Artūro Paulausko pralaimėjimas 1998 metų Prezidento antrojo turo rinkimuose buvo sufabrikuotas, nes jis perdaug žinojo

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/silvi... 2016-12-10 00:01:16, skaitė 3364, komentavo 0

Artūro Paulausko pralaimėjimas 1998 metų Prezidento antrojo turo rinkimuose buvo sufabrikuotas, nes jis perdaug žinojo


Kuris geriau už kitus gaudo lochus?


...pjauna grybą?


...ambalina su tačke?


...ir priskaldė malkų?

Artūras Paulauskas netapo prezidentu tik todėl, kad per daug žinojo apie savo oponentus. Apie aukščiausius tuometinės ir dabartinės Lietuvos Respublikos pareigūnus jis žino absoliučiai viską.

Paulausko pralaimėjimas 1998 metų Prezidento antrojo turo rinkimuose buvo sufabrikuotas.

Tiek generalinio prokuroro, tiek Algirdo Brazausko, Vytauto Lanzbergio kitų tuometinių aukščiausių Lietuvos pareigūnų, kaip Lietuvos Banko direktoriaus kabinetuose buvę KGB operatyvininkai sumontavo pasiklausymo įrangą. Lietuvai tapus nepriklausoma, dalis KGB radio montuotojų specialistų išėjo į privatų verslą, ir parduodavo savo įtaką ir žinias tiek tuometiniams finansiniams konglomeratams tiek politikų ar kriminalinėms grupuotėms. Kaip matote iš pateikto archyvinio video, EBSW buvo šnipinėjama. Todėl ir EBSW ir kitų pareigūnų, verslininkų veikla buvo ir tebėra žinoma užsakovams. Užsakovai tai žmonės kurie jau 26 metus mūsų politinį gyvenimą tampo už virvučių, o geriausiai tai nušvietė Rolando Skaisgirio prodiusuotas politinis serialas "Gedimino 11".

https://www.youtube.com/watch?v=cGIH81wKGd4

1992 metais tos pačios Generalinės Prokuratūros veiksmai buvo labai suvaržyti. 1992 metais, priėmus Konstituciją, iš Generalinės Prokuratūros buvo atimta bendroji priežiūra.

Paprastai kalbant, prokuratūra neturėjo teisės patikrinti įmonių komercinės ir ūkinės veiklos. EBSW veiklą tyrusi komisija kaltino Paulauską buvusiu vienu iš EBSW stogų, ir proteguotojų. Negana to bankrutavusio koncerno EBSW veiklą tirianti parlamentinė komisija į asmenų, prisidėjusių prie koncerno sėkmingos veiklos, sąrašą, be Artūro Paulausko, įtraukė buvusius generalinius prokurorus Kazį Pėdnyčią, Vladą Nikitiną bei Antaną Klimavičių.

Jaunesniems tuometinėmis tamsiomis bylomis besidomintiems skaitytojams ir EBSW istoriją pamiršusiems feisbukiečiams priminsiu. Nuo 1992 iki 1995 metų EBSW koncerno bendrovė "Kauno holdingo kompanija" iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15, 6 tūkst. žmonių, kuriems ji liko skolinga apie 80 mln. litų. Iš Lietuvos valstybinio komercinio banko, kurio valdymu rūpinosi EBSW, buvo iššvaistyta apie 111 mln. litų. Iš šalies įmonių, susijusių su EBSW, valstybė nesusigrąžino apie 144 mln. litų paskolų, su paskolų komisijos rekomendacija garantuotų valstybės.

Seime sudaryta laikinoji komisija EBSW veiklai tirti turėjo pateikti politinį vertinimą, o ne imtis baudžiamojo persekiojimo, kokį atlieka ikiteisminio tyrimo institucijos. Petrikio byla pasiekė tokį absurdo tašką kad patys tuometinio Seimo nariai pradėjo vykdyti Petrikio bylos ikiteisminį tyrimą.

Tuometinis Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius ragino nenuleisti juokais buvusio EBSW vadovo Gintaro Petriko liudijimų, esą koncernas derino veiksmus su tuometine Lietuvos valdžia, o keliems aukštiems pareigūnams mokėjo atlyginimą.Bet kyšį Petrikis davė ir Vytautui Lanzbergiui ir jo oponentui Algirdui Brazauskui. Buvęs EBSW vadovas paminėjo ir faktą, kad būtent jis pats, inicijavo Romualdo Visokavičiaus atleidimą iš Lietuvos banko vadovų, į kurio vietą buvo paskirtas K.Ratkevičius.

“R.Visokavičius visaip bandė sutrukdyti mums įsigyti Valstybinį komercinį banką. Tad teko jį pašalinti. Mes iš tiesų inicijavome jam baudžiamąją bylą – tai tapo pagrindiniu argumentu atleisti R.Visokavičių”, – pasakojo G.Petrikas.

Tuomet, kai prieš R.Visokavičių buvo iškelta byla, Generalinei prokuratūrai vadovavo dabartinis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.Viskas būtų pamiršta, bet kai Artūro Paulausko rinkėjai koja kojon pradėjo žengti su Valdo Adamkaus rinkėjais, pasibaigus rinkimais paaiškėjo, kad dešimtys tūkstančių balsavimo biuletenių buvo sugadinti o už tai nebuvo iškelta nei viena baudžiamoji byla.

Tik pastarosiomis dienomis kažkas paskleidė informaciją, jog Adamkaus Prezidento kampaniją keliais milijonais dolerių parėmė jo artimas draugas, JAV naftos magnatas Juozas Kazickas.kuris vėliau tarpininkavo amerikiečiams Wiliams, Achemos istorijose.

Vytautai Sirvydi, labai aiškiai matome, kad 1998 metų Lietuvos Prezidento rinkimuose buvo krūvos procesinių pažeidimų. Ar šitiems pažeidimams galioja senatis?

Taip pat primenu, kad EBSW grupės vindikacijos departamento direktoriumi dirbo tuometinės KGB Lietuvoje vadovas Romualdas Marcinkus

---
Vytautas Sirvydis: Nepainiokite senaties, kaip teisinio instituto, politiniams procesams, o jau tuo labiau Lietuvoje. Jeigu jau pradedate į tai gilintis, pradėkite nuo keistos S. Lozoraičio smerties, tada panagrinėkite absoliučiai neteisėtą Adamkaus šlepečių istoriją, taip prieisite iki referendumo, kuriame lemiamą vaidmenį suvaidino Euroalus su skalbimo milteliais, o jau tada galėsite imtis ir Pakso apkaltos, kurioje kolega advokatas p. A. Paulauskas suvaidino nepaskutinį vaidmenį. Na, ir? Atkursime padėtį iki Adamkaus ar iki Brazausko? Panaikinsime 2004 referendumo rezultatus?

Simonas Kroydonas: Lozoraičio nunuodijimas itin tamsi byla, o čia užfiksuoti akivaizdūs procesiniai pažeidimai. Nors man labai nepatinka Komskio tuometinė vykdyta politika, bet Komskis už balsų pirkimą prarado savo Seimo nario mandatą. Ir ne tik mandatą. Šilutės rezultatai ne vienuose rinkimuose buvo anuliuoti. Šituose dalykuose familiarus turėtų būti Dovydas Pancerovas. Jis ten savo laiku "Šilo karčemoje" aprašė tuometinius įvykius. Kalba Vytautai eina apie tai ar šitiems akivaizdiems Adamkaus-Paulausko rinkimų procesiniams pažeidimams galioja senatis. Aš manau, kad čia labai drąsiai būtų galima pritaikyti BYLA R-25-146/2015 kaip precedentą. Tik ten balsų pirkimas, o čia balsų anuliavimas kito kandidato naudai.