką, kur žmonės laiko plakatus su užrašu „Thank You, Lord Jesus, for President Trump“).

Padėkos diena JAV švenčiama jau beveik 400 metų. Ji yra siejama su garsiąja metafora apie Ameriką, neva tapsiančia visam pasauliui „švytinčiu miestu ant kalvos“ (užuomina į biblinį Kalno pamokslą: „Jūs – pasaulio šviesa. Neįmanoma nuslėpti miesto, kuris pastatytas ant kalno“, Mato 5:14).

Tai susiję su pirmaisiais Amerikos kolonizatoriais, čia atvykusiais piligrimais. Vienas jų, pirmasis Masačusetso valstijos gubernatorius Džonas VINTROPAS 1630 metais pavadino Bostoną „švytinčiu miestu ant kalvos“ , siedamas jį su bibline Jeruzale, į kurią plūdo žydai. Amerikos piligrimai laikė save naujaisiais žydais (netgi oficialią Amerikos kalbą buvo norėta padaryti ne anglų, o būtent žydų kalbą).

Metaforą apie Amerikos didybę labai mėgo prezidentas Reiganas, o dabar štai ir naujai išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trampas sako: „Make America great again“. Jis tiki, jog Amerika vėl gali tapti didžiu „švytinčiu miestu“. Tiesą sakant, aš tuo labai abejoju, nes daugelis amerikiečių man atrodo kažkuo panašūs į gyvus lavonus. Amerikos visuomenė šiandien yra ne tik suskilusi ir susipriešinusi, iš tikrųjų yra tarsi dvi ar netgi daug įvairių Amerikų, kurios viena kitai yra priešiškos. Dalis žmonių rytoj dėkos Dievui už naująjį prezidentą D. Trampą, o kiti jo apskritai nepripažįsta, tretiems į viską nusispjaut, viskas dzin…

JAV suskaidyta ir supriešinta realybė man primena garsiąją Krylovo pasakėčią, kur gulbė, vėžys ir lydeka buvo pakinkyti į užklimpusi vežimą. Gulbė kilo aukštyn, lydeka nėrė į vandenį, o vėžys traukė atgal, ir vežimas iš vietos taip ir nepajudėjo… Todėl ir Trampo rinkiminis šūkis „Making Amerika great again“, manau, tėra tokia pat utopinė retorika, kaip ir tas keptas kalakutas, kurį rytoj mes suvalgysime ir užmiršime. Bijau, kad ta proga čia daug kur gali kilti riaušės, protestuojantys prieš Trampą yra pasiryžę ir toliau siautėti. Jie netgi planuoja sukelti didžiules riaušes Vašingtone, per prezidento D. Trampo inauguraciją“ – savo įspūdžiais bei įžvalgomis dalinasi V. Anelauskas.

___________________________________

— Iškart po JAV prezidento rinkimų interviu LL sakėte, kad Amerikoje net ir gamta džiaugiasi Donaldo Trampo pergale. Bet dabar štai koks netikėtas posūkis: visoje Amerikoje prasidėjo masiniai protestai prieš naujai išrinktą prezidentą! Kaip pakomentuotumėte šį reiškinį – nuvilnijusią protesto bangą bei kilusias riaušes?

— Visų pirma, masiniais kilusių protestų ir riaušių aš tikrai nepavadinčiau. Amerikoje, kaip ne kaip, 325 milijonai gyventojų, o protestuojančiųjų buvo kiek? Protestai prieš Trampą pagrinde vyko didmiesčiuose. Tarkim, vien tik Niujorke gyvena triskart daugiau žmonių nei visoje Lietuvoje, o į protesto demonstracijas ten susirinko vos keli tūkstančiai mitinguotojų. Netgi Lietuvoje tai neatrodytų labai masiška.

Tiesą sakant, panašūs protestai Amerikoje nėra kažkas netikėto ar juolab kažkoks posūkis. Vos tiktai Donaldas Trampas iškėlė savo kandidatūrą į prezidentus, prieš jį visą laiką kažkas protestuodavo. Pavyzdžiui, gegužės mėnesį, kai į mūsų miestą Judžiną buvo D. Trampas atvykęs, jau tada keli šimtai įvairių visuomenės padugnių čia protestuoti susirinko. Dažnai tokie protestai virsta riaušėmis.

Prisiminkime, kokia gausybė buvo pranešimų apie protestuojančių prieš Trampą sukeltas riaušes Čikagoje, Kalifornijoje bei kitur, tad nieko naujo tame nėra. Pagaliau, ką mes ir dabar matome, dažniausiai tai nėra normalios pilietinio protesto demonstracijos, o būtent riaušės! Per visą Ameriką praūžė dar viena riaušių smurto banga!.. Deja, pastaruoju metu tai tampa ko ne įprastu reiškiniu, nors elgiasi tie protestuotojai tarsi būtų laukiniai.

Pavyzdžiui, Čikagoje negrų riaušininkų gauja užpuolė 49 metų baltaodį vyriškį Deividą Vilkoksą, žiauriai jį sumušė, šaukdami: „Tu balsavai už Trampą!“, „Nereikėjo balsuoti už Trampą!“. Teko matyti internete video įrašą, vaizdas iš tikrųjų baisus. Pasižiūrėkite filmuotus vaizdus Amerikos gatvėse, koks elektoratas balsavo už Klinton – tai tikrasis jos fanatiškų gerbėjų veidas!..

Jei tikėtume oficiozinės žiniasklaidos propaganda ne tik JAV, bet ir Lietuvoje, už Trampą balsavo neišsilavinę, žemos kultūros, nedemokratiški ir šiaip jau neišsiauklėję žmonės. Žodžiu, tamsuomenė, runkeliai, buduliai, šunauja. Kai tuo tarpu už Klinton, priešingai, už ją, atseit, balsavo vien aukščiausios prabos inteligentai. Todėl dabar akivaizdžiai visi pamatėme tariamai „progresyviąją“ Amerikos visuomenės dalį…

Į JAV didmiesčių gatves išėjo vadinamieji „tolerantiški žmonės“, kurie iš tikrųjų yra patys netolerantiškiausi. Kai 2008 metais Amerikos prezidentu buvo išrinktas mulatas Barakas Huseinas Obama, mes visi tyliai susitaikėme su tuo, nors tikrai labai daug kam, tame tarpe ir man, jis nepatiko. O dabar štai ką jie sako apie Trampą, atseit, „ne mūsų prezidentas!“.

Žodžiu, man jau seniai aišku, jog garsiai rėkiančios mažumos, liberastai, apsimetantys žmogaus teisių „gynėjais“, ir jiems prijaučiantys, faktiškai yra žmogaus laisvės, žmogaus teisių ir demokratijos PRIEŠAI. Jiems laisvė ir demokratija priimtina tada, kai audringose diskusijose vyrauja jų pačių nuomonė. Todėl drąsiai galiu teigti – kokia Hilari Klinton, tokie ir jos gerbėjai!.. Vienas komentatorius tiksliai apibūdino: jeigu būtų galima pavaizduoti žmoguje apsigyvenusį velnią, tai jis turėtų Hilari Klinton pavidalą. Regis, tas šėtonas veržiasi iš jos vidaus į išorę ir dabar.

Iš pat pradžių buvo vykdomas aršus informacinis karas prieš D. Trampą, o dabar prasideda tiesioginis veiksmas (angl. „direct action“). Protestuotojai, tiksliau riaušininkai, jie ne tik rėkauja, rašinėja keiksmažodžius ant sienų, daužo mašinas, langus, blokuoja gatves, sukelia gaisrus. Pavyzdžiui, Oklando mieste, Kalifornijoje, buvo sudeginti keli net ir policijos patrulių automobiliai, sužeisti du pareigūnai. Indianapolyje riaušininkai anądien policininkus apmėtė akmenimis, du sužeidė, fanatiškai skanduodami „Kill the Police“ („žudyk policininkus“). Nors tokių incidentų pastarosiomis dienomis daugybė, bet tai nėra masinis reiškinys.

Priešingai, dauguma amerikiečių labai džiaugiasi D. Trampo pergale. Tame tarpe ir mano kaimynai karštai palaiko naująjį prezidentą, nors gyvenu aš tikrai ne turtuolių rajone, čia pagrindinai įsikūrę paprasti, eiliniai amerikiečiai, žemesnės viduriniosios klasės atstovai, sakyčiau, proletariatas. Atrodytų, jie tikrai turėjo palaikyti Klinton, tačiau taip nebuvo. Labai abejoju, ar kas nors iš mano kaimynų už ją balsavo. O prieš D. Trampą tai jau tikrai niekas iš jų neitų protestuoti, kaip daro labai jau specifinė publika, marginalai.

— Vienu metu atrodė, jog Oregone Amerikos „maidanas“ buvo prasidėjęs, tarytum spalvotoji revoliucija sugrįžo į savo tėvynę?

— Oregono valstijos pagrindinis miestas Portlandas buvo tapęs visos protestų bakhanalijos epicentru. Net Lietuvos žiniasklaidoje apie tai buvo užsiminta. Šiaip jau Lietuvoje, ko gero, mažai kas žinotų, kad toks miestas (kiek didesnis už Vilnių, 632 tūkst. gyventojų) Amerikoje yra. Nebent tuo garsus Portlandas lietuvių tarpe, nes kažkada krepšinį čia žaidė Arvydas Sabonis, kurį daug kas iš amerikiečių iki šiol prisimena.

O dabar štai kaip negražiai Portlando miestas pagarsėjo!.. Vietiniai riaušininkai per vieną vakarą miestui žalos pridarė už milijoną dolerių! Vienoje automobilių parduotuvėje net 20 naujų mašinų suniokojo, o kiek parduotuvių langų buvo išdaužyta!.. Riaušininkai daužė beisbolo lazdomis gatvėse stovinčius automobilius, parduotuvių vitrinas, blokavo gatves, kliudė eismui, vertė visokius griozdus ant tramvajaus bėgių, padeginėjo šiukšliadėžes, rovė gatvės žibintų stulpus, mėtė butelius į policininkus, netgi televizijos žurnalistus buvo užpuolę, nors vietinė žiniasklaida tikrai ne Trampo pusėje.

Visi pamatėme tikrąjį klintofanų veidą, kai nusimetę kaukes, jie pasirodė visu „gražumu“. Kaip ir reikėjo tikėtis, liberali Portlando miesto valdžia į daug ką žiūrėjo pro pirštus. Pats miesto meras perspėjo policiją, kad su protestuotojais elgtųsi galimai švelniau ir nepažeistų jų teisių. Kai valstijos Respublikonų partijos pirmininkas paragino Portlando merą atsistatydinti, o gubernatorę paragino įvesti mieste komendanto valandą ir pasitelkti riaušių malšinimui vidaus kariuomenę, reakcijos į tai nebuvo apskritai jokios. Gal todėl, kad Oregono valstijos gubernatorė Keit Braun pati yra lesbietė…

Vėliau policija vis tiktai buvo priversta panaudoti pipirines dujas, kadangi riaušininkai pernelyg įsisiautėjo, padėtis mieste darėsi nebevaldoma. Keliasdešimt riaušininkų buvo areštuota, bet neužilgo visus paleido. Išrašė nedidelę baudą už chuliganizmą ir laisvas, gali sau eiti ir toliau protestuoti.

— O tų protestuotojų – riaušininkų gretose daugiausia taip vadinamos mažumos?

— Be abejo, pirmiausia tai negrai, kurie gyvena ir dauginasi baltosios Amerikos sąskaita. Tokie daugiau nieko ir nesugeba, tiktai kelti riaušes. Pastarųjų kelių metų bėgyje rasinių riaušių JAV įvyko nemažai, jos vyksta nuolat įvairiose Amerikos vietose, kur gyvena bent kiek daugiau negrų. Jie vis labiau įžūlėja ir netgi atsirado riaušininkus vienijanti organizacija keistu pavadinimu „Black Lives Matter“ (liet. Juodųjų gyvybės svarbios), kuri tas riaušes kelia, o finansuoja ją, kaip neseniai paaiškėjo, garsusis „filantropas“ Džordžas Sorošas, kuris ir Hilari Klinton prezidentinę kampaniją dosniai finansavo. Portlande būtent ši organizacija aktyviausiai pasireiškė.

Video siužetuose matyti, kad apie du trečdalius protestuotojų sudaro juodukai bei vadinamieji „latinosai“ (išeiviai iš Meksikos ir įvairių Pietų Amerikos šalių). Daugelis jų nelegalai, kai kurie net laikė plakatus su užrašais: „Tavo siena nepastos mums kelio“ (turint omenyje D. Trampo planus kovoti su nelegalia imigracija ir prie sienos su Meksika pastatyti didelę tvorą). Protestuotojai skandavo „Tai ne mūsų prezidentas“ ir laikė plakatus su panašiais užrašais. Betgi ir taip aišku, kad daugelio jų prezidentas tikrai ne Trampas, jų prezidentas Meksikoje. Jau vien jų nelegalų buvimas Amerikoje savaime yra nusikaltimas.

Kas be ko, labai jau aktyviai protestuose prieš Trampą dalyvavo, pavadinkime, gamtos nuskriaustieji arba „biologinė klaida“, kaip viena įžymi daktarė Lora Šlesinger prieš keletą metų juos pavadino, dėl ko jie baisiai įsižeidė. Be abejo, Trampu nepatenkinti homoseksualai į gatves išėjo masiškai, visur matėsi daugybė vaivorykštinių vėliavų. Jie visi balsavo masiškai už Klinton.

Ir net jeigu nieko prieš mažumas naujai išrinktasis JAV prezidentas Trampas nebūtų pasakęs, jis vis tiek būtų „kaltas“, kadangi rinkiminės kampanijos metu atvykęs į kokį miestą, neateidavo pirmiausia atsižymėti į vietinį „gėjų klubą“, kaip tai darydavo Klinton.

Panašiai kaip TSRS laikais, kiekvienas valdžios pareigūnas, atvykęs į kokį nors miestą, pirmiausia skubėdavo į partijos komitetą, tai Amerikoje dabar visi politikai skuba pas iškrypėlius. O jei to nedarysi, tai liksi nesuprastas, „be vertybių“ ir „vaivorykštiniai“ iškart surengs prieš tave mitingą, kaip prieš valstybės priešą…

Tikiuosi, gal bent dabar pasibaigs geras gyvenimas viso pasaulio tolerastams-liberastams, kuriuos B. Obama, H. Klinton ir jų bendraminčiai dosniai apipildavo pinigais už jų kovą prieš „homofobus“. Ta „piniginė karvė“ prie JAV prezidento Donaldo Trampo, tikėkimės, gal pagaliau užtruks, todėl iškrypėlių „pasididžiavimo paradų“ rengėjams ateis sunkios dienos. Nemanau, kad dabar JAV ambasadorei Lietuvoje apskritai būtų leista tokiose eitynėse dalyvauti.

— Tačiau nuotraukose bei vaizdo įrašuose tarp protestuotojų matome nemažai baltųjų, ypač jaunimo?

— Taip, tai patys blogiausi, sakyčiau, baltosios rasės padugnės!.. Nuo marihuanos ir įvairių kitų narkotikų apspangęs palaidas jaunimėlis, chuliganai, vadinantys save „anarchistais“, „antifašistais“ ar dar kažkaip. Aš jau sakiau anąkart, koks ryšys yra tarp marihuanos ir balsavimo rezultatų. Todėl dabar tie „žolininkai“ ir pasireiškė.

Man šita publika labai gerai pažįstama, nes būtent tokie ir prieš mane Oregono valstijos universitete per mano paskaitas pastoviai protestuodavo. Kai kurie jų atrodė lyg būtų kokie urviniai žmonės. Ir ko tik jie čia neišdarinėdavo!.. Ypač merginos, išprotėjusios feministės, kaip ir ukrainiečių nuogos „femenos“, elgiasi tiesiog begėdiškai, net šlykštu žiūrėti. Kelis kartus policija turėjo mane saugoti, bet vis tiek lesbietės prasiveržė ir bandė mane auditorijoje užpult. Berods, nufilmuotas epizodas netgi YouTube yra…

Dauguma protestuotojų paprasčiausi valkatos, kurie čia didžiausioje liberalų pagarboje yra, lyg Indijos šventosios karvės. Mūsų mieste Judžine, taip pat ir Portlande, valkataujantį jaunimą gali sutikti vos ne kiekviename žingsnyje. Daugelis jų paaugliai, kurie elgiasi labai įžūliai. O jei tie valkatos dar vaidina „anarchistus“ bei „revoliucionierius“, tada liberalams visai puiku. Kairieji liberalai tokius valkatas yra pasiruošę lyg šventuosius garbint. Kraštutinius kairiuosius galima suprast, nes visokie valkatos bei iškrypėliai šiandien yra jų „revoliucinė armija“. Jie vieni kitus palaiko. Per visokius protestus ir riaušes tai tiesiog akivaizdu, viskas pagal Markūzės planą.

O jeigu atsiranda iš priešingos pusės koks nors ekstremistas Breivikas, tada liejasi krokodilo ašaros, atseit, „fašistai“ juos skriaudžia… Dabar Portlande kažkas neapsikentęs riaušininkų savivalės, kai tie tiltą buvo užblokavę, išlipo iš automobilio, išsiėmė pistoletą ir paleido kelis šūvius pirmiausia į orą, o paskui, kai suįžūlėjusi minia ėmė grėsmingai artintis prie jo mašinos, šovė vienam riaušininkui į koją. Tas žmogus tikriausia dėl to labai nukentės, gal net kalėjime ilgam atsidurs, o tuo tarpu riaušininkai, jei kurį jų ir areštuoja, tuojau pat paleidžiami. Prisimenu, 1999 metais anarchistų vadinamasis „juodasis blokas“ Sietlą nusiaubė, bet niekas iš jų už tai nesusilaukė jokios realios bausmės.

Kai aš dabar matau maištaujantį liberalų jaunimą, ir žinau, jog pusė amerikiečių balsavo už Hilari Klinton, man tampa aišku, jog prezidento Donaldo Trampo rinkiminis pažadas „Make America Great Again“ – neįgyvendinama svajone!.. Kaip Amerika gali tapti vėl didžia, jeigu pusė JAV gyventojų paprasčiausiai yra tokie, kokie jie dabar yra?..

— Kokius reikalavimus tie protestuotojai dabar kelia, ko jie nori, ko siekia?

— Siekiai tie patys kaip ir tų, kas šiandien Europoje kuria „naująjį europietį“. Tai vis ta pati „welcome refugees“ publika, kokių net ir Lietuvoje yra, laikiusių plakatus „Mes mylime pabėgėlius“ ar „Pabėgėliai, atvykite pas mus“.

Todėl man tiesiog knieti pacituoti žurnalistę Darją Aslamovą. Po to, kai Naujųjų Metų naktį atsibastėliai musulmonai Vokietijos mieste Kelne išniekino šimtus vokiečių moterų, viename savo reportažų ji papasakojo apie netikėtą pokalbį su „kažkuo“. Lygiai tokie patys „kažkas“, sunkiai apibūdinamas jaunimas prieš Trampą Amerikoje protestuoja. Lyg kažkokie mutantai būtų, išorėje ir viduje. Darja Aslamova rašė: „Aš ne iškarto supratau, kad tai moteris. Pirsingas, ežiukas ryškiai rožinių plaukų, suplėšyti džinsai ir beformis pūkinis paltas. Paklausiau, ką ji galvoja apie šią naktį Kelne?

– Jeigu mes laisvanoriškai priėmėme žmones su kita kultūra, mes turime duoti jiems adaptuotis. Ir mes privalome jiems duoti laiko adaptacijai. Ir mes turime mokytis jų kultūros.

– Gali būti, jie turi mokytis jūsų kalbos ir jūsų tradicijų? – klausiu aš.

– Jūs naivi. Pasaulis tampa globalus. Nacijos išnyksta ir tai nuostabu. Žemė tampa bendra. Kodėl žmogus iš Nigerijos negali atvažiuoti čia ir gyventi su savo šeima? Be vizos ir be paso. Tai bendra žemė. Pabuskite! Pasaulis turi būti spalvotas. Valstybės, nacijos ir religijos turi išnykti!..

Keista „rožinė“ būtybė žiūri į mane su neapykanta ir iškošia pro dantis:

– Jūs – nacistinis provokatorius!..

Paskui ji apsisuka ir dingsta minioje. Mano kolega, pagyvenęs vokiečių operatorius, ramindamas sako man: „Gaila, kad jos tėvai nepanaudojo kontraceptikų“.

Šis rusų žurnalistės aprašytas epizodas – geriausias atsakymas į jūsų klausimą: kokius reikalavimus JAV protestuojantys prieš Donaldą Trampą dabar kelia? Jų norai ir siekiai čia gan aiškiai įvardinti – „Pasaulis turi būti spalvotas. Valstybės, nacijos ir religijos turi išnykti!..“.

Dauguma baltųjų protestuotojų prieš Trampą būtent tokie ir yra, kaip ta Kelno belytė „rožinė“ būtybė. Visiški degeneratai, labai agresyvūs. Todėl man apmaudžiausia, kad jų tėvai nepanaudojo kontraceptikų…

Gerai prisimenu, kai Oregono universitete jie prieš mane protestuodavo, kartą vienas toks, irgi nelabai aiškios lyties „kažkas“, paklausė manęs: kodėl aš, atseit, „visiems jaučiu neapykantą“? Tada aš jam atsakiau, kad tikrai nejaučiu neapykantos visiems, o tik jaučiu pačią didžiausią neapykantą būtent tokiems individams, kaip jis. Ir dar jaučiu neapykantą, pridėjau, jo mamai, kad ji laiku nepasidarė aborto ir paleido į pasaulį tokį iškrypėlį degeneratą!..

Jei kada tenka su jais akis į akį susidurti ir kažką jiems kalbėti, tai tik tokie žodžiai, aštrūs lyg peilis, yra bene vienintelis dalykas, kas juos dar kažkiek paveikia ir kuriam laikui pranyksta visas jų tariamas „narsumas“. Tai puikiai žinau iš savo asmeninės patirties, nuolat kovojant su visokiai čionykščiais liberalais, o jiems kovojant prieš mane. Jiems apskritai baisiausia, kai kas nors labai grubiai įžeidžia jų liberališkus jausmus.

Kai aš dabar matau agresyviai nusiteikusius protestuotojus/riaušininkus, ultrakairiuosius radikalus, tai mane apima dar didesnis džiaugsmas dėl Donaldo Trampo pergalės, nes tai yra jau net ne antausis visiems tiems leftistams-liberalams, o smūgis lopeta per snukį!..

— Priminkite, kas dosniausiai finansuoja amerikietiškąjį „maidaną“?

— Taigi senis Sorošas daugybę milijonų į lūzerę Hilarę investavo, todėl aš nemanau, kad jis lengva širdimi susitaikys su pralaimėjimu. Sorošas sukėlė maidaną Ukrainoje, tai kodėl dabar nepabandžius Amerikoje? Būtent iš šio „filantropo“ gilios kišenės finansuojami maidanai, spalvotosios revoliucijos!..

— Manote, tai ne spontaniškai kilusios riaušės, o apmokamos protesto akcijos?

— Be abejo, tie riaušininkai, toli gražu, ne už dyką protestuoja. Daugeliui jų tai yra tarsi darbas. Kaip kartą teisingai pasakė D. Trampas, tai profesionalūs protestuotojai!.. Ir dabar interneto „skelbimų lentoje“ Craigslist gausu skelbimų, kur siūloma uždirbt iki $1500 per savaitę, protestuojant prieš D. Trampą!.. Mokama po penkiolika ar net aštuoniolika dolerių už valandą tokio „darbo“, netgi kelionės išlaidos kompensuojamos, gali pats pasirinkti, kur ir kada protestuosi. O rizika visai nedidelė: jei areštuos policija, tegausi nedidelę baudą, kurią, suprantama, padengs Sorošo fondas.

Ir be to dar visokios įžymybės atvirai tuos protestuotojus Amerikoje kursto. Pavyzdžiui, aktorius Robertas De Niro, kurio paklausus, ar riaušės yra tinkama reakcija į prezidento rinkimų rezultatus, atsakė: „Taip, visiškai. Viskas daroma teisingai“. Kalbėdamas apie išrinktąjį prezidentą D. Trampą vadino jį „atmata“, „kiaule“ ir „idiotu“, kuriam „norėtų smogti į veidą“!.. Ir ko tada stebėtis?..

Be abejo, daug kas, ypač vadinamųjų mažumų atstovai bei seksualiniai iškrypėliai, vien iš idėjos protestuoti prieš Trampą eina, visai už dyką. Tačiau pagrindiniai minios uždegėjai ir koordinatoriai gauna už savo „darbą“ gerą atlyginimą. Esu absoliučiai tuo įsitikinęs.

Lygiai taip pat ir Kijeve buvo, kai kas ten gaudavo net ir po $100 per dieną, o Ukrainoje tai nemaži pinigai…

— Interviu pabaigai dar vienas klausimas. Protestuojantys skanduoja: „Hilari surinko daugiau balsų!“ Daug kas dabar kaltina veikiančią rinkimų sistemą, nes jeigu būtų skaičiavę rinkėjų balsus, tai už Klinton iš tiesų prabalsavo šiek tiek daugiau amerikiečių negu už Trampą. Tai kodėl prezidento rinkimus laimėjo Donaldas Trampas?

— Jeigu JAV prezidento rinkimų sistema būtų panaši į Lietuvos, tai šiuos rinkimus, be abejo, būtų laimėjusi Hilari Klinton. Bet, kaip žinia, prezidento rinkimai Amerikoje nėra tiesioginiai. Remdamiesi amerikiečių atiduotais balsais už prezidentą, paskui balsuoja Rinkikų kolegijos nariai, kurių balsų dauguma rinkimų favoritui užtikrina kelią į Baltuosius rūmus.

Kiekvienai valstijai tenka rinkikų dalis, atitinkanti jos gyventojų skaičių. Tokiu būdu siekiama padidinti mažųjų arba retai gyvenamų valstijų įtaką. Amerika – federalinė valstybė, kur kiekviena valstija turi vienodas teises. Mano supratimu, gerai, kad Amerikoje visos valstijos turi savo balsą, o ne kelios pačios didžiausios viską nulemia.

Jeigu prezidento rinkimų sistema būtų paremta rinkėjų balsais, o ne valstijomis, tai kažkokia didelė valstija visuomet nugalėtų. O tai greičiausiai būtų liberaliausioji iš visų Kalifornija. Tada visi kiti amerikiečiai galėtų rinkimuose apskritai nedalyvauti. Gi dabar balsai išdalinti valstijoms ir nugali tas kandidatas, kuris surenka daugiausia valstijų, o ne žmonių balsų. Pagal Rinkikų kolegijos sistemą kiekviena valstija gauna vieną balsą už kiekvieną valstijai atstovaujantį Kongreso narį. Kalifornija jų turi daugiausiai – net 55. Septynios valstijos turi tik po tris. Tris rinkikus turi ir Kolumbijos apygarda, kurioje įsikūrusi sostinė Vašingtonas, nors atskiro balso Kongrese ji neturi.

Hilari Klinton balsai buvo sutelkti valstijose, kur ji laimėjo stipria persvara, pavyzdžiui, Kalifornijoje arba Niujorke. Tačiau šiuo atveju persvara nėra svarbi, kadangi laimėjus valstiją suteikiamas konkretus rinkikų balsų skaičius. Trampo balsai buvo labiau išsklaidyti visoje šalyje, todėl jam pavyko laimėti kur kas daugiau valstijų. Taigi jam teko daugiau Rinkikų kolegijos balsų, todėl jis laimėjo JAV prezidento postą.

Priminsiu, ši rinkimų sistema egzistuoja ir puikiai veikia daugiau negu du šimtus metų. Tereikia pasidomėti Jungtinių Amerikos Valstijų steigimo sutartimi ir suprasite, kodėl didesnės valstijos negali nulemti rinkimų ir primesti savo valios mažesnėms valstijoms.

Todėl tie, kuriems nepatinka tokia rinkimų sistema, tegul geriau dabar ne Trumpo rinkėjus kaltina, o Demokratų partijos nomenklatūrinį „elitą“, kad vietoj senelio komunisto Sanderso šlykščiąją Klintonienę jiems pakišo. Esu absoliučiai įsitikinęs, kad Bernis Sandersas tikrai būtų laimėjęs JAV prezidento rinkimus. Tik nepagalvokite, jog aš pats būčiau balsavęs už Bernį Sandersą, tačiau jis turėjo išties fenomenalų palaikymą.

O dabar nors šakalai bailiai inkščia, Liūtas drąsiai eina į priekį!.. Painkš, painkš ir pabrukę uodegas lys į krūmus…

— Dėkoju už pokalbį.