Iki ko privedė senelio projektas "ANŪKAS" - skyla konservatorių partija

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/silvi... 2016-11-30 22:17:26, skaitė 7117, komentavo 0

Iki ko privedė senelio projektas


Konservatorių partijos žiedas - durnelis tarp debilų

Na štai. Atėjo diena kai visiems jau yra pranešta. Skyla Konservatorių partija. Skyla partija, nepateisinant investuotojų į ją vilčių. 1,6 milijono eurų buvo investuota į partiją, kuri vietoj to, kad išsirinkę patyrusį solidų lyderį, išsirinko neapsiplunksnavusį daugiavaikį hipsterį ir paskandino dešiniuosius tarpusavo intrigų baloje.

Yra labai gera Lietuviška patarlė: Nekask duobės kitam, nes pats įkrisi. Kad Lanzbergis, Kubilius, Juknevičienė buvo tas intrigas visur mezgantis trejetukas, jokia čia paslaptis. Konservatorių klaida buvo viena: Gabrielius Lanzbergis.

Vaikis, gyvenantis kitų gyvenimus. Vaikis, tapęs savo senelio ir savo žmonos Austėjos Lanzbergienės šešėliu, ir jų norų pildytoju. Ar jis dėl visko kaltas?

Nemanau, nors paskaičius jo publikacijas, kartais atrodo, kad jis niekuo nesiskiria nuo jokios asmeninės atsakomybės nenešančių prasigėrusių Vilniaus Sodros biurokračių. Neneigsiu. Gabrielius išties turėjo neeilinę progą augti išskirtinėje šeimoje, bet jis į politiką lindo per anksti. Jis buvo proteguotas, o senelio protekcija atsisuko prieš jį patį.

Vietoj to, kad atgavus nepriklausomybę Vytautas Lanzbergis išeitų kaip tautos lyderis pakelta galva, jis įsivėlė į politines machinacijas, ko pasekoje buvo pramintas oželiu, o konservatorių būstinė - tvarteliu. Argi ne taip?

Jaunimėlis buvo apkvailintas, būktai mes atsinaujiname, o iš tikro be Lanzbergiuko, Konservatorių valdyboje, lygiai tie patys seni tranai.

Pripažinsiu. Ilgus metus Karbauskis buvo tas pilkasis, nežinomas pilkas politinis peliukas, kuris užaugo, subrendo ir nėrė į didžiąją politiką. Valstiečių triuškinama pergalė jam pačiam buvo netikėtumas. Dar didesnis netikėtumas buvo Konservatorių nusileidimas iki geltonųjų puslapių lygio. Taip, "Lietuvos Diena" galbūt ir prilaiko geltonų puslapių retoriką, bet aš ir pats mėgstu pašposyti. Argi ne juokinga, kai vos prieš mėnesį Konservatoriai postringavę apie Valstiečių galimą greitą susikaldymą dabar patys skyla? Audronius Ažubalis ir kiti pradeda suprasti, kad viskas einama teisinga linkme, tik keista, kodėl taip greitai iš Konservatorių pasiplovė Abromavičius. Kur jis dabar?

O valdininkas jis būtų neblogas.

Kaip supratau Delfi, 15min, Alfa.lt portalams buvo sumokėti nemaži pinigai avansu už vystomą prodešiniają krikdemų politiką, bet jau greitai kontraktas baigsis ir kas toliau?

Kaip galima suprasti Krikščionišką anūko pareiškimą prieš rinkimus, kad jis palaikytų vienalytes "santuokas"? Negi dar konservatoriai nesuprato, kodėl už juos nebalsavo? Jų užsitęsusi pralaimėtų rinkimų analizė parodo, kad jie visas savo jėgas skiria tik ideologinio grynumo paieškoms. Jie vis dar nežino, ar jie pralaimėjo rinkimus, jie vis nesutaria, kas yra šeima, kas yra gyvybė, kas yra laisvė. To paties Saudargo Pauliaus negalima sulyginti su senelio proteguotu anūku. Senelis Vytautas Lanzbergis gali daug ko norėti, bet kai Gabrielius arogantiskas nesusipratelis jam telieka viena galimybė. Dirbti Mortos darželio direktoriumi.

Dar Kubiliaus laikais Konservatoriai nudreifavo į Liberalizmą, koalicijoje ėjo ant Liberalų pavadėlio, O Gabrielius Landsbergis apskritai stebina - laksto paskui Liberalus kaip pamesta meilužė ir vis bando su jais susikukuoti. O gavosi taip, kad patys Liberalai su Gentvilu priešaky dėjo konservatoriams baną, ir Gabrielius su savo grupele liko ant ledo.

Toks pat likimas buvo ištikęs ir Borisą Jelciną, kai norint išvengti impyčmento jis neturėjo jokio kito varianto, kaip pasirinkti tuometinių Rusijos spec. tarnybų vieną vadų - Vladimirą Putiną. Tai, kad STT tapo Konservatorių sarginiu šunimi irgi daug ką pasako.

Konservatoriai privalo išmesti Kubilių, Juknevičienę, Razmą. Ir, net neabejoju. Jie arba juos išmes arba skils. Tiksliau jau skyla, ir čia jau kyla klausimas: į kiek dalių jie suskils. Į dvi ar penkias.

Konservatoriai iškilo su bažnyčios ir ypač regioninių vyskupijų palaikymu. Jie dar ilgisi tų laikų, kai kunigai bažnyčiose už konservatorius agitavo. Dabar kunigai tinginiais patapo. Nebeagituoja. Jie aplamai neturi laiko tuo užsiimti - ištisai laidotuvės ir baliai po laidotuvių!!!

Tai va iki ko privedė senelio projektas "ANŪKAS".

Iš dalies - tai geras pavyzdys istorijos vadovėliams, kad demokratinėje valstybėje nepotizmo atvejai partijose, kad ir postkomunistinėse šalyse, negali būti toleruojami. Ačiū Dievui, kad konservatorių tarpe atsirado susipratusių žmonių kaip Audronius Ažubalis

Žodžiu, pažaidėt vaikai politiką ir marš eit pietų miego. Dabar dėdė Karbauskis užsiims rimtais reikalais.