Daugėjant migrantų, Italijos moterys protestais atkreipia dėmesį į dažnėjančius nusikaltimus

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2016/1... 2016-11-30 08:44:13, skaitė 2631, komentavo 0

Daugėjant migrantų, Italijos moterys protestais atkreipia dėmesį į dažnėjančius nusikaltimus

Moterys Romos Aurelio rajone protestavo prieš naujo migrantų centro atidarymą ir teigė kasdien bijančios migrantų išpuolių. Protestuotojos laikė plakatus su užrašu: „Nėra saugumo, nėra ir laisvės“, ir sakė norinčios atkreipti dėmesį į jų rajone vis dažnėjančius migrantų vykdomus nusikaltimus, ypač seksualinius.

Smurto ir išprievartavimų skaičius Europoje drastiškai išaugo su pastaraisiais metais žemyną užplūdusia migrantų banga.

Eleanora, viena iš protestuotojų, dienraščiui Daily Express teigė: „Jau nebedrįstu vakare viena eiti namo. Skambinu savo vyrui, kad mane pasiimtų.“

Kita protestuotoja, Ilaria, sakė: „Nelengva ramiai pereiti šį rajoną naktį. Jautiesi sekama, stebima. Čia jau nebesaugu.“

Jaunų vyrų imigracija Europoje sukėlė seksualinio smurto epidemiją. Kaip rodo statistika, dauguma migrantų – jauni ir nevedę vyrai. Ekspertų teigimu, jei ši imigracija nebus sustabdyta, ji gali stipriai iškreipti Europos lyčių balansą – vyrų bus kur kas daugiau nei moterų ir situacija taps panaši į tokių šalių kaip Kinija, kur taikyta vieno vaiko politika privedė prie masinio moteriškos lyties kūdikių žudymo.

Šis lyčių disbalansas, vis daugėjant jaunų vyrų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos, vestų prie dar pavojingesnės situacijos moterims.

Migrantų vykdomų seksualinių išpuolių epidemija paplitusi daugelyje Vakarų ir Šiaurės Europos valstybių. Romoje protestuojančių moterų teigimu, situacija nevaldoma jau tampa ir tose Italijos vietose, kur įkuriami naujųjų migrantų centrai.