Džimas Sinkleris – mes nužudėme kapitalizmą

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/12/dzim... 2016-12-16 09:01:13, skaitė 3754, komentavo 0

Džimas Sinkleris – mes nužudėme kapitalizmą

Džimas Sinkleris – mes nužudėme kapitalizmą

Legendinis aukso rinkos ekspertas Džimas Sinkleris (Jim Sinclair) sako: „Rinkų daugiau nebėra… ir jūs negalite analizuoti to, kas neegzistuoja“. Sinkleris tvirtina, jog dabartiniu metu mes išgyvename pereinamąjį periodą ir senoji sistema nebegali būti atstatyta. Naujoji sistema randasi užgimimo būklėje, o senoji pabaigs savo egzistavimą trenksmingu sprogimu, rašoma WatchDog tinklapyje.

Jis paaiškina:

„Tiesiog dabar jie ryja vienas kitą, ir galų gale liks tik vienas labai riebus ryklys – ir kas ištiks po to? Šis ryklys nugaiš iš bado, todėl, kad bus suėdęs visą savo maistą. O po to, šis greitpuodis, kurį mes vadiname „kapitalizmas“, tiesiog susprogs“.

Sinkleris tęsia: „Ne biržos derivatyvų apimtys išaugo labai stipriai, perlipusios visas protingas ribas. Ši situacija beprecedentė. Mes užmušėme kapitalizmą. Vyrukai iš technologinio sektoriaus užmušė vištą dedančią aukso kiaušinius. Jeigu jūs būtumėte atėję su vizitu į Niujorko fondų biržą, kai aš ten dirbau, jūs pamatytumėte ten tūkstančius žmonių. Dabar ten randasi, galbūt, 35 žmonės. Rinka nužudyta, ir dabar joks aktyvas neturi tikros rinkos, įskaitant auksą ir sidabrą, kurie galėtų išgelbėti sistemą ir sugrąžinti ją gyvenimui, todėl, kad šiems aktyvams nėra alternatyvos. Tai viskas, ką paveldėjo Donaldas Trampas (Donald Trump)…

Jeigu dešimties metų iždo obligacijų pajamingumas viršys 3%, tai algoritmai nusisuks nuo visko ir nukreips savo dėmesį į pačią didžiausią rinką pasaulyje – palūkanų normų rinką. Jūs pamatysite patį didžiausią palūkanų normų augimą taip pat, kaip tai įvyko išrenkant Donaldą Trampą. Būtent taip atrodys ši rinka.

Ir judėjimas šioje rinkoje darys įtaką kiekvienam derivatyvui, todėl, kad visi derivatyvai susiję su palūkanų normomis. Tokiu būdu, jūs turite greitpuodį su didėjančiu slėgiu viduje, kuris yra pasiruošęs sprogti. Ir šis greitpuodis paverčia auksą, o ne valiutą vertės išsaugojimo priemone. Ji paverčia geltonąjį metalą taupomąja sąskaita. Vienintele sąskaita kuri veiks. Vienintelė sąskaita, kuri neturi kitos sandorio šalies rizikos.

Kinija ir Rusija perka auksą ne investavimo tikslais. Jos perka jį todėl, kad mato, jog reguliatorių dispozicijoje nebeliko instrumentų tam, kad ištaisytų situaciją, kurią sukūrė šie technokratai. Jie nužudė mus ir nužudė patys save. Ir dabar mes matome vieną didelį ryklį, kuris tuoj-tuoj pradės badauti“.

Pabaigoje Sinkleris pasakė: „Kai įvyks viskas, kas pasakyta, bus katastrofiškas sprogimas, ir po jo išliks tik jūsų taupomoji sąskaita. Jūsų taupomoji sąskaita – tai ne sidabras, nors jis ir pabrangs daugiau už auksą, jūsų taupomoji sąskaita – tai auksas. Ir viskas todėl, kad visos valiutos, įskaitant dabar augantį dolerį, negali išpildyti vertės išsaugojimo funkcijos. Kapitalizmui atėjo galas. Aš negaliu pasakyti jums, kaip būtent atrodys būsimoji sistema, tačiau kapitalizmas priartėjo prie savo pabaigos, todėl, kad kapitalizmo širdis – tai rinkos. Be rinkų jūs negalite turėti kapitalizmo sistemos. – viskas baigta“.

Po interviu:
Sinkleris pratęsė: „Finansinė sistema sprogs, kas beįvyktų. To negalima išvengti. Mes judame į kitą sistemą. Aš nežinau kas tai per sistema, bet esu laimingas, kad esu jau 75 metų amžiaus“.

infa.lt