Lietuvos kariuomenės dalinius papildys 168 šarvuočiai po 9524 eurus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2016-11-30 20:05:48, skaitė 12607, komentavo 0

Lietuvos kariuomenės dalinius papildys 168 šarvuočiai po 9524 eurus

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų dalinius papildys iš Vokietijos kariuomenės įsigyjami atnaujinti ir geros komplektacijos šarvuočiai M577. Sutartį dėl 168 šarvuočių įsigijimo lapkričio 30 d. Vilniuje pasirašė Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos gynybos ministerijos atstovai. Bendra pirkinio vertė yra apie 1,6 mln. eurų. (Vieno šarvuočio kaina vos 9524 eurai - red. past.)

„Lietuvos kariuomenė įsigyja geros techninės būklės vadovavimo, netiesioginės ugnies paramos, medicinos ir mokymo paskirties šarvuočius M577, kurie užpildys trūkstamus Sausumos pajėgų šarvuočių pajėgumus“, – sakė įsigijimo sutartį pasirašęs Logistikos valdybos vadas plk. ltn. Ramūnas Baronas.

Planuojama, kad šarvuočiai Lietuvą pasieks etapais per 2017-2018 metus. Kartu su šarvuočiais Lietuvos kariuomenei taip pat bus perduoti atsarginių dalių ir įrankių komplektai, kita šarvuočio įgulai skirta įranga.

Lietuvos kariuomenėje jau eksploatuojami panašaus tipo vikšriniai šarvuočiai M113, todėl perkamos technikos nereikės naujai įdiegti į Lietuvos kariuomenę. Sausumos pajėgų daliniai jau turi savo mokymo programas, eksploatacijos ir remonto žinynus, taip pat anksčiau užsienyje apmokytus remonto ir vairavimo instruktorius.

Šaltinis: kam.lt

Giedrius Ber:
Puikūs šarvuočiai! Pradėti gaminti 1960 metais - neblogai užsirekomendavo Vietnamo kare - šarvai atlaiko strėles ar net ieties pataikymą! Šarvuotas aviaciniu aliuminiu 10-30 mm, deja nuo Kalašnikovo automato neapsaugo... Net 209 arklių variklis! Sveria 12 tonų. JAV nebenaudoja jau 20 metų.

Milda Bartasiunaite:
Šitas aliumininis šarvuotis 1960 m. buvo suprojektuotas kaip taktinių operacijų centras karo lauke. Keliu maksimum išspaudžia 58 km/h, užtat labai gražiai moka stovėti po medžiu ir atstoti laikiną vadavietę.
Kai strategijos nestokojantys mūsų KAM atstovai pasirašo 168 vnt. pirkimo dokumentą, lieka pasidžiaugti, tiek už stiprėjanti LT saugumą, tiek už vokiečius, kurie palaisvino savo antikvarinių karo mašinų garažus.

LDiena.lt
Žmonės spėlioja - o ką dabar darys puolantis rusas, kai jam kelią pastos šie puikios komplektacijos, nenugalimos vokiečių armijos kovos mašinos.
Ką darys - ką darys: selfius darys! O tuo tarpu, juos besiselfinančius nuiminės mūsų 10-ies snaiperių grupė, kurią specialiai Maidanui buvo paruošęs CŽV agentas ir patikėtinis Lietuvoje Audrius Butkevičius.