Naujai išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trampas vėl stoja į Rusijos pusę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/naujai... 2016-12-13 03:10:51, skaitė 3843, komentavo 0

Naujai išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trampas vėl stoja į Rusijos pusę

 

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad JAV žvalgybos pareigūnai pasiuntė įspėjimus Jungtinei Karalystei, Prancūzijai, Vokietijai, Čekijai ir Lietuvai dėl rusų programišių ketinimų įsikišti į rinkimus šiose valstybėse, konservatorė Rasa Juknevičienė kreipėsi į Valstybės saugumo departamento direktorių Darių Jauniškį prašydama pateikti informaciją apie tai, ar Lietuva buvo informuota apie Rusijos bandymą paveikti Lietuvos Prezidento rinkimų rezultatus.

Apie tai skelbiama konservatorės pranešime visuomenei.

„Tokiai informacijai pasirodžius viešumoje tiek Seimo nariai, tiek visuomenė privalo gauti atsakymus, ar tokie pranešimai iš tiesų gauti ir koks jų pobūdis. Būtent todėl ir kreipiausi į Valstybės saugumo departamento direktorių, prašydama pateikti visą susijusią informaciją“, – teigė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė R. Juknevičienė.

Lietuvos žiniasklaida dar vakar paskelbė, kad naujai išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) vėl stoja į Rusijos pusę, pareikšdamas, kad JAV žvalgybos agentūrų išplatinta informacija, kad Maskva mėgino pakreipti prezidento rinkimų rezultatą į D.Trumpo pusę, yra neteisinga. 

„Tai juokinga“, – apie Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) ataskaitą sekmadienį pareiškė D. Trampas. 

Šaltinis: lrs.lt, lrytas.lt

Kas juokinga skandalingam Amerikos populistui, visai nejuokinga Lietuvos politikos analitikams ir praktikams. Todėl R. Juknevičienė nepraranda budrumo ir kreipiasi į VSD.

Jei Rusija tikrai siekė paveikti Lietuvos Prezidento rinkimų rezultatus, nenorėdama, kad į šį postą būtų išrinkta apibendrintos biografijos NKVD gaisrininko duktė, komunisto Mykolo Burokevičiaus bendražygė, Lietuvos nepriklausomybės priešininkė, Rusijos Federacijos paslaptis Dalia Grybauskaitė – tai skandalas.